maanantai 2. syyskuuta 2013

Taste of Helsinki 13.-16.6.2013

Jep, kirjoitan kesäkuun puolivälissä olleesta ruokatapahtumasta ensimmäinen päivä syyskuuta. Mutta viimeiset pari kuukautta ovat olleet melkoisen raskaat, joten blogiin ei ole hirveästi riittänyt energiaa. Olen lisäksi hieman pitkittänyt tämän tapahtuman bloggaamista, sillä... Noh, ei ehkä siitä sen enempää täällä. 

Joka tapauksessa, kävin, kuten viime vuonnakin, Taste of Helsinki -ruokatapahtumassa, joka järjestettiin jo toisen kerran Kansalaistorilla. Sinne siis kokoontuivat huippuravintolat Helsingistä ja vähän muualtakin esittelemään kolmen ruokalajin menuitaan pienissä suupaloissa. Paikalla oli myös viinin- ja samppajan maahantuojia, kuten mm. VINDIREKT, Fine Brands sekä Bel Mondo Vines, joten kuivin suin ei herkkuja tarvinnut maistella. Valuuttana kävivät markat, joita pystyi euroista vaihtamaan, ja jokainen annos maksoi 4-6 markkaa. Näin kenties vältettiin alkoholin anneskelualueet sun muut kommervenkit ja helpotettiin muutenkin asiointia. 

Ruokatelttoja oli kaksi, joista ensimmäisessä olivat ravintolat Gaijin, Aito, Bistro O Mat sekä Olo. Toisessa teltassa pitivät majaansa Ask, Smör, Luomo sekä Toscanini. Ei-lihansyöjinä (sekä minä että seuralaiseni) valinnanvara kutistui juuri sopivasti ja kuitenkin löysimme kaikenlaista kivaa. (Syömme siis kyllä mereneläviä, seuralaisenikin tarvittaessa. Noh, hän myös söi makkaroita Saksan-matkallamme, mutta pitäähän sitä nyt olla joustoa elämässä. :D ) Paikalla oli myös näytteilleasettajia, kuten mm. Chez Marius -keittiötavaraliike, Good Pie Bakery sekä Petri's Chocolate Room. 

Sää oli aurinkoinen ja vaikka aluksi menikin hieman jonosähellyksessä, niin Musiikkitalon portaille asti ulottuva jono meni kuitenkin suhtkoht nopeasti ja pääsimme sisään. Siirrytään siis nauttimiimme annoksiin (seuralaiseni ei nauttinut kaikkia samoja, mutta tässä siis omani):

Gaijin: vihersimpukkaa, yuzu-sitruunadressing, merileväkaviaaria (5 mk)

Jo viime vuonna käydessäni ensimmäistä kertaa tässä tapahtumassa olin ottanut äidin kanssa nämä simpukat ja tällä kertaa myös seuralaiseni innostui niitä kokeilemaan. Mukavan suolaisia ja sitruunaisia, sillä ei se simpukka nyt oikein miltään sinänsä maistunut. :D Syöntitapakin on taktiikkalaji, sillä simpukka-annos vain kulautetaan kerralla suuhun. Pitää varoa, ettei roisku rinnuksille.

Bistro O Mat: Fenkolilla maustettu haukiburger, sitruunakastiketta ja perunasipsejä (6 mk)

Kirkkonummelainen Bistro O Mat oli taas mukana ja halusin ehdottomasti maistaa heidän haukiburgeriaan. En ollut koskaan aikaisemmin syönyt haukea, koska vaikka niitä mökkijärvestä aina nousee, iskä käyttää ne ravunsyöttinä. Ensi kerralla voisin varata itselleni hauen ja kokeilla kokata siitä jotain hyvää... Jotain yhtä hyvää, kuin tämä burgeri. Ikävä kyllä en 2,5 kuukauden jälkeen pysty enää antamaan mitään syvällisiä analyysejä kuin, että tämän annoksen jälkeen on turha tulla sanomaan, että hauki on kuivaa eikä siitä saa mitään hyvää. (Seuralaiseni mutusti perunasipsini tyytyväisenä.)

Smör: Smörin mozzarellaa, savutomaattia ja nokkospestoa (5 mk)

Oheista Smörin annosta olin odottanut eniten. Ah, tuo mozzarella oli suussasulavaa ja savutomaatissa todella maistui savu! Ihanaa. ^^ Hmm, ehkä ensi kesänä voisi ainaisen kalan sijaan savustaa muutakin mökillä siinä savustuspöntössä. Vaikka juurikin tomaatteja. Ja nokkospestoa tulisi myös ehdottomasti kokeilla tehdä itse eikä sitä ainaista basilikapestoa. Noms. Huh, mitä alkupalaideoita täältä saikaan!

???

*sigh* Nyt on pakko tunnustaa, että otti ohraleipä. En nimittäin muista, mitä tuo on, eikä mikään ohjelmalehtisestä  lunttaamani annos mielestäni muistuta tuota! :( Graavia kuhaa, raparperia ja herukkamajonesia Smöristä (6 mk) on kyllä vahva veikkaukseni, mutta toisaalta taas mikä noista olisi raparperi ja missä majonesi? Sitten taas olisi ehkä villiyrttejä metsästä, mutta mikä tartar tuonne nyt kätkeytyy à la Luomo (6 mk)? Lähinnä kenties kesäkasvissalaatti ja ryytisinappikastike, mutta onko tuo muka paistettua karitsatuoremakkaraa, jota Muru tarjosi (5 mk)? Kun tuossa on selvästi retiisiä, mutta sitä ei mainita missään annoksessa! Piru. Annos siis oli seuralaiseni ja vaikka hän siis useimmiten syökin kasvisruokaa, niin myös joskus liha ja kala tarjottaessa käyvät, eli siis periaatteessa voi olla noista mitä vaan. Epic fail. 

Luomo: "Earthquake: Luomu-kananmuna 64,7 C, sienitoffee, 5 mk

OMD, oheinen annos oli mielestäni illan paras! Kananmuna, joka oli paistettu niin, että valkuainen oli hyytynyt ja keltuainen vielä juoksevaa ja sitten sananmukaisesti toffeemaista sienikastiketta. Ja jotain valkoisia hippuja, jotka vaikuttivat ihan marengeilta! Kuulostaa ehkä ällöltä yhdistelmältä, muttei tod. ollut! ^^ 

Tosin ikävä kyllä selvästi oli seuralaiseni mielestä, sillä hän päätyi vielä kokeilemaan tuota illan päätteeksi ja valitti, että olipas vähän liiankin jännä. Noh, tämä "jännä olo" vaihtui sitten myöhemmin illalla ihan suoranaiseksi pahoinvoinniksi ja...loput ehkä arvaattekin. :( 

Juuri: Suola-karamellikakkua, mäntykinuskia ja raparperia (5 mk)

Kyllä huomasi, mikä oli sesongissa, sillä raparperia löytyi melkein joka annoksesta! Itse en siitä välitä oikeastaan ollenkaan, mutta olkoot. Söin Toscaninin ihanaa (melkein liian kosteaakin) tiramisua viime vuonna, joten menkööt nytten sitten jotain uutta. Kuulosti kiinostavalta paperilla, mutten nyt tuota suolaa tai mäntykinuskia mistään oikein erottanut. Perushyvä, muttei mitenkään kovin innostava. Olisi pitänyt ottaa vaikka lakritsia ja puolukkaa (Aito, 4 mk) tai Sake blueberry, valkosuklaa-lime kreemiä, sake "gelee", sake-mustikkasorbettia (5 mk), se vasta jotakin olisi ollut! Ehkä sitten ensi vuonna, toivottavasti tästä ruokatapahtumasta nyt tulee perinne. Tosin ensi vuonna voisivat jo vaihtaa ravintolakattausta, kait sitä nyt Helsingistä löytyy muitakin hyviä ravintoloita... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti