maanantai 23. joulukuuta 2013

Kellarikrouvi

Näin joulun alla tulee usein nostalginen fiilis ja alkaa muistella menneitä... Kuten vaikka sitä, että jossain vaiheessa viime syksyä kävin vanhempieni kanssa Kellarikrouvissa. En todellakaan enää (tietenkään) muista, että mikä kuukausi, mutta silloinkin oli kyllä jo pimeää illalla seitsemän aikaan. 

Kellarikrouvi pitää majaa Kasarmitorin laidalla ja se on jakautunut kahteen kerrokseen. Alakerran kellariholvi toimii tunnelmallisena kellariravintolana ja katutason ravintola on bistromainen, joka myös tarjoilee kotiruokabuffetlounasta. Me siis kävimme paikalla ilta-aikaan eli meidän ohjattiin alakertaan.

Menu kattaa ryhmämenuita, à la cartesta, jouluisin tietysti joulumenuista, sesongin mukaan vaihtuvista menuista (esim. Fondue 2014), ryhmämenuita ja lounaskokouksiakin voi tilata. Menu vaihtuu aina n. kuukauden välein (nyt vuorossa menu 25.11.-30.12.)

Kurpitsakeitto, pinjansiemeniä ja maustettua kermaa

Tietenkin menua on jo tähän mennessä syksystä muutettu, joten tilaamaani kurpitsakeittoa ei enää löydy listalta. Mutta se oli hyvää, kuten kurpitsakeitto yleensä on. Mukana oli myös maustettua kermaa, mutten tietenkään kuollaksenikaan muista, mitä se oli. *sigh* Jep, kyllä sitä on taas kunnostauduttu ruokabloggaajana...

Äiti ja iskä jakoivat aluksi gorgozola-juustoliemessä keitettyjä simpukoita. Maistelin niitä muutaman itsekin aikas vahvasti juustoisia ne olivat! Mutta hyviä tietenkin, kuten simpukat yleensä. (Olimme siis simpukkaviikkojen aikaan.)

Pääruoaksi otin kampasimpukkarisottoa, muistaakseni sahramikermalla. Syön risottoa hyvin harvoin (en niin välitä riisistä), mutta tämä annos oli kyllä oikein onnistunut. Kampasimpukat olivat isoja ja meheviä ja risotto...noh, olisi se ehkä vähän jykevämpää voinut olla. Mutta risottoa voi aina välillä syödä. :)


Jälkkäriksi repäisin ja otin digestiiviksi liköörikahvin. Itseni tuntien siinä varmaan oli Baileysiä. ;)

Kellarikrouvi on tunnelmaltaan aika...jäykkä. Kellarissa kun ollaan... Sinne ehdottomasti veisin vähän vanhempaa kaliiperia olevaa porukkaa ja ehdottomasti myös syksyllä. Kesään ja kevääseen vienti alas kadun alle ei oikein säväytä... Varmaan myös joulun alla tunnelmallinen paikka.

Kellarikrouvi
Pohjoinen Makasiinikatu 6
Helsinki
www.kellarikrouvi.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti