perjantai 6. joulukuuta 2013

Mustikkamuffinit tiimin rapujuhliin


Mustikkamuffineita. ^^ Ne ovat mielestäni hyvin suomalaisia herkkuja, koska mustikoita voi poimia luonnosta melkein mistä vaan, ja minun tapauksessani Sysmän-mökiltämme. Okei, iskä niitä enimmäkseen kerää kun hän asuu siellä koko kesän, ja äitikin enemmän kuin minä, mutta silti. Olen minä aina ainakin kerran kesässä sinne ehtinyt.

Tein nämä muffinit tiimin rapujuhliin, jotka vietimme syyskuun puolivälissä pomon mökillä Porissa. Tai noh, sana "kesäpaikka" olisi soveliaampi, sillä pomo kuuluu vanhaan ja tunnettuun suomenruotsalaiseen sukuun ja heillä on aikoinaan ollut melkoisia pytinkejä. Tämäkin kesäpaikka oli siis kuin kartano, jossa oli oma luukku keittiössä palveluskuntaa varten niin, että ruuat annettiin siitä salin puolelle ja palveluskunnalla oli oma sisäänkäyntinsä keittiöön ja nukkumapaikkoihinsa. Olin ihan innoissani, sillä historiaintoilijana rakastan kaikkia vanhoja kartanoita, joihin liittyy historiaa. Aina kun näen kartanon, vaikkapa Töölönlahden ja junaradan välissä olevalla mäellä, rupean miettimään, millaista elo niissä on ollut hienoine asuineen ja palveluskuntineen... ^^


En nyt muista kuollaksenikaan (tietenkään), mitä reseptiä näihin käytin, mutta niihin tuli mustikoiden lisäksi (vai oliko se vain oma lisäykseni?) rouhittua suklaata. Halusin yhdistää kesäiset mustikat ja talvisen suklaan. (Voihan suklaata siis syödä ympäri vuoden, mutta kesällä periaatteessa kannattaa suosia keveämpiä herkkuja, jos on kuuma.) Sinänsä hyvä ajatus, mutta mokomat painuivat muffineiden pohjalle, ja tasaisempi jako olisi ollut toivotumpi... Ensi kerralla suklaapalojen kevyt jauhottaminen voisi estää niiden vajoamisen. 

Lisäksi mustikat värjäsivät taikinan kyllä hiukan epäilyttävänkin siniseksi! :D Varmaan tuli liikaa päästettyä sitä nestettä joukkoon, joka värjäsi taikinan. Koskaan ei ole sattunut tällaista kyllä. Nyt harmittaa, etten muistanut heti ottaa reseptiä ylös... Mutta linkkaan teidät yhteen mustikkamuffiniohjeeseen, joka vaikuttaa hyvältä. (han vain että itsekin sen muistasin, niin haluan laittaa sen blogiin.:D ) Ohje löytyy ikävä kyllä jo bloggaamisen lopettaneen Eat Me Deliciosin blogista. Onneksi, vaikka bloggaaminen jäi niin blogi säilyi. :)


Ai miten rapujuhlat meni? Loistavasti! Iskän ravustamia rapuja, viiniä, olutta, skumppaa, tortilloja, hyvää seuraa, hauskoja juttuja ja todella upea brunssi aamulla. Mulla on loistava tiimi! ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti