tiistai 11. toukokuuta 2010

Wappuherkkuja!



Muffinit sanoo W niinkuin Wappu 


Klara Wappen! Joo joo, tiedän, että vappu meni jo ja seuraavaksi odotellaan juhannusta, mutta toivotanpahan kuitenkin vielä näin myöhästyneesti hyvää vappua kaikille! Toivottavasti kaikilla oli hauskaa ja että kaikki myös muistavat edes jotain tapahtumia vappuaaton juhlinnasta. :D Itselläni oli kohtuullisen rauhallinen KY-Wappu siinä mielessä, että koko ajan oli päällä ns. “hyvä känni” eikä missään vaiheessa tuntunut siltä, että olisi juonut liikaa. (Tosin en millään muista enää jutelleeni erään kaverini kanssa Kaivohuoneen vessassa, joten kait sitä sitten kuitenkin tuli ihan tarpeeksi otettua…) Vaikka Mantan lakitusta en nähnytkään, niin sää oli loistava, seura mitä parhain, Kaivon jonotusaika “vain” 45 minuuttia ja Chisun setti hyvä. Ensi vuonna sitten vielä tykimmin 100-vuotiaan KY:n kunniaksi! 

Wappupäivänä oli tietysti tarkoitus mennä piknkille Ullanlinnanmäelle, mutta pilvinen sää ei yhtään houkutellut vaan lämmin sänky sitäkin enemmän. Tein siis epäsosiaaliseen tapaani päätöksen skipata piknik ja lähteä sotkemaan pyörällä Tikkurilaan. Näin käy joskus. Jäljelle jäi kuitenkin juustoiset muffinit, jotka siis olin tehnyt pari päivää ennen vartavasten piknikkiä varten kaverin pyynnöstä (joka hänkin taisi jättää Ulliksen väliin). No, eivät muffinit kuitenkaan syömättä jääneet, vaan pistelin niitä muutaman poskeeni wappupäivänä ja niistä saikin mukavasti taas energiavarastot täyteen Tikkurilan lenkkiä varten! Äidillekin niitä jäi vietäväksi muutama, joten sorry guys, next time…

Alkuperäinen resepti blogista eat me, delicious. Seuraavaksi haluan kokeilla samasta blogista aurinkokuivattu tomaatti-raejuustomuffineita! No, eiköhän tässä kesällä tule vielä piknikkejä.

Postin makea puoli eli tuorejuustobrownies ei nyt varsinaisesti ole wappuohje, koska tein ne wappuaatonaatoksi kaveriporukan RockBand-iltaan, mutten nyt jaksa niille tehdä omaa postia eli menkööt samalla kerralla. :D Tein joskus Montréalissa tuorejuustobrowniese’a, jotka epäonnistuivat siinä mielessä, että koko komeudesta tuli melkoisen kova; niin allaolevasta brownies-osasta kuin päälle tulleesta tuorejuustotäytteestäkin. Sen jälkeen olen halunnut kokeilla jonkinlaista tuorejuusto-brownies-ohjetta ja nyt vihdoin ja viimein päätin uskaltautua. (Tai ainakaan juuri nyt en muista, että olisin mokomaa ohjetta ennen kokeillut.)

Ohje on simppeli siinä mielessä, että tehdään suklaataikina, jota laitetaan n. puolet vuoan pohjalle, sitten päälle ripotellaan tuorejuustotäyte ja loppu suklaataikina vielä koko komeuden päälle. Kuten yläkuvasta näkyy, tuorejuustotäytteen lisäykseen asti kaikki meni hyvin, mutta sitten…


Ajattelin jotenkin niin, että saisin tuorejuustotäytteen siististi suoraan suklaataikinan päälle. Ja kissanviikset, sotkuun meni. Mutta mitä väliä, eihän sitä nyt muutenkaan kahta taikinaa saa kerroksittain. Ja itse asiassa tuollainen marmoriraidoitus on paljon hienomman näköinen kuin kaksi kerrosta. Ja mahassa ne nyt menee loppujen lopuksi ihan sekaisin. Lisäksi vuoan valinnasta meinasi tulla ongelma, kuten seuraavaksi näkyy:


Lisätilaa jäi noin kaksi milliä, mutta halusin jakaa rakkautta tarjoamalla herkut sydänvuoassa. (Tai itse asiassa en, koska leikkasin palat ja kuljetin ne muovirasioissa bänditreeneihin.) Alkuperäiseen ohjeeseen tuli pekaanipähkinöitä, mutta neiti A:n allergian vuoksi ne olivat taas kerran nou nou ja niiden sijaan käytin jogurttipäällysteisiä rusinoita sekä pieniä kuivattuja mansikanpaloja. Laitoin ne sitten suoraan pohjan suklaataikinaan ja jogurttirusinat koko komeuden päälle uuniin, vaikka tarkoitus oli tietty koristella kakku niillä vasta jälkeenpäin. Hmm, missäköhän mun aivot oli taas olleet?

Minulla ei itse asiassa ole kuvaa valmistuneesta tuotteesta, jossa päällä on vielä kaakaoinen kuorrute, mutta voin ilman sitäkin todeta, että lopputulos oli herkullinen. Browniesien voimin kelpasi rokata RockBand-illassa. :) Jätin jäljelle jääneet palat jälkeeni, kun aatonaattona poistuin bändiharkoista, mutta “ilokseni” ne löytyivät vappuaattona jääkaapista ja niinpä minä ja neiti E., joka ei vielä niitä ollutkaan maistanut, tuhosimme ne. Suklaa kuulemma estää alkoholin imeytymistä, koska alkoholi käyttää palamisessaan sokeria. Eli: kannattaa aina pitää suklaata kotona siltä varalta, että joskus baari-illan jälkeen olisi tarve selvitä normaalia nopeampaa tahtia. (Tämähän on siis vain yksi lisäsyy syödä suklaata, nyt ennen baari-iltaa, baarissa ja baarin jälkeen… ;) )

p.s. Tuorejuustobrownies-ohje tulee eetteriin heti, kun tänään kerkeän kotiin. Nyt vain haluan blogipostin ulos. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti