maanantai 5. heinäkuuta 2010

Maapähkinävoi(yli)annostus: brownies, jäätelö sekä keksejä!



Toisilleen luodut: suklaa ja maapähkinävoi

Olen pitkään halunnut valmistaa maapähkinävoita sisältävää jälkkäriä. Pähkinäallergia on kuitenkin sen verran yleistä etten uskalla lähteä tekemään mitään pähkinöitä sisältävää, jos en tiedä tasan tarkkaan ruokailijoiden allergioita. Erään kaverini nti A:n allergian tietenkin tiedän, joten yhden kaveriporukan kekkereihin kaikki pähkinäjutut ovat nou nou. Joten, nyt kun sain kutsun erään toisen kaverin synttäreille ajattelin, että nyt jotain maapähkinävoijuttua! Oli hänen kutsuvieraidensa joukossa pähkinälle allergisia tai ei, niin so what! :D Sentään varmistin, ettei itse synttärisankari (sanotaan nyt vaikka hra I, koska se on nopeampi kirjoittaa) ollut allerginen maapähkinälle. Allergiset oireet olisivat olleet aika raflaava synttärilahja…


Mmm, taikinaa…

Löysin aivan ihanan maapähkinävoibrownies-ohjeen jo aikoja sitten ja siitä asti se on pyörinyt mielessä. Ohje on tosi helppo ja tulos on todella tuhti! Paistoin tosin ekan satsin sellaisessa alumiinivuoassa, joka olisi voinut olla pidempi ja matalampi eikä niin lyhyt ja korkea kuin mitä se oli. Uunista tuli siis ulo melkoisen korkeita ja hieman kuivakoita (siis ainakin omaan makuun kuivakoita) brownieseja. No, hätä ei sinänsä ollut sen näköinen, sillä suklaaganachekuorrutus antoi pisteen iin päälle, ja kun vähän vielä modasin (eli siis leikkasin osan browniesien kuivasta alaosasta pois), niin tulos oli ihan ok. No ei kai! Jumaliste, ne oli hyviä! Ja tää olis siis vasta se eka satsi, there was more!


Valmiina uuniin, vaikka tähänkin pisteeseen vois melkein jättää…

Nähtävästi mä siis tosiaan vähän nyt innostuin tosta maapähkinävoista, koska päätin sitten tehdä siitä purkin lopusta vielä jäätelöä! Browniesien kuorrutukseen käytetystä kermasta kun jäi juuri pieneen jäätelöannokseen tarvittava määrä jäljelle ja siitähän minä näppäränä tyttönä sitten tempaisin kolmisen desiä jäätelöä. Slurps! Kermaista ja juuri sopivan maapähkinäistä. Maapähkinävoihan on itsessään tosi tuhtia, mutta lisää vähän kermaa ja sokeria, niin johan alkaa maistumaan. :D Ohje löytyi googlaamisen jälkeen täältä. Kokeile, jos uskallat. Tuota jäätelöä ei nimittäin noin vain laiteta takaisin jääkaappiin… Consider yourself warned.


Kyllä maistuis just nyt tällä helteellä!

Puhuinko tuolla jossain alussa ekasta satsista? Jep, leivoin saman ohjeen mukaan nimittäin vielä toisen satsin brownieseja. Miksi? Koska sain fiksaation, että halusin tarjota brownieseja täsmälleen 24 kappaletta, koska kyseessä oli, ta-daa, 24-vuotissyndet. Ja koska en siis ollut tyytyväinen siihen ekaan satsiin ja olen perfektionisti keittiössä. Toiseen satsiin taisi sitten tulla rasvaa enemmän kuin ensimmäiseen ja jauhoja sitten vähemmän ohjeen puolituksen vuoksi, mutta lopputulos olikin sitten onnistuneempi.





Vaaleaa alle, tummaa päälle


Okei, enää yksi leipomissarja ahdettavana tähän postiin, huh! Tosta toisesta satsista sitten jäi vielä vähän päälle desi maapähkinävoita jäljelle ja halusin sen hitoille jääkaapistani. Tormäsin tähän ohjeeseen eatmedelicious-blogissa ja kuului vain naps! ja meikä oli taas keittiössä. Kun kerran koko viikko on leivottu, niin hell, menköön nyt sitten samalla vielä yhden maapähkinävoiherkut!



Jokohan kärsis maistaa, suoraan uunista…


Vähän arvelutti, kun kyseessä oli kahden eri taikinan saaminen yhdeksi palloksi, mutta onnistui saamaan molemmista taikinoista juuri sopivan muotoiltavat ja tuloksena oli pellillinen oikein herkullisia suklaa-maapähkinävoitäytekeksejä. Suklaataikinassa oli hienoinen tympeä maku, koska käytössäni oli lähestulkoon vain oliiviöljyä eikä se kyllä oikein sovi makeisiin leivonnaisiin, mutta hätä ei nyt sitten lukenut lakia. Ja kun tarjoilin näitä kaverille ja hänen poikaystävälleen kaverin pääsykoerupeaman juhlistamiseksi, niin he kyllä kehuivat niitä. Ja onhan ne piru vie hyviä! Onneksi loput jää omaan käyttöön, niiden voimalla jaksaakin taas juosta Keskuspuistossa. :D



Sisusta. Aika professional, eikö? :D

Ja tähän päättyikin tämän leipurin seikkailut maapähkinävoin ihmeellisessä maailmassa, huh! Mutta manteli-, hasselpähkinä- tai pistaasipähkinävoin ihmeelliset maailmat on kyllä vielä kokematta ihan täysin. Hmm…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti