sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Duunin pikkujoulut Amigossa

Firman pikkujoulut vietettiin 4.12. ravintola Amigossa Tehtaankadulla. Kuulemma hyvää espanjalaista ja ainakin etukäteen toimitetun menun vaihtoehtojen perusteella niin sopi odottaakin. Annoksia myös kasvissyöjille (kollega kiitti)!

Ravintola on hämyisen tunnelmallinen ja decona juuri sopivan verran espanjalaista rekvisiittaa. Amigo on perustettu vuonna 1971, joten luulisi pitkällä iällä olevan syynsä! On klassikoita, tapaksia, lounas klo 11-14 sekä erillinen baari, jonne vahingossa ensin menimme.

Crema de Bocavante, kermainen hummerikeitto 13,8 €

Kaikki muut taisivat jakaa alkupaloiksi tapaksia, mutta minä tilasin hummerikeittoa. Hummeri on yksi niistä raaka-aineista, jota on pakko tilata ravintolassa; varsinkin, jos itse ei maksa! :D Hummerin maku on todella vieno, mutta keitto oli kermaisen pehmeä. Loistava tapa aloittaa ilta!

Berenreja Rellena de Legumbes Gratinada, kasvistäytteinen munakoiso 18,9 €  

Pääruoan valinta oli helppo, kun ainoa kasvisruoka oli munakoisoa. Oli siellä ehkä kalaakin, mutta nää. Munakoiso voitti jälleen. Sen kanssa oli kauden kasviksia (kesäkurpitsaa, paprikaa eli ehkä espanjan sesongissa) ja juustokuorrutetta. Sekä muutama perunalohko. Iso annos, en jaksanut kaikkea vaikka yritin parhaani.

Surtido de Sorbet, salsa de Fresa, 8,8 €

Jälkkärissä oli tiukka (tai lähinnä kaukaa viisas) ja tilasin jouluisen juustokakku(överien) sijaan sorbettilajitelman mansikkamelballa. Pelkäsin ähkyn lisäksi myös mahdollista liivatetta enkä jaksanut alkaanselvottää asiaa. Ainakin mangosorbettia ja jonkinlaista marjasorbettia. Kaikki, jotka ottivat juustokakkua (eli aika moni) kokivat annoskateutta! Haha!

Torta de queso con chocolata blanco, jouluinen valkosuklaakakku 8,9 €

Ja ymmärrän kyllä, koska jouluinen valkosuklaajuustokakku oli todella tuhti. Kanelinen maku teki muutenkin tuhdista tortusta myös tunkkaisen makuisen. Jäi vähän ikävästi kitalakeen. Jep, maistoin, vaikka varmasti oli käytetty liivatetta, joka myös tekee kakut tunkkaisiksi.

Amigo on hyvä ravintola, varsinkin, jos tykkää pihvistä. Kaikki pihvin ottaneet kehuivat! Keskivertoa kalliimpi, mutta peittoaa toisen ikiaikaisen espanjalaisen eli Parrilla Espanolan. Tietysti pitäisi kait syödä tapaksia ja pihviä voidakseen todella arvostella espanjalaista ravintolaa, mutta menkööt. 

Ai että miten pikkujoulut meni? No aika kosteasti. En nukkunut yötä kotona Riksussa vaan iskällä Vantaalla, mutta selvisin bf:n äidin tilalle talkootöihin, kuten lupasin, ja vain 15 minuuttia aikataulusta myöhässä. Tosin en enää koskaan lupaa bileiden jälkeen ehtiväni seuraavana päivänä yhtään minnekään.

Amigo
www.rafla.fi/amigo
Tehtaankatu 12
Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti