perjantai 27. helmikuuta 2009

Samrat




En ollut nähnyt paria kaveria viimeksi kuin juuri ennen joululomia, kun nopeasti vaihdettiin lahjoja. Niinpä päätin sopia aikaisen illallistapaamisen viime viikon tiistaille. Mieleni tekevi intialaista ja niinpä kysyin kahdelta muulta neidiltä, mitä mieltä olisivat Samratista. Se sopi, jotent työ-ja koulupäivän jälkeen astelimme ravintolaan. Tai astelimme ja astelimme; kävelimme ensi ohi, koska ravintolan sisäänkäynti on helppo ohittaa. Se nimittäin sijaitsee Etelä-Esplanadilla sisäpihalla ja sinne pitää osata mennä juuri oikeasta kohdasta ennen kuin ohittaa läheisen ravintola Vespan. No, liikunta ennen ruokaa on vain hyvästä. 

Pääsimme kuin pääsimmekin lopulta sisään ravintolaan. Miljöö on sopivan intialainen olematta tyrkyttävä. Ravintola oli lähes tyhjä johtuen ajankohdasta, sillä kello oli vasta vähän vaille viisi. Eipähän ainakaan tarvitsisi odotella ruokaa kovin kauaa. Heti alkuun saimme korillisen ihanaa ohutta ja rapeaa leipää. Päälle sirotellut yrtit jäivät meiltä kaikilta hakuseen, mutta kenties kuminan siemeniä? Intialaisia mausteita nyt kuitenkin. Hakkaa tavalliset ravintoloiden pullamössöleivät mennen tullen.


Ravintolan hintataso on hivenen siellä kalliimman suunnalla näin opiskelijan lompakkoa ajatellen; pääruuat pyörivät suurimmalta osalta siinä 15:n ja 20:n euron välillä, erikoisuudet jopa yli. Ruokalista on kuitenkin kattava: on kasvisruokia, kanaa ja lihaa, kalaa, alkupaloja, intialaisia erikoisuuksia ja jälkkäreitä. Se, mikä kannattaa ottaa huomioon annoksia valitessa on se, että osaan tulee automaattisesti lisukkeena riisi, toisiin taas naan-leipä. Jos siis ehdottomasti haluaa riisiä, sen lisukkeisuus kannattaa siis tarkistaa. Tietysti erilaisia naan-leipiä ja riisejä saa tilattua erikseenkin ja silloin eteensä saa aikamoisen kipon, josta riittää kahdellekin.



Koska olin vielä menossa pumppiin illemmalla, en halunnut ahtaa itseäni täpötäyteen ja siksipä tilasin paistettua munakoisoa jogurttisessa maustekastikkeessa eli siis Baigan Ka Korma. Kastike oli ihanan makuista! Minä, joka en ole mikään soossi-ihminen tuhosin sen viimeistä tippaa myöten, pyyhkien lautasta vielä erittäin moukkamaisesti naanin palalla.  Munakoisojen makua kastikkeen alta ei maistanut, mutta ei se häirinnyt. Kastike oli juuri sopivan tulista, mutta samalla ihanan pehmeää.



Lisukkeeksi tilasin sipulisalaatin, jossa oli myös kurkkua ja tomaattia. Sotkin nekin soossiin ja ah! 




En täysin enää muista, mitä kaverini tilasi, mutta tandooriuunissa paistettua kanaa se kuitenkin oli. Tulista kastikettakin se sisälsi, sillä kamu tykkää tulisesta ruuasta. Hänen kielensä kestää jopa enemmän kuin omani. Hän piti kovasti annoksestaa ja tilasi lisäksi vielä valkosipulinaania, joka oli taivaallista! Itse olisin kaivannut vielä lisääkin valkosipulin makua, mutta ne, jotka eivät siitä niin tykkää, varmasti nauttivat hienostuneesta mausta.



Muistaakseni toinen kamu tilasi Tandoor Chicken -nimisen annoksen eli tandori-uunissa paistettua valkosipulilla, inkiväärillä ja kurkumalla maustetussa jougurtissa marinoitua kanaa ja naan leipää. Muistan sen siksi niin, koska kaveri joutui tilaamaan riisin erikseen. Hän ei oikein pitänyt mukana tulleesta kastikkeesta vaan piti sitä liian tulisena. Minusta ja toisesta kaverista (hänestä varsinkaan) soossi ei ollut kovin tulista. Hänkin piti muuten annoksestaan, mutta se oli kyllä iso! Kanaa oli paljon.

Jälkkäriä emme enää jaksaneet (minäkin ahmin sitä naan-leipää, mutta onneksi oli pump tulossa :D ), paitsi että siirryimme myöhemmin toisen kaverin kanssa nauttimaan vielä kahvit muualle. Samrat on hyvää intialaista, mutta ikävä kyllä sijainti tekee siitä tyyriin. Muissa Helsingin intialaisissa saa varmasti yhtä hyvää ruokaa halvemmallakin hinnalla. Tuskin enää palaan, mutta kuitenkin kokeilemisen arvoinen paikka.

Samrat Indian Cuisine
Etelä-Esplanadi 22 c (sisäpihalla)
09-611 001
Ma-To 11:00-23:00
Pe: 11:00-23.30
La: 12:00-23.30
Su: 14:00-22:00

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti