sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Bileet uuden kylppärin kunniaksi

Tarjoiluja

Taloyhtiössäni eli kahdessa rapussa tehtiin putkiremppa, joka alkoi jo syksyllä 2010. Onneksi ehdin sujuvasti alta pois vaihdon ajaksi, mutta onneksi pystyin vuokraamaan asuntoni, koska omaan kämppään remppa iski vasta huhtikuun puolesta välistä toukokuun alkuun. Asustin siis toukokuun loppuun asti iskän luona Korsossa ja oh boy, kylläpä mieleen tulvi muistoja ajalta, kun reissasin aina kouluun junalla Korsosta käsin. :) Onneksi iloa ei kestänyt sen enempää. 

Paahtovihannespannukakku

Ja, kun vihdoin kylppäriremppa oli tehty ja tuloksena on ihana, kahdella suihkuseinällä ja haalean vihreillä kaakeleilla sekä uudella allaskaapilla varustettu kylppäri! Piti olla vain yksi suihkuseinä, mutta koska se ensin kiinnitettiin väärälle seinälle (suojaamaan pyttyä eikä allaskaappia) eikä ylimääräisten laattojen puuttumisen vuoksi tuota seinää voinut enää repiä pois, sain sitten kaksi seinää. :D Eipähän pyttykään kastu. Mutta siis kylppärin kunniaksi piti tietysti pitää bileet! Ja bileethän tarkoittaa: leipomista. :)

Marmorikeksit

Tarjoilut olivat mozzarella-tomaattialkupaloja, rypäleitä, paahtovihannespannukakkua (jota tein myös tupareihini kolme vuotta sitten), marmorikeksejä sekä matcha- eli vihreä tee -jauhe -juustokakkua. Ja tietysti iloisen vihreää boolia. :) Olipahan hauskaa tavata taas isoa joukkoa kavereita pitkästä aikaa ja jutustella niitä näitä. Illan päätteeksi vielä päädyttiin baareihin ja hauskaa oli!

Vihreä tee -juustokakku

Paahtovihannespannukakku on ehkä parasta tarjottavaa, jonka tiedän. Tässä pitäisi keksiä yhteen tulevaan tapahtumaan tarjottavaa ja tekisin tuota, ellei pitäisi kokata n. 30 hengelle. :D No, browniet riittävät sinne. Suolaisen lisäksi tarjoilin myös matcha-juustokakkua, koska se on ihanan vihreän väristä. Ja antaa kivan maun, ei liian vahvan. Ah, juustokakut! Niin tuhteja, mutta mm, niin hyviä! Ohje matcha-juustokakkuun täältä. En saanut aikaan minkäänlaisia kuvioita, sillä tuo tuorejuustomassa oli aivan liian löysää, mutta ei sen niin väliä. Maku ratkaisee. :)

Idean marmorikekseihin sain...no, en nyt muista mistä sen sain, mutta joka tapauksessa halusin tehdä itse keksipohjan tuohon juustokakkuun ja olen aina halunnut kokeilla noita marmorikeksejä. Ne siis tehdään ihan vain pyörittelemällä taikina ennen paistoa tomisokerissa, jolloin uunissa laajentuessaan kekseihin muodostuu oheisia kuvioita. Tosi nättejä. :) Ihan kuin leivontakirjassa!

Tryffelikeksit
Jennifer Donovanin kirja Suklaa-365 vastustamatonta makuelämystä

100 g (1 dl) hienoa sokeria
75 g (1 1/4 dl) vehnäjauhoja, ½ leivinjauhetta, hyppysellinen suolaa
3 rkl kaakaojauhetta
25 g voita kuutioina
1 muna kevyesti vatkattuna
1 tl vaniljaesanssia
tomusokeria sihdattuna koristeluun

Laita sokeri, jauhot, kaakaojauhem suola ja voi tehosekoittimeen ja sekoita n. puoli minuuttia. Lisää munat ja vanilja ja jatka sekoittamista kunnes seoksesta tulee tasainen taikina. Laita taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi. Kuumenna uuni 180 asteeseen ja pyöritä taikinasta n. saksanpähkinän kokoisia palloja. Pyöritä pallot tomusokerissa ja asettele leivinpaperoidulle uunipellille. Jätä väliin n. 10 cm, koska taikina leviää paistuessaan. Paista 10-12 minuuttia, kunnes keksit ovat juuri jähmettyneet. Jäähdytä ja koristele tomusokerilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti