tiistai 6. tammikuuta 2009

Gran Delicato Café





Minä ja ystäväni neiti V olemme molemmat innokkaita ruuanlaittajia, leipojia, sekä suklaan, kahvin ja kahviloiden ystäviä. Viime syksynä päätimme ruveta testaamaan erilaisia ja meille uusia kahviloita Helsingin keskustan alueella. On myös virkistävää nähdä muutenkin kuin vain alkoholin juomisen merkeissä. 

Hiukan ennen joululomaa valitsimme ensimmäiseksi paikaksi Gran Delicato Cafén, koska olin lukenut siitä hyviä arvosteluja eat.fi:stä. Se oli myös mukavan lyhyen matkan päässä Kampin keskuksesta, jonka vieressä olen päivisin töissä ja siksi siis minun ei tarvinnut kävellä pitkälle pakkasessa. Näin alkutalvesta muutama miinusaste tuntuu paljon kylmemmältä kun helmikuussa. Tottumattomuutta.




GDC ei olekaan pelkkä kahvila vaan siellä myydään tavallisten kahvien ja salaattien lisäksi myös purukahvia, makaroneja, juustoja, suklaata, leikkeleitä (siis sellaisia kunnon makkaroita), keksejä ja vielä monia muita erikoisempia elintarvikkeita. Jopa turkkilaista leivosta, baklavaa, sai ostaa mukaan, tosin muoviin pakattuna. Tiskin takana hääri ulkomaalaistaustaisia tummia miehiä (turkkilaisia kenties?), joten autenttisuus oli taattu. Palvelu oli ehkä vähän töksähtävää, mutta niinhän se suomalainenkin palvelu on. Miinusta rasvattoman maidon puutteesta. Cappucino oli kuitenkin hyvää ja sen, kuten myös neiti Veen tilaaman latten kanssa, tuli mukana pieni suklaapala. Siitä erikoisplussa! 


En sitten ottanut kuvaa itse kahvilatilasta, mutta se oli erittäin mukavasti sisustettu. Seinillä oli koko paikan teemaan sopivia seinäkoristeita, tauluja muita esineitä, joiden keskellä tunsi istuvansa jossain Turkissa, Italiassa tai Kreikassa paikallisessa kahvilassa. Miinusta kyllä pienestä määrästä istumapaikkoja, joten huonolla tuurilla saattaa joutua seisoskelemaan. Tuskin enää palaan, mutta suosittelen kyllä kaikille muille lähistöllä oleville, jotka haluavat lämmitellä höyryävän kupin ääressä tunnelmallisessa miljöössä ja ostaa mukaansa vielä paketillisen erikoiskahvia tai keksejä sekä niille, jotka haluavat vaihtelua Johtoon tai ainaisiin Wayne’s- tai Robert’s-kahviloihin.

Gran Delicato Café
Kalevankatu 34
Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti