torstai 20. lokakuuta 2011

Kaakaonmakuinen mustikkakakku


Huh! Nyt alkaa jo vähän helpottaa! Helsingin kv-viikko on onnellisesti takanapäin ja nyt tuntuu siltä, että on päässyt taas jotenkin kiinni arkeen. :) Olin nääs järkkärinä, niin oli melkoista hulinaa, vaikken ihan kaikkiin juttuihin päässytkään. Nyt on ikävä porukkaa! :( Onneksi tosin on vielä kiitokset ja karonkat jäljellä. 

Viikolla en ehtinyt muuta kuin blogata kv-viikon juttuja, mutta yritetäänpäs nyt pistää taas tämäkin blogi pyörimään. Ainakin ennen joululeivonnaisia on parasta siivota varastoa. Niinpä esittelen nyt kaakaonmakuisen mustikkakakun, jonka tein...odotas hetkinen...no niin! Elokuu se oli, kun kummitätini tuli tapaamaan äitiäni ja he molemmat tulivat tapaamaan minua. Olivat käyneet Ikeassa ja toivat minulle ihanan valkoisen viltin, muovisia värikkäitä alusia ja pöydälle asetettavan silityslaudan. Arvatkaa vaan, mikä noista EI vielä ole ollut kertaakaan käytössä. :D


Kummitätini ei ollut koskaan käynyt luonani, ja muutenkin siitä oli aikaa, kun hänet viimeksi näin. Ja olisin kyllä leiponut muutenkin, mutta nyt siis piti juhlistaa tapahtumaa ja leipoa jotain. Ja koska oli kesä ja mustikoita tunki ovista ja ikkunoista ja äiti oli vielä tuonut minulle valtavan purkin mustikkahilloa, niin ainekset olivat kasassa. Piti vaan löytää oikea resepti. Mulla on niin paljon tekemättömiä ohjeita, että joskus on ihan turhaa vaan etsiä jostain; on päätettävä, että teen jotain TÄSTÄ kirjasta. Ja tällä kertaa valitsin Kaakaonmakuisen aprikoosikakun, tosin tietysti mustikoilla ja mustikkahillolla.



Täytyy tunnustaa: mun uuni on aika kuuma pakkaus (kuten omistajansakin :D Sori, oli pakko!), joten täytyy aina muistaa, että vähempi asteita on enemmän. Kirjassa lukee: kypsennysaika 50 minuuttia ja 45 minuutin kohdalla päällys oli jo päässyt vähän kärähtämään! :( Epic fail! Noh, ei voinu muuta kuin vähän karsia pahimpia palaneita kohtia pois ja läiskiä päälle loput hillosta. Ja itse asiassa, kakun pohjakin kuivahti niin, että ekstrakerros hilloa oli paikallaan. Huoh. Note to self: usko jo ja vähennä sitä aikaa aina 10 minuuttia!!

Mutta syötyä se kakku tuli, ei siinä mitään ja kyllä siitä tykättiin. Liian kuivaa minun makuuni, mutta minä nyt muutenkin tykkään enemmän mehukkaista leivonnaisista. Täytyy kyllä kokeilla ohjetta vielä uudestaan, koska en tykkää jättää jotain reseptiä epäonnistuneeksi. Ehkä ensi kerralla teen sen omenoista, koska äidillä on myös paljon omenahilloa jääkaapissa... Ja sillä on myös kurpitsa-omenahilloa. Siitä täytyy kanssa kehitellä jotain!

Kaakaonmakuinen mustikkakakku


alkup.resepti: Lademannin uudet keittokirjat: Kakkuja ja torttuja
26 cm:n kakku

75 g voita-75 g sokeria
1 rkl vaniljasokeria-1 muna
1 sitruunan raastettu kuori (jota minulla ei ollut)
½ sitruunan mehu
150 vehnäjauhoja-50 g maizenaa
2 tl leivinjauhetta
3-4 rkl maitoa
mustikkahilloa sen verran, että pohja peittyy, 1-2 dl (alkup. ohje sanoi 3-4 ruokalusikallista, mutta ei se nyt mihinkään riitä :D)
½ litraa mustikoita
150 g vehnäjauhoja-25 kaakaojauhetta
100 g sokeria
1 rkl vaniljasokeria
100 g pehmeää voita
1 rkl tomusokeria

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja voitele 26 sentin kakkuvuoka. Vaahdota voi ja lisää siihen sokeri, vaniljasokeri, muna, sitruunankuori ja -mehu. Sekoita keskenään jauhot, maizena ja leivinjauhe ja lisää yhdessä maidon kanssa voivaahtoon. Kaada taikina vuokaan. Levitä hillo taikinan päälle niin, että pinta peittyy ja lisää päälle n. sentin kerros mustikoita. Sekoita muruseosta varten kaikki muut ainekset paitsi tomusokeri. Levitä muruseos mustikoiden päälle ja paista kakkua uunissa 50 minuuttia. Anna sen jälkeen levätä jälkilämmössä vielä 10 minuuttia. (Katso kakkua n. 40 minuutin kohdalla!) Siivilöi tomusokeri jäähtyneelle kakulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti