maanantai 6. elokuuta 2012

Ravintola Savoy:ssa työpaikan kesälounaalla

Vaihdoin työtä juhannuksen korvilla ja vaihdoin viestintätoimiston internet-alalla toimivaan startupiin. Viimeisellä työviikollani edellisessä työssä omistaja/toimarimme halusi viedä meidät lounaalle juhlistamaan mahtavasti mennyttä kevättä ja alkukesää. Hän halusi viedä meidät "Helsingin kalleimpaan ravintolaan," mutta vaihtoi alkuperäisen ideansa Chez Dominiqusta Savoy'hin. Syy: Chwz Dominique ei ollut valmis tuunaamaan menukokonaisuuksiaan kasvissyöjien mukaan. Ota tai jätä...

Olin itse asiassa enemmän mielissäni mahdollisuudesta päästä Savoy'hin, sillä ajatus CD:n kahden Michelin-tähden annoksista vähän hirvittää... Tykkään kyllä syödä hienoissa paikoissa, mutta ehkä yhdessä tähdessä menee raja. :D

Savoy'ssa istuimme ulos kattoterassille ja katselimme huikeaa näkyä yli aurinkoisen Helsingin. Savoy on yksi Helsingin hienoimmista ravintoloista, joka on erittäin luomuhenkinen ja muun muuassa kasvattaa omia yrttejään terassilla. Vuoden kokiksi valittu nuori herra työskentelee heillä ja muutenkin keittiömestarit ovat aina olleet alan kermaa.

Talo tarjoaa aamiasta, buffetteja, lounas- ja illallismenuita ryhmille ja tietysti à la cartea. Meidän lounaskerrallamme vaihtoehtoina oli kaksi lounasvaihtoehtoa (kevyempi kalalla ja tuhdimpi lihalla) ja lisäksi keittiö myös valmisti pyynnöstä kasvisannokset. Menuista saattoi valita alku-, pää- ja jälkiruoat ristiin rastiin, mikä oli mahtavaa, sillä lihamenun suklainen jälkkäri houkutti enemmän, kuin kalamenun raparperi! :D

Samppanjaa alkuun ja leipäkori kiertämään. Korissa oli varmaan viittä erilaista leipää: ruistä, itse tehtyä ohuenohutta näkkäriä, crissinejä... Ja tietysti oikeaa voita. Palvelu on niin ylitsevuotavan avuliasta, että jopa lautasliinat taitellaan asiakkaan syliin. Ehkä jotkut hienostuneet vanhat ihmiset arvostavat tätä, mutta siihen tottumattomalle voi tulla hiukan hönttö olo... :D

Kurkku-gazpachoa, ravunpyrstöjä, vuohenjuustoa ja yrtti"jäätä"

Alkuun kalamenu tarjosi kylmää kurkkukeittoa. Oi nam. Muistutus, että kuumana kesäpäivänä pitäisi vain pistää vihanneksia ja vettä (tai ehkä sittenkin kookosmaitoa) blenderiin ja antaa hurista. Lisätä vaikka jotain proteetinia mukaan hörppiä kitoihin. Satumaisen samettista! Vuohenjuusto oli melkein ehkä turhakin tässä tilanteessa, sillä sen maku ajoi yli keiton maun. Joka tapauksessa aivan loistavaa. Varsinkin nuo hauskat "yrttijääpallerot."

Paistettua ahventa, punajuurta, kasviksia (purjoa?) ja hummerivaahtoa

Pääruuaksi valitsin ahventa. Olisin toivonut, että minulla olisi ollut lusikka, jolla hörppiä viimeisenkin hummerivaahtopisaran suihini. En tiedä, miten keittiö oli saanut tuon vaahdon aikaan (enkä tietenkään kysynyt), mutta se oli jotain käsittämättömän hyvää! Samoin kuin kala, vaikka tietysti se oli minun makuuni hieman liian suolaista (kuten ravintolaruoka tuppaa olemaan). Punajuuret olivat mielestäni vähän turha lisuke, koska en niistä pidä, mutta muutoin annos oli oikein nappi valinta.

Suklaatryffeliä, maitosuklaata, vadelmaa, mansikkakastiketta ja chilinen marjasorbetti

Kuten alussa totesin, vaihdoin empimättä kalamenun raparperijälkkärin lihamenun suklaaseen. Lähes poikkeuksetta jos on kala- tai kasvismenu sekä lihamenu, on kasvis-/kalamenun jälkkäri aina kevyen hedelmäinen/marjainen ja lihan kanssa tarjoillaan suklaasta. :D Jos siis et syö lihaa, tuskin haluat syödä tuhtia jälkkäriäkään (eli yrität pudottaa painoasi/olet nainen, jne.) ja jos syöt lihaa, niin et varmasti halua syödä vähän kevyempää jälkkäriä (koska olet raavas mies). Tuhti jälkkäri ei välttämättä aina sovi tuhdin ruuan perään, olosta voi tulla tuplasti tuhdimpi ja siinä sitä sitten ollaan. Onneksi Savoy antaa mahdollisuuden syödä kevyesti alkuun ja sitten vähän tuhdimmin lopuksi :D

Jälkkäri oli suussasulava ja kollegalle iski pieni annoskateus. :D Ja marjasorbetissa oli totisesti potkua, kunnon chili eikä mitään nössöilyä! Me like. Tietysti tumma suklaa olisi ollut mielestäni parempi, mutta maitosuklaa varmasti uppoaa paremmin suureen yleisöön. Aivan loistava annos, erityisesti tuo suklaatryffeliosa. Suklaan ja marjojen liitto toimii yleensä aina.

Jos haluaa juhlistaa merkkipäivää, kosia, hemmotella tai tehdä vaikutuksen (asiakkaaseen tai deittiin) eikä vierasta hienoja paikkoja (ruokailukumppani mukaan lukien) ja rahaakin löytyy ihan mukavasti, niin suosittelen Savoy'ta. Kyllä siellä nyt kerran  kannattaa ainakin käydä! (Ja mahdollisuuksien mukaan usemmankin kerran.)

Ravintola Savoy
Eteläesplanadi 14
(12 krs)
Helsinki
www.ravintolasavoy.fi
09 6128 5300
Ma-pe 11.30-14.30 ja 18-24
La 18-24

2 kommenttia:

  1. Onhan Savoyn lounas reilusti kalliimpi kuin Chez Dominiquen:n.
    Savoyssa kolmen ruokalajin lounas on 67 ja CD:ssä 49e.
    En tiedä voiko CD:ssä oikeasti tilata a la carte -listalta, mutta pääruoka olisi siinä 60euroa ja Savoyssa jäädään yleensä alle 50 euron.

    No itsekkin tykkään enemmän Savoy kuin CD.

    VastaaPoista
  2. Heh, kiitokset selvennyksestä, multa oli jääny faktat tarkastamatta tuossa kohdassa. Lounaalla CD on selvästi tullut alaspäin hinnoissa, koska kuvittelin, että se nyt olisi kahdella tähdellään kallein joka akselilla. Mutta muistaakseni se on myös ollut mukana joissain diili-tarjouksissa, enkä muista kuulleeni Savoyn niihin osallistuneen.

    VastaaPoista