maanantai 25. huhtikuuta 2011

KY100-vuosijuhlan kasvismenu


Hei taasen! Ajattelin, että kun tätä kirjoittaessani huomenna tulee kuluneeksi peräti kaksi (!!) kuukautta upeista, mahtavista ja...mikäs adjektiivi vielä...?? Ikimuistettavista! Joo, vielä ikimuistettavista KY100-vuosijuhlista, niin ajattelin, että olisi paikallaan vihdoin laittaa tänne blogiin kuvat siitä, me me kasvissyöjät oikein saimme nenämme eteen. Olipahan muuten tarjoilut, jep jep! Tosin jostain syystä keittiöön oli menny tieto siitä, että minulle kuuluu laktoosittomat eikä lihattomat annokset, mutta minkäs teet. Lisäksi minulla on hienoiset epäilyt siitä, että jälkkäri sisälsi liivatetta, mutta saatan kyllä olla väärässäkin, joten en nyt ala siitä mussuttamaan. Ja kaiken tämän jälkeen se nyt olisi typerää anyway.

Onnistuin jopa löytämään menuselitykset KYWebistä KY100-sivustolta, go me! :D Pikemmittä puheitta, palataan siis ajassa taaksepäin kaksi kuukautta eli upeaan iltaan Finlandia-talolla.

 Vuohenjuusto-tomaattisalaatti

Vuohenjuustoa, oi nam! Mikään ateria, joka alkaa vuohenjuustolla, ei voi päättyä huonosti. Muistaakseni juustoa ei oltu paistettu, mikä olisi antanut sille omanlaisensa säväyksen. Mutta toimii myös ilman. Lisänä raikasta rucolaa, ohut, uunissa paistettu ruisleipänen, makeaa balsamicoa sekä joitain helmiä, jotka jäivät ihan arvoitukseksi. Muttei sentään kaviaaria, vaikka siltä näyttikin. :D

Juomana tarjoiltiin KY100-valkoviiniä, eli KY100 L´Etiquette Grise 2006, Château Carsin L´Etquette Grise 2006. En rupea viiniä sen tarkemmin analysoimaan, mutta netistä lukemani kuvauksen mukaan viini on mm. "lyijyinen ja kumimainen" ja toden totta jälkimaku on lyijyinen. Vaatii vähän totuttelua, mutta tarpeeksi juomaa maisteltuani (ostin siis iskälle 12 pulloa KY100-valkkaria ja hän tarjoaa sitä muille enemmän kuin mitä itse juo...) olen alkanut jopa pitää viinistä. Ei tod. parasta juomaani, mutta kyllä sitä nyt juo. Sopii ehkä paremmin seurusteluviiniksi kuin ruuan kanssa.


 Chandon-samppanjasorbet

Väliruokana tarjoiltiin samppanjasorbettia. Otin kuvan liian aikaisin, nimittäin kuvan ottamisen jälkeen sorbetin päälle kaadettiin siis vielä lisää samppanjaa. Ihanan luksusta! :)

Marinoitua tofua, ratatouillea ja perunagratiini

Olisin syönyt pääruokaa isommankin annoksen, niin hyväksi tofu oli marinoitu. Varsinkin kuivan ja melkoisen mitäänsanomattoman perunagratiinin olisin voinut ihan hyvin vaihtaa lisäannokseksi ratatouillea, mutta minä nyt en muutenkaan pidä perunasta, joten ehkä joku muu tykkäsi. Marjainen kastike oli myös hyvää.

Viininä tarjoiltiin KY100-punaviiniä, eli KY100 Cuvée Noire 2005, Château Carsin Cuvée Noire 2005.


 Vadelmamousseleivos

Yleensä mousset ja varsinkin tuollaiset kuorrutuskiilteet hyydytetään liivatteen avulla (joka siis Wikipedian mukaan valmistetaan sian nahasta tai sian tai naudan luista, suolista ja jänteistä), joten en kauheasti syönyt tätä herkkua. Ihan marjaisalta ja raikkaalta se maistui, muttei nyt herättänyt minussa ihmeempiä ihastuksen tunteita. Lisänä marenkimuruja sekä...hm, olisiko ollut sitruunamelissan vai mintun lehti?

Jälkiruokaviininä tietenkin Château Carsin Liquoreux 2007. Makeaa. Sääli, että ne lisäkaadot olivat tätä ja tuota punkkua; olisin mielummin ottanut lisää valkkaria. ;)




Petit fours

Mutta tässä oli sitten kunnon jälkiruoka eli suklaatryffeleitä! :D Tummaa ja valkosta suklaata. Olisiko tummassa ollut jokin likööritäyte? Tai molemmissa? Kermaista oli ainakin tuo valkoinen versio. Oi nam! Ja onneksi satuin olemaan pöydässä kun aveceja tarjoiltiin (ja onneksi pöytämme oli lähellä baaritiskiä), niin minulle riitti vielä Baileys-kermalikööriä eikä tarvinnut tyytyä Hennessy VS konjakkiin. Yäk, konjakkia, mmm, kermalikööriä! Sopi täydellisesti kahvin kanssa, ei tarvinnut muuta maitoa. :D

Ruokaa oli juuri sopivasti ettei mekko kiristänyt, muttei jäänyt nälkäkään. (Tosin ehkä isommalle ihmisille olisi voinut jäädä, ken tietää...No, muille oli kalatartaria ja pihviä pääruolana anyway.) Juhlat olivat mahtavat kaikin puolin heti alkumaljasta, sisustuksesta ja ohjelmanumeroista aina illan viimeiseen biisiin. :) Tätä elämystä tosiaan kannatti jonottaa se kymmenen tuntia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti