lauantai 13. syyskuuta 2014

Vadelma-turkinpippuribrownies fudiksen MM-kisojen finaaliin

Vadelma-salmiakkibrownies
Jep, minäkin innostuin viime kesänä fudiksesta ja jopa katsoin muutaman ottelun. Kun eihän MM-kisat tule kuin kerran neljässä vuodessa niin pitäähän sitä nyt vähän katsella sillä silmällä. Ja tarjosivathan kisat tänä vuonna suuria yllätyksiä (harmittaa oikeastaan etten ollut katsomassa historiallista Saksa-Brasilia-ottelua) sekä suurta draamaa. Katsotaan, miten sitä innostuu EM-kisoista... Koskas ne nyt sitten olikaan? 


Pidin finaalikisastudion kotonani ja kutsuin sinne poikaystäväni lisäksi yhden tyttökaverin. Ja totta kait kisastudioon kuuluu hyvää ruokaa ja juomaa (oluen lisäksi myös skumppaa). Ja jälkkäriä! Selailin vanhoja Glorian Ruoka & Viini -lehtiä ja sain inspiraation salmiakki- ja vadelmabrownie'den tekoon. Olen tehnyt tätä viimeksi neljä vuotta sitten, joten olikin korkea aika kokeilla tätä uudestaan. Erotuksena ohjeeseen, en käyttänyt Apteekin salmiakkia vaan kaapista löytynyttä turkinpippurirouhetta. 


Vadelmat tekevät näistä vastustamattoman pehmeitä eli juuri sellaisia, kuten brownie'den pitääkin olla. Addiktoivia myös. Vaarallisia säilyttää jääkaapissa päivää pidempään... Hmm, voisi pyytää vanhemmilta rasiallisen puolukoita ja kokeilla, miten ne maistuisivat brownie'den joukossa. Enemmän sokeria ja vaikka kyytipojaksi valkosuklaata rouhittuna. Hei joo! *Kirjoittaa muistiin.*

Matsikin päättyi hyvin, sillä olimme kaikki Saksan puolella ja se voitti! Mietimme, että Saksassa asuva kaverimme saattoi olla aika hullunmyllyn keskellä. EM-kisoja odotellassa; kait silloinkin voi järkätä kisakatsomon (tai pari).

Salmiakki-vadelmabrowniet
Glorian Ruoka & Viini 3/07
n. 20 kpl

200 g tummaa suklaata (60-70 %)
200 voita
3 ½ dl sokeria tai vaaleaa muscovadosokeria
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
2 dl pekaanipähkinöitä (korvasin siis muutamalla lakupötköllä)
2 dl kokonaisia vadelmia (tuoreita tai pakastettuja)
1 ps (15 g) Apteekin salmiakkia (Haganol, myydään askeissa; tosin tähän käy myös pilkotut lakut tai salmiakkirouhe)

Koristeeksi

tomusokeria
1 ps Apteekin salmiakkia

Pane uuni lämpiämään 175 asteeseen. Pilko suklaa ja voi teräskulhoon ja sulata ne joko vesihauteessa tai mikrossa. Lisää seokseen sokeri ja kananmunat ja sekoita. Siivilöi joukkoon jauhot ja suola. Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi (paloittele lakut) ja lisää ne taikinaan vadelmien ja salmiakin kanssa. Sekoita varovaisesti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun tai leivipaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. Paista uunin keskitasolla n. ½ tuntia. Kokeile kypsyyttä tikulla ja ota pois uunista, kun brownie’den keskiosa on tahmea, mutta ei juoksevan löysä. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti