lauantai 19. maaliskuuta 2011

Maanantain ravintolapäivä: Tony's Deli ja Zetor


Nämä ravintolareissut tapahtuivat 7.2.

Okei, nopeasti asiaan! (Kerrankin.) Aloitin uudessa työssäni 7.2. ja ekana päivänä minä, pomo/toimari sekä kaksi vanhempaa työntekijää mentiin yhdessä lounaalle. Toimisto kun sijaitsee erittäin strategisesti Fredalla, niin siinähän on vieressä yksi jos toinenkin ruokapaikka. Me suuntasimme Bulevardin varreja sijaitsevaan Tony's Deli-ravintolaan yhden työkaverin ehdotuksesta ja minähän tietty komppasin, koska en ollut koskaan ennen käynyt kyseisessä ravintolassa.

Ravintola on ennen ollut tv-kokki Sikke Sumarin (ja hänen miehensä?) omistuksessa ja miehen Tonyn mukaan on ravintola myös nimetty. Silloin aikanaan nimi taisi olla pelkkä Tony's, tai sitten muistan väärin... Mutta anyhoo, ravintola on italialiseen keittiöön tukeutuva ja tarjoaa mm. antipastobuffetin. Me olimme paikalla lounasaikaan (klo 11-15), jolloin tarjolla on aina vaihtuva lounasmenu sisältäen myös vaihtuvan kotiruokabuffetin. Lista löytyy aina ravintolan nettisivuilta. Lounasvaraus on suositeltava ainakin isommalla porukalla ja juuri suosituimpaan lounasaikaan eli 12-13 maissa.

Ravintolasali on avara ja valoisa, mutta lähempänä buffet-pöytää baaritiskin liepeillä voi nauttia myös hämärämmästä tunnelmasta. Jos tulee nauttimaan à la carte, lista on jaoteltu antipastoihin (mm. Caprese- eli mozzarella-tomaatti-basilikasalaattia 9,8 €), primi piatteihin (mm. tomaattirisottoa 10,50 €/20,50 € tai valkosipulikeittoa 9,70 €) secondeihin (mm. kala-äyriäispataa 18,50 € tai pestolla haudutetua vasikanpaistia 20,80 €), dolceihin (mm. pannacottaa 7,90 € tai tiramisua 8,80 €) ja menukokonaisuuksiin (3). Kasvissyöjille löytyy ihan mukavasti annoksia, tosin vatsa on täytettävä muista kuin pääruoista eikä menukokonaisuuksissa pääruokana ole muuta kuin lihaa tai kalaa. 

Salaattibuffa

Otimme siis lounaan, johon sisältyy aina salaattibuffetti, päivän keitto sekä kahvi/tee keksien kera. En edes tiennyt, että keitto kuuluu vielä lounaaseen, mutten edes olisi jaksanut syödä salaattia, keittoa JA vielä virallista lounasannosta. Ohessa tarjontaa salaattibuffetista. Minä tietysti innostuin ja olin täynnä jo alkusalaatin jälkeen. :D Jänis mikä jänis. Kasvikset ja vihannekset ovat tuoreita ja valikoima monipuolinen, tosin perusmeininki: on tomaattia, salaattia, ituja, porkkanaraastetta, olisiko ollut myös maissia, leipää, salaattikastikkeita, levitteitä, pähkinöitä...ja banaanilastuja! En ole koskaan niitä käyttänyt salaatissa mutta eipä mitään, sopii ne siihenkin joukkoon. 

Vuohenjuustoa ja kasviksia tomaattisessa kastikkeessa 8,80 €

En nyt kuolemaksenikaan muista tarkemmin, mitä annokseni sisälsi, mutta siinä oli vuohenjuustoa, kasviksia (mm. porkkanoita) ja tomaattista kastiketta. Hyvää! Annos salaatin kanssa oli juuri sopiva niin, ettei olo ollut liian ähky vaan hyvin jaksoi vielä duunissa loppupäivän. Ja mikäs siinä, uutta opetellessa.

Tony's on hyvä lounaspaikka, sillä uskon-hinta-laatusuhteen olevan kohdallaan. Tänne haluaisin myös palata joskus ilta-aikaan tarkastamaan à la carte-listan. Viinilista ei ole kauhean laaja, mutta kattaa kyllä perustarpeet ja on tietysti italialaispainotteinen. Kuutisen viiniä saa laseittain per väri ja kuplivaakin löytyy.

Tony's Deli
Bulevardi 7
www.tonysdeli.fi
Ma –To 11.00-22.00 keittiö klo:21.30
Pe 11.00-24.00 keittiö klo:23.00
La 15.00-24.00 keittiö 23.00
Su Suljettu
Matin juustonen punajuurpata eli ruisleipää, aurajuustolla kuorrutetua punajuurta ja salaattia 14,70 €

Arvaattekos, miksi kävin samana iltana myös Zetorissa? Jep, vaihtarit vaihtarit taas kerran. :) Tällä kertaa en halunnut salaattia vaan päätin kokeilla jotain, joka joko osoittautuisi ihanaksi herkuksi tai tajuttoman pahaksi: punajuurta ja aurajuustoa. En voi sietää punajuuria eikä aurajuustokaan ole kovin hyvää... Mutta olen kyllä huomannut, että kun kaksi pahaa raaka-ainetta sekoittaa keskenään ei kumpaakaan makua maista yksinään ja lopputulos on todella hyvä. Ja niin tapahtui nytkin! Goddamit annos oli hyvä! No, mikä tahansa, joka on kuorrutettu juustolla on nannaa ja paiston aikana myös aurajuuston pistävä maku muuttuu suussasulavan herkulliseksi. Joten jos ei tykkää punajuuresta eikä aurajuustosta, niin sen ei kannata antaa pelotella tämän annoksen kohdalla, sillä kumpaakaan makua ei todellakaan maista. Oi nam. Annos on iso ja ruisleipä koko komeuden alla pieniruokaiselle turha, mutta minä nyt tietysti viimeistelin kaiken. Waste not... ;)

Hehkutin annosta äidille niin, että hän sanoi haluavansa mennä sitä syömään sitten, kun menemme yhdessä ostoksille. Mutta pääasia on, että löysin sellaisen annoksen, jota kelpaa syödä joka kerta Zetoriin mennessä...eli toivottavasti(!!) ensi syksynä ja ensi keväänä taas vaihtarien kanssa. Once you pop... ;) Ja niin, myös tämän kevään vaihtarit tykkäsivät ruuasta ja yksi olikin jo oikein odottanut pääsevänsä sinne. Traditiot kunniaan, siis.

Zetor
Mannerheimintie 3-5
www.zetor.net

Maanantai 12.00 - 22.00 Keittö 12.00-22:00
Tiistai 12.00 - 03.00 Keittiö 12.00-02:00 
Keskiviikko 12.00 - 04.00 Keittiö 12.00-03:00
Torstai 12.00 - 04.00 Keittiö 12.00-03:00 
Perjantai 12.00 - 04.00 Keittiö 12.00-03:00 
Lauantai 12.00 - 04.00 Keittiö 12.00-03:00 
Sunnuntai 12.00 - 22.00 Keittö 12.00-22:00

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti