keskiviikko 24. marraskuuta 2010

La vie en delicious à Paris! Part trois




Aperitiivit</strong>

Viimeistä Pariisin postia viedään! Uskomatonta, että matkasta on jo kuukausi... Lauantai-iltana suuntasimme siis iskän kanssa kohti Montmartren kukkulaa ja Sacre Coeur-kirkkoa. (Kirkon nimi on muuten Pyhä Sydän suomeksi, blog.huom.) Jouduimme odottelemaan äkillisen ukkoskuuron laantumista ensin metron sisäänkäynnin suojissa ja sen jälkeen läheisessä brasserie'ssa. Mai Tai minulle, Calvados ja cappuccino iskälle.



Loman rypäle: Chardonnay

Kirkolla käynnin jälkeen lähdimme etsimään illallispaikkaa ja sitä saimmekin sitten etsiä! Haahuilimme jotenkin koko ajan alueella, jossa ei ollut paljon ravintoloita tai jos oli, niin ne eivät sitten olleet millään mieleisiä molemmille. Lopulta, varmaan tunnin kävelyn jälkeen löysimme sopivan paikan ja vielä ihan metron vierestä. En ottanut sisäänkäynnistä kuvaa (olin kait niin hyvilläni, että vihdoin löytyi sopiva ravintola!), että vain marssimme sisään. Koska läheinen metro oli nimeltään Saint-Georges, esiintyi se myös ravintolan nimessä. Sentään jotain muistan. :D

Ravintola oli kahdessa kerroksessa ja valitsimme paikat toisesta kerroksesta. Myös keittiö sijaitsi yläkerrassa. Tilasimme alkuun taas pullollisen valkoviiniä, Chardonnay'tä, joka olikin ns. loman vakiorypäle. Iskä otti kerran punaviiniä, mutta muutoin jaoimme aina Chardonney-pullon. Se on lempirypäleeni, joka ei vielä ole koskaan pettänyt.




Vihreät pavut

Melko tuhdin lounaan jälkeen ei tehnyt mieli kauheasti syödä enää illalla, joten tilasin alkuun pelkät vihreät pavut. Tosi kulinaristista! :D Iskä otti taas etanat, olisi varmaan pitänyt munkin, Pariisin kunniaksi...




Salaatti juustolla

Pääruuaksi valitsin, yllätys yllätys, salaatin! Mozzarella-salaatin ollakseni tarkka. Salaattia, tomaattia, oliiveja, paprikaa, anjoviksia ja mozzarella-juustoa nyt ainakin siinä oli. Ihan jees annos, muttei siis todellakaan mitään gourme'ta ja ehdottomasti kalpeni edellisten illallisten rinnalla. Noh, ainakin sain kevyt illallinen-toiveeni täytettyä, sentään joku ilta... ;)

Iskä taisi ottaa jotain lihaa, josta en edes ottanut kuvaa, sillä annos muistutti perunalohkoineen ja lisukesalaatteineen ihan huoltamoketjun annokselta. Hmm. Ruoka siis oli ihan hyvää, muttei edellisten paikkojen veroista eikä nyt todellakaan tunnin etsinnän arvoista. Emme edes ottaneet jälkkäreitä, mutta onneksi se asia korjaantui seuraavana päivänä...




Manteli-croissantit</strong>

Toisen hotelliaamiaisen jälkeen päätimme katsastaa Eiffel-tornin, sillä aikaa ei ollut kauaa, ennen kuin piti lähteä juna-asemalle. Päätimme istahtaa cappuccinoille läheiseen kahvilaan (elämäni kallein cappuccino, 6,5 euroa!!), jonka nimessä oli tietysti Eiffel. Nähtyäni vitriinissä mantelilastuilla kuorrutetun croissantin oli minun pakko maistaa sellaista ja niinpä tilasin sellaiset minulle ja iskälle. Pari lempi ruokabloggaajaani ovat hehkuttaneet mantelicroisantteja useasti, joten ihan uteliaisuudesta oli pakko kokeilla. ;) Ja onneksi kokeilin! Croissantin sisällä oli jonkinlainen vaniljainen makea täyte, jonkinverran suklaahippuja ja päällä mantelilastuja ja tomusokeria. Mmm! Varsinainen sokeripommi. :) Miinuspisteitä tosin melkoisen pehmeästä pohjasta. Se vaikutti melkein raa'alta, mutta oli varmaan (ainakin toivottavasti!) vain istunut vitriinissä jonkin aikaa. Onneksi päällysosa oli sentään ihanan lehtevä. Paras leivonnainen! Ja korvasi järkyttävän hintaisen juoman. :D




Salaatti+kasvispiiras

Ja pitihän sitä vielä saada murua leuan alle ennen kotimatkaa. Lounastimme hotellin lähellä olleessa Tex Mex-tyyppisessä ketjuravintolassa. Valitsin kasvissalaatin, jonka mukana tuli myös herkullinen kasvispiiras. Melonia, retiisejä, artisokansydämiä, kesäkurpitsaa, kirsikkatomaatteja... Nams! Piirakka taas sisälsi lehtitaikinaan käärittynä grillattuja vihanneksia, mm. paprikoita.




Voileipiä

Iskä valitsi kolmiovoileipäannoksen. Muistaakseni sisällä oli tomaatin ja salaatin lisäksi kanaa. Ja nälkä (jos sitä nyt mahti-croisanttien jälkeen edes oli) lähti.




Suklaata!

Ja pakkohan tämä(kin) posti on päättää suklaaseen! :) En syönyt Pariisissa yhtään suklaata, joten pakkohan asia oli korjata, vaikka sitten juna-asemalla. Ostin neljä varmaan isointa konvehtia pienestä suklaapuodista kotimatkalle. Sisältivät mm. pistaasimarsipaania (toinen konvehti vasemmalta;yök, ikävä yllätys joten söin vain suklaakuorrutteen), riisimuroja (iso möhkäle) kahvin makuista ganachea (oikeinpuolimmaisin pala). Näiden avulla parin tunnin junan odotus asemalla taittui paljon joutuisammin. :)

Pariisin reissu oli siis upea! Mahtavaa ruokaa ja juomaa sekä ihanaa arkkitehtuuria ja kaunista kaupunkikuvaa! Myös matkaseura oli loistava; aivan täydellinen breikki LLN-elämään, siis. Jos siis et ole vielä Pariisissa käynyt, niin hopi hopi matkaan! Ehtii vielä joulumarkkinoille, ja joku vuosi minä kyllä aion viettää joulun Pariisissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti