lauantai 2. huhtikuuta 2011

Suklaamuffineita, juustokakkua, pullia sekä tuorejuustokeksejä



Suolaisia herkkuja alkuun: kahdenlaista sienipiirakkaa sekä kasviskierukoita

Hmm, rupesin tässä jo miettimään, et oliko sukulaiset kylässä helmi- vai maaliskuussa ja kyllähän ne helmikuun alussa kävi. Oli iskän kanssa puhuttu, et kutsutaan täti ja hänen miehensä sekä serkku ja hänen miehensä kylään ja sitten minä leivon makeat ja äiti suolaiset, tutun kaavan mukaan. Eli tarjolla on siis ruokaa koko komppanialle eikä kuudelle hengelle. Eiku siis seitsemälle. Ja, kun serkkuni vielä sairastui eikä päässyt miehensä kanssa tulemaan, oli meille muille tarjolla enemmän syötävää. Woot woot! Äiti vastasi suolaisista ja minä makeista, koska, no, I am so sweet. ;)

Itse asiassa olen jo tässä vaiheessa kevättä (mitä kevättä?? lunta sataa prkl...) niin sekaisin helmikuun alun leivonnaisissa, että ymppään nyt niitä aimo kasan kerralla. Ehkä nää oli kaikki pöydässä, tai sitten ei. Mut who cares, ne oli hyviä anyhoo. :)


Suklaa-jogurttimuffinit

Olen joskus aikaisemminkin tehnyt näitä jogurttimuffineita, ja ne ovat osoittautuneet helpoiksi ja nopeiksi. Nyt en kyllä mitenkään muista, miksi päädyin ne tekemään vaikka minun piti leipoa vain yksi juustokakku. Once you pop, you can't stop... Iskä vaan meinasi saada hepulin, kun käytin niihin kalliimpia Fazerin mansikkajogurtti- ja sitruunajogurttitäytteisiä suklaanameja enkä tavallista levysuklaata. Woops! ;) Mut saipahan iskä syödä monta muffinia, joten kehtaa vielä valittaa... :D Käytin siis ohjeen suklaahippujen sijasta rouhittuja suklaanameja ja siis voi käyttää pähkinöitä, rusinoita u name it. Namnam... Nyt ne tosin on loppu, kun iskä söi viimeiset eli täytyy taas alkaa leipomaan jemmaan. Jee! Unlimited baking space! ...Tai ainakin melkein.

Ohje: CookieMadness

Speculoos-juustokakku

Tarkoitus oli siis tehdä vain ja ainoastaan tämä yksi juustokakku, koska mun tekemät juustokakut nyt riittää vähintään 20:lle hengelle. Belgia on my mind, koska käytin tähän pohjaan tekemiäni speculoos-keksejä ja piparkakkuja. Väliin basic-juustokakkumassa, johon tuli myös paloiteltua brownieta. Ja päälle kerros speculoos-tahnaa. Oi nam. Syntisen hyvää! Tätä kakkua sitten syötiin kolmeen otteeseen kolmella eri porukalla, mutta onneksi se siis pakastuu hyvin. :)

 Juustokakun ohje: http://smittenkitchen.com/2007/08/alexs-choice/


Iskä tykkää pullasta, joten pitihän sitä sellaistakin leipoa. Minulla oli jossain vaiheessa ihan liikaa vapaa-aikaa... No, pullataikinahan on nopea tehdä ja vaikka sitä nyt tietty täytyy kohottaa yhteensä n. 45 minuttiia, niin siinä ajassa nyt ehtii puuhailla kaikkea muuta. Ja pullan sisälle laitettavat jutut voi olla mitä tahansa, mitä ikinä vaan keksii! Suolaiset pullatkin valmistuu samaan tyyliin, tosin tietty vähemmän sokeria. 

Näihin pulliin laitoin väliin loput speculoos-tahnoista ja olikos siinä myös pähkinärouhetta? Tais olla. Ja, koska ohje oli tarkoitettu Boston-pullalle eli siis sellaiselle, jossa kaikki pullat laitetaan vieretysten vuoassa uuniin eikä yksitellen kuten minä tein, niin paistoaika oli melkein liian pitkä ja pullista tuli melko tummia! No, onneksi ei maku kauheasti häiriintynyt ja kun tuorejuustokekseistä jäi ylitse Baileys-tomusokerikuorrutetta, niin totta kai se piti käyttää. Mmm, Baileys... Se pullo vainoaa minua ja se täytyy nyt käyttää! ...Siis jälkkäreihin, tietenkin. ;) 

Bostonkakku
Isoäidin keittiössä--Makuja ja muistoja

Taikina
3 dl vettä tai maitoa
25 g tuorehiivaa tai pussi kuivahiivaa
½-1/4 tl suolaa
3/4 dl sokeria
(1 muna) tämä ei siis ole välttämätöntä, kuulemma tulee parempi rakenne, mutten ole huomannut suurempaa eroa :D
3 dl sihtiruisjauhoja (itse olen kyllä käyttänyt täysjyvävehnäjauhoja tässäkin; ruisjauhot kuulostaa oudoilta pullaan...)
noin 5 ½ dl vehnäjauhoja (ei kannata todellakaan sitten lisätä kerralla koko jauhomäärää!)
75 g voita tai margariinia
Täyte: 
50 g voita/margariinia
2 tl kardemummaa
4 rkl sokeria
150 g mantelimassaa
(ja siis tässä vain yksi vaihtoehto parista sadasta erilaisesta :)
Voitelu:
1 muna
raesokeria tai mantelirouhetta

Lämmitä vesi tai maito kädenlämpöiseksi. Jos käytät kuivahiivaa saa neste olla lämpimämpääkin eli n. 42-asteista. Murenna tuorehiiva nesteeseen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin. Lisää nesteeseen suola, sokeri (ja kananmuna). Lisää sihtiruisjauhot ja vehnäjauhoja. Alusta taikina pehmeäksi. Lisää lopuksi pehmeä rasva. Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa 20-30 minuuttia.

Vaivaa taikina uudestaan ja kauli siitä suorakaiteen muotoinen levy jauhoitetulle pöydälle. Levitä halutut täyteaineet levyn päälle, kiedo rullaksi ja leikkaa n. 3 sentin paksuisia viipaleita. Asettele pullat voideltuun vuokaan kauniimpi leikkuupuoli ylöspäin. (Voit tietty myös laittaa pullat erikseen paperisiin vuokiin.) Anna leivonnaisten kohota toiset 20-30 minuuttia, voitele sitten munalla ja sirottele päälle raesokeri tai mantelirouhe. Paista 225 asteessa 15 minuuttia ja sitten vielä 175 asteessa 10-20 minuuttia, kunnes bostonkakku on kypsä. Minulla siis meinasi yksittäiset pullat kärähtää tuossa ensimmäisen kypsennyksen kohdalla, joten yksittäisille pullille riittää 200 astetta ja n. 15 minuuttia. Kannattaa tarkkailla pullia paiston ajan.

Tuorejuustokeksit

Laitoin näihin kekseihin vielä vihoviimeiset speculoos-tahnat (siis olin tuonut sitä mukanani MONTA purkkia), mutta sokeri loppui kesken! Sen vuoksi siis makea kuorrutus, joka oli itse asiassa tosi hyvä veto. Mitä nuo mustat pisteet ovat? Raakaa kaakaomassaa rouhittuna. Vähän superfoodsia joukkoon, mutta kannattaa vaan pysytellä normisuklaassa. Ja ohje löytyy enkunkielisenä tästä kahden vuoden takaisesta blogipostauksesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti