tiistai 2. helmikuuta 2016

Runebergin päivä ja Runebergin torttu

Runebergin päivä! Otin varaslähdön jo viime viikonloppuna juhliessamme (tosin myöhässä) iskän syntymäpäiviä. En olisi ehtinyt vääntää mitään kakkua (sellaiseksi on elo muttunut, ettei edes leipoa ehdi!), joten vaitoehtona olivat ajankohtaiset (jo joulukuun lopulta...) Runebergin tortut ja laskiaispullat. Ja koska pulla on aina (pakko)pullaa niin valinta oli helppo. Runebergejä!

Runebergejä voi tehdä vaikka kuinka monella reseptillä tai siis googlettamalla löytyy kasa kaikenlaisia versioita. Minä päädyin Valion reseptiin, tosin kerma korvaantui vaniljakastikkeella ja punssi jolain muulla liköörillä. Toimivia nekin!

Runebergin tortut 

Kymmenen kappaleen ohjeella tuli juuri nuo kuvassa olevat neljä korkeaa torttua. Minkäköhän kokoisia ne 10 olisivat olleet. Laihduttajan torttuja. :D Neljälle juuri passeli koko ja juuri hyvä karvasmantelin aromi. Ohjeen "tippa" muuttui hieman alle teelusikaksi, sillä tippa nyt ei maistu millekään enää uunin jäljiltä. Saas kyllä nähdä mistä kaikkialta enää saa karvasmanteliöljyä. Iskäkin ravasi kolmessa paikkaa ennen kuin nappasi. Esim. Keravan Citttarista olivat jo poistaneet joulun jälkeen valikoimasta. Silloinhan se sesonki vasta alkaa, mihin jouluruokaan tarvitaan karvasmantelia?

Ensi vuonna voisi ehkä tehdä kokonaisen kakun! Jos siis on tarpeeksi syöjiä. Toisaalta, nämä herkut kestää aika hyvin.

Blini

Söimme perinteen ja sesongkn mukaan tietenkin blinejä. Oheinen herkku smetanalla, kylmäsavunieriällä, mätimoussella, punasipulilla ja tillillä. Nyyh, siinä taisi olla toka ja vika kerta blinejä tänä sesonkina. Noh, kohta onkin jo kevät ja alkaa parsakausi... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti