keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Kappeli


Tämä ruokailu tapahtui jo 4.2.

Hei siellä! Toivottavasti muutkin ovat jo selvinneet vuosijuhlaviikosta ja ovat virkeinä aloittamassa tenttiviikkoa! Vaikka kyllä tuntuu siltä, että suurimman osan tentit on muulloin, kuin virallisella tenttiviikolla. Se on kait vaan noiden nuorempien opiskelijoiden juttu... Mutta anyhoo, olen vihdoinkin päässyt jotenkin kiireistä ohi ja yritän taas tyhjentää blogia postiryppäästä. Saan myös toivottavasti mahd. pian vuosijuhlien kasvismenun ulos, mutta sitä odotellessa siirrytään vielä hetkeksi viime kuun neljänteen päivään, jolloin kävin hyvän kaverini kanssa Kappelissa.


Sopiessamme tapaamista kaveri sanoi, että haluaisi kokeilla blinejä ja niinpä etsin hänelle muutaman niitä tarjoavan ravintolan. Sinänsä helppoa, koska nyt (ja varsinkin kuukausi sitten) on blinisesonki kuumimmillaan. Kaverini valkkasi lopulta ehdotuksistani Kappelin (mm. Bellevue oli yhtenä vaihtoehtona ja btw, ravintolan zakuska-buffet kuulostaa taivaalliselta!) ja olin itsekin tyytyväinen valintaan, sillä kasvisannokset kuulostivat mahtavilta.

Itse en ole koskaan käynyt Kappelissa, en edes bilettämässä, kuten moni muu kylteri saattaa olla tehnyt. Muutenhan Kappeli vaikuttaa melkoisen hienolta paikalta seistessään Espan puiston laidalla, isot ikkunat ja hieno sisustus. Ovesta oikealle aukeaa ravintolamaailma ja vasemmalla taas on kahvilapuoli, jonka tarjottavat löytyvät vitriinistä. Olimme aluksi hieman huolestuneita, löytyykö meille paikkaa, koska sali näytti jopa n. klo 15:n aikaan perjantaina olevan melko täynnä, mutta huoli osoittautui turhaksi.

Mitä Kappeli siis tarjoaa? Bliniviikot jatkuvat vielä 13.3. asti ja niiden rinnalle on ravintola nettisivujen mukaan "koottu talveen sopivia makuja". Näitä ovat mm. blini ja sienisalaatti (10 € S-etukortilla, muutoin 13 €) tai blini sekä siianmätiä, punasipulia, smetanaa ja suolakurkkua (18 €/20 €). Myös makeita rahkablinejä lisukkeineen tarjolla (10 €/11 €). Ja jos nämä venäläiset letut eivät innosta, niin toki listalta löytyy muutakin, ja S-korttilaisille jotkut ateriat halvemmalla. Alkuun esim. Kappelin kalalajitelma (14 €) tai konjakilla maustettua kermaista rapukeittoa (11 € normaali, 16 € iso) tai ankanrintaa lisukkeineen (12 €). Pääruuaksi kasvisruokailijat voivat valita mm. vuohenjuustosalaatista (14 €, arvatkaa, otinko juuri tämän?), pariloidusta munakoisosta (16 €) tai kasvispaistoksesta (17 €) lisukkeineen. (Tuota viimeistä täytyy vielä palata maistamaan joskus.) Kalan ystäville on joko lohta tai siikaa ja lihafanit saavat vatsansa täyteen mm. härän sisäfileellä (32,50 €) tai poron ulkofileellä (34 €). Suut makiaksi (vanha läppä toimii yhä!) saa mm. Kappelin leivoksella (5,6 €/6,5 €) tai lämpimällä suklaakakulla ja veriappelsiinisorbetilla (8€/9€). Myös ryhmämenuja tarjolla sekä mahdollisuus varata (mm. kellari) omiin yksityistilaisuuksiinsa. Itse asiassa ollessamme ravintolassa siellä juhlittiin häitä! :)


Paahdettua vuohenjuustoa ja kasvisalaattia, 14 €

Kuten sanoin valitsin siis vuohenjuustosalaatin. En ollut kovin nälkäinen kyseisenä ajankohtana, joten annos oli minulle juuri sopivan kokoinen. Vuohenjuusto oli hyvää, kuten aina, ja sen päälle oli vadeltu sitä hyvin kompannut makea balsamico-pohjainen kastike. Vihannekset olivat lemppareitani: sipulia, porkkanaa, munakoisoa, kesäkurpitsaa sekä artisokkaa. Lisäksi yrttistä öljyä, nams!

Blinivohveli, hiillostettua lohta, metsäsienimuhennosta ja jokiravunpyrstöjä 13 € 
(S-etukortilla)/14 €

Blinit ovat tunnetusti hiukan kallista herkkua ravintoloissa, sillä lisukkeena oleva mäti maksaa melkoisesti. Kaveri päätyikin sitten vain blinivohveleihin, joissa tuli mukana vähän enemmän lisukkeita eivätkä maksaneet omaisuuksia. Blinit olis siis tehty vohveliraudalla eivätkä ne siis olleet niitä tavallisia, rasvaisia ja rapeita. Mutta kuulemma hyviä, samoin lisukkeet.

Mustikkapiirakkaa, kuohuviinimustikoita ja mustikkajäätelöä 8,40 €

Kaverilla oli vielä tilaa jälkkärille (itse tyydyin cappuccinoon) ja valitsi marjaisain päätöksen. Maistoin hiukan piirakkaa sekä jäätelöä ja mustikkaisilta ne maistuivat! Ihan tuli tässä kesä mieleen... :) Hyvin suomalainen jälkkäri ja vielä vähän skumppaa! 

Kappeliin täytyy mennä joskus toistekin kokeilemaan nuo loput kasvisannokset. Ollakseen etukorttipaikka ravintola on hieno eikä vähintään kauniin sijaintinsa takia. Myös iso ja avara ruokasali antaa hienot puitteet ruokailuhetkelle. Lounasaikaan voi olla tunkuakin, koska paikka on varmaan lähialueel toimistojen työntekijöiden sekä turistien suosiossa. Eikä ihme. Iltaisin varmaan kannattaa varata pöytä, kuten kohta mihin tahansa ravintolaan Helsingissä.

Ravintola Kappeli
Eteläesplanadi 1
www.kappeli.fi

Avoinna joka päivä klo 10-24


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti