maanantai 14. maaliskuuta 2011

Virgin Oil


Jahas, olinkin onnistuneesti hypännyt yhden ravintolapostin yli tässä kaikessa kiireessä. Pakko pistää se tähän väliin ja siirtää seuraavien kahden ravintolan julkistusta parilla päivällä. Piti pistämäni kaikki yhteen ja samaan, mutta koska tämä posti nyt sitten venyi ja venyi esittelyineen, niin pakko hajottaa. Pomokin sano töissä, että vain yksi asia per maili niin on helmpompi pysyä kärryillä siitä, mistä puhutaan. :)

Vietimme nti E:n läksäreitä tammikuun viimeinen päivä (MIHIN on menny jo puolitoista kuukautta!) ja hän oli varannut pöydän Virgin Oilista. Olen ollut siellä kerran aikaisemmin syömässä ja parisen kerran keikalla (myös KYL-kuntiksessa joskus), joten kokemusta ruokapuolesta ei siis oikeastaan ole. 

Virgin Oil on siis italialainen ravintola, tai no, niin italialainen kuin HOK Elannon ravintola vain voi olla. Pizzat paistuvat puu-uunissa, tuolit ja pöydät ovat rustiikkisesti puuta ja viinipulloja -sekä tynnyreitä on pitkin seiniä, plus erilaisia italiankielisiä lausahduksia. Piazza-salin puolella on kattokruunuja ja myös palmuja, miksi ihmeessä palmuja? No, käännetääns katseet seiniltä ruokalistaan. Virgin Oil onkin kuuluisa juuri pizzoistaan. Niitä onkin peräti 19 kappaletta (perfektionisti minussa herää: kaksikymmentä olisi hienompi tasaluku!) 11,80 eurosta 14 euroon. Tomaattikastiketta ja mozzarella löytyy joka annoksesta ja niiden väliin voi sitten valita vaikka katkarapuja ja kylmäsavukirjolohta (13,70 €), savusimpukkaa ja tonnikalaa (12,70 €), vuohenjuustoa, oliiveja ja herkkusieniä (13,20 €) tai broileria ja gorgonzola-juustoa (129 €/11,9 € S-etukortilla).  

Jos pizza ei nappaa, niin tietty löytyy myös <em>Primi Piatti e Antipasti</em> eli siis erilaisia alkupaloja, kuten tomaattikeittoa kananamunalla Zuppa di Pomodori Gratinata (6,7 €), katkaravunpyrstöjä aioli- eli valkosipulikastiikkeessa (3,5 €) tai ilmakuivattua kinkkua, cantaloupemelonia ja balsamico-siirappia (3,5 €). Valinnanvaraa riittää, sillä pieniä annoksia löytyy parisenkymmentä kappaletta ja niitä olisi varmaan kiva napostella juoman äärellä illalla ennen bileisiin lähtöä. 

Salaatteja on viisi ja kolme niistä no Caesar-salaatteja joko normina (10,9 €), broilerilla (14,70 €) tai katkaravuilla (14,50). Grillistä saa lohta, härkää, karitsaa, broilerinfileetä 16-30 euron haarukassa ja pastaa sekä risottoa on tarjolla kuutta lajia n. kolmellatoista eurolla annos. Jälkkäreitäkin tietty tarjotaan, mm. suklaakakkua ja banaanijäätelöä (7€) ja tietysti, kun italialaisessa ollaan, tiramisua talon tapaan (7€). Olen kuullut, että tiramisu kannattaa tilata, jos haluaa tarkastaa ravintolan "italialaisuutta" toden teolla, se on vähänkuin laatumittari. Oletettakoon, että ruokailija tietää, millaista aidon italialaisen tiramisun kuuluu olla.

Kasvissyöjille ei mikään taivas, mutta perusvegelle löytyy pari pastaa, salaattia ja pizzoja. Alkupaloista varmaan saa kasvissyöjä parhaiten koottua annoksen, tosin kyllä niillekin kertyy hintaa. Tosin menuyhdistelmiä on myös tarjolla ja meidän tapauksessamme taisi olla mahdollista valita alku+pää tai pää+jälki. Tai jotain. Lounasbuffetti katetaan arkisin 11-15 ja viikottainen menu on nähtävillä ravintolan nettisivuilla. 

Piccolo Verde: Pieni vihreä salaatti, tomaattia, oliiveja, punasipulia, salsa verdeä ja paahdettuja pinjansiemeniä 4,5 €


Paahdettua vuohenjuustoa ja punajuurta ? €

Pahoittelut huonoista kuvista: ei ollut erityisen hämärää, mutta tarpeeksi kameralle. En ollut kovinkaan nälkäinen (eikä ruokalistalta muutoin oikein löytynyt mitään sopivaa), joten tilasin vihreän salaatin ja vuohenjuustoa punajuuren kera. Vihaan punajuurta, mutta vuohenjuuston kanssa nyt söisi vaikka oppikirjan. (Poikkeuksena liha+vuohenjuusto, joku raja sentään...ja myös se Porterin Principles of Marketing tai se Operations Management, liian isoja!) Nyt kun tutkin ravintolan listaa netistä, en näe tuota vuohenjuustoa alkupalat-kohdassa, joten ehkä sitä ei enää ole? Sääli, koska se oli hyvää ja maksoi varmaan neljän euron luokkaa. Myös salaatti oli hyvä. Ei liian öljyistä tai balsamikon makuista, rousketta pinjansiemenistä ja samettista vuohenjuustoa päälle. Mmm!

Myös muut pöytäkuntalaiset olivat sen verran tyytyväisiä annoksiinsa, ettei mitään valituksia ainakaan kuulunut. :D Tosin kaverini nti A tuskaili oman annoksensa kanssa, sillä alkuun ottamansa tomaattikeiton jälkeen lohipasta osoittautui todella tuhdiksi. No, onneksi poikaystävässä oli vielä tilaa jäljellä. :) Joka tapauksessa Virgin Oil on ihan hyvä paikka illalliselle. Sisustus on kivan rustiikki, ruoka hyväntasoista eikä liian kallista ja juomatkin keskivertoa kuin muuallakin. Hyvä paikka mennä kaveriporukalla istumaan iltaa syöden ja juoden.

Virgin Oil
Mannerheimintie 5
www.virginoil.fi

AVOINNA: MA 11-23 (Keittiö 11-22)
TI-TO 11-24 (keittiö 11-23)
PE 11-04 (keittiö 11-24)
LA 12-04 (Keittiö 12-24)
SU 13-23 (Keittiö 13-22).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti