perjantai 13. heinäkuuta 2012

Antiokia Atabar

Jos muistatte, niin kävin huhtikuun vikalla viikolla Kokomossa koulumme kerhon päättäjäisten merkeissä. Meitä oli paikalla joku kahdeksan henkeä, ja kaikki tilasivat alku-, pää- ja jälkiruoat sekä vielä yhteensä tilasimme kaksi pulloa viiniä, mutta silti rahaa jäi vielä jäljelle! Amazing! :D Myöskin kerhokaappimme KY:llä piti siivota ja niinpä eräänä toukokuisena keskiviikkona suuntasimme KY:lle jakamaan kaapin sisältöä. 

Olin itse käynyt jo aikaisemmin siellä katsomassa tilanteen ja vanhentuneiden kuivaruokatarvikkeiden lisäksi löytyi mm. tonkka (vanhentunutta tosin) punaviiniä, kaksi punkkupulloa, yksi valkkaripullo ja vielä pullo virolaista vodkaa! Otin itselleni kaksi ensin mainittua, jotka kuluivatkin mukavasti kaverin synttäribileissä. (Viinipullon join itse, mutta vodkapullon jaoin kaverin kanssa, joku raja sentään. :D )

Kertiksiä oli aimo kasa ja ne lahjoitimme auliisti KY:lle hyötykäyttöön. :) Itse suuntasimme ruokapaikkamietintöjen (eli vimmaisen googlettamisen, eat.fi:n kaivelun sekä yhden suljetun sekä yhden ihan täyden ravintolan jälkeen) turkkilaiseen Antiokia Atabariin Eerikinkadulle. Olin käynyt täällä äitini kanssa joskus vuosia aiemmin ja silloin söin turkasen hyvää munakoisopataa! En ollut jotenkin ajatellut meidän menevän syömään, joten olin syönyt jo vähän ennen lähtöäni ja harmikseni tajusin, että padat saisivat jäädä toiseen kertaan.

Tummasävyinen ja turkkilaisittain sisustettu ravintola tarjoaa Turkin eri alueiden herkkuja kahdessa kerroksessa. Odotettavissa siis höyryäviä patoja, kasviksia, papuja, mezeja ja halvaa. Muun muassa. Menu tarjoaa alkupaloja (erilaisia mezeja), keittoja, salaatteja, liharuokia (kanaa, lihavartaita, uuniruukku...), lastenruokia ja jälkiruokia (tietysti ainakin baklavaa ja halvaa). 

Meze-alkupalalajitelma: hummus, ezme (tomaatti-kurkku-paprikapuree), patlican salatasi (munakoisopuree), cevizli biber (turkinpippuri-paprika-saksanpähkinätahna), yaprak sarma (varmaan viininlehtikääryle), mercimek pyasi (oliiviöljyssä ja viinietikassa marinoituja vihreitä linsseja, punasipulia ja tomaattia, oliivi, fetajuusto 15 €/20 €

Otimme koko porukalle eli viidelle henkilölle kaksi isoa alkupalalautasta, jotka siis kattoivat melkein koko alkupalalistan. Hyvää! Erityisesti tuo fetajuusto. Tuo cevizli biber taisi olla se tulisempi kastike ja se tosiaan oli tulista! Lajitelman kanssa pöytään saapui tietenkin myös kaksi koria pehmeää naan-tyylistä leipää, jolla oli hyvä pyyhkiä kastikkeita. (Noh, minun tapauksessani myös annoksen salaatinlehdet kelpasivat tähän oikein hyvin.) Leipä myös lievitti soosien tulisuutta.


Monivärisalaatti-Renkli Salata, 9 €

Koska siis tosiaan olin aivan liian täynnä ottamaan ihanaa Imam Bayildia eli munakoisoruukkua, niin tyydyin ns. kreikkalaiseen salaattiin. Annos oli raikas ja hyvä, ei siitä sen enempää. :) (Mutta tuo "pyörtynyt imaami" kuten munakoison ruukku on suomeksi, olisi ollut kyllä taivaallinen. Noh, ensi kerralla...)

Salaatti tuli pöytään tosi äkkiä. Olimme vielä syömässä alkupaloja, kun annokseni jo tuotiin pöytään. Muiden annoksissa sentään odottivat, että saatiin mezet syötyä. :) 

Halva

Jälkiruuaksi otin halvaa eli sesaminsiementahnasta eli tahinista, munista ja sokerista valmistettu makea ja rakenteeltaan mureneva, jopa kuiva, herkku. Tätä saa tavallisimmista ruokakaupoista esim. vaniljan ja suklaan makuisena. Olen joskus käyttänyt vegaaniseen kakkun. Hyvää, joskin murenevaa. Vaatii kyllä totuttelua, it's not for everyone.

Harem Ruyasi (Haaremin unelma): jäätelöä, banaania ja suklaakastiketta, 7 €

Otin kuvan kaverin jäätelöannoksesta. Ja itse asiassa otin myös maistiaisen. (Kysyin kyllä luvankin.) Hyvää, mutta vaniljajäätelön, banaanin ja suklaakastikkeen yhdistelmä on harvoin huono.

Antiokia Atabar on hyvä valinta turkkilaiselle ruualle. Palvelukin on ystävällistä ja mutkatonta. Uusi tarjoilija vahingossa laskutti ylimääräisestä annoksesta ja se sitten korjattiin hyvillä mielin ja pahoittelujen kera. Hämyisä ravintola suosii myös romanttisia illallisia...

Antiokia Atabar
Eerikinkatu 44
09 694 0367
www.antiokiabar.com



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti