sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Pikaiset ruissämpylät, vegaanisämpylät ja gluteenittomat browniet


Kevät on täällä! Tänään oli melkein 10 astetta lämmintä, upea auringonpaiste (kuten eilenkin), hiekkoja puhdistetaan kaduilta eli kohta pääsee pyörän selkään (heti, kun iskä huoltaa sen, krhm...), kukat alkaa kukkia, koiranp*t paljastuu... Ja parasta onkin, koska kevät on myöhässä varmaan kuukauden! Toivottavasti vaalien jälkeen alkaa lämpimämmät ja aurinkoisemmat ajat, ihan kirjaimellisesti.

Tänään oli äitini syntymäpäivät, mutta siihen liittyvän jälkkärin bloggaan vasta....hmm, joskus. Sitä ennen laitan ulos muutamat erilaiset pikasämpylät.Vegaaniset kurpitsasämpylät

Oho, mähän tein nämä sämpylät jo tammikuun lopussa tai joskus tammikuun puolessavälissä... Oho. No, anyhoo. Tein nämä siis sitä varten, kun lupasin viedä kaverini ja hänen vegaanipoikaystävänsä kentälle kaverini suunnatessa vaihtoon poikaystävän kotikaupunkiin. Jottei heidän olisi siis tarvinnut Helsingistä lähteä aamulla aikaisin bussilla ehtiäkseen klo yhdeksän aamukoneeseen, lupasin heidän voivan nukkua yönsä Korsossa ja sitten saavan aamulla kyydin kentälle. (Päätin kertoa heille vasta kentällä, etten ollut ajanut autoa kuin ennen vaihtoani eli viime vuonna joskus kesällä. Mutta ihan hyvin meni! :D )

Kyseessä ovat siis vegaaniset sämpylät, joihin tulee kurpistasosetta. Melkoisen addiktoivia. Pitää taas jossain vaiheessa tehdä näitä uudestaan! Ikävä kyllä en tiedä enää, mistä otin reseptin, koska omassa reseptikokoelmassani on vaan normaaleja kurpitsamuffiniohjeita ja mä kyllä varmasti tein näistä vegaaneja! Niin hönö en sentään ole. :) No, ehkä se ohje löytyy. Sitä ennen täytyy tuuntata noita omia ohjeita.

 Ruissämpylät

Ja taas sarjassamme "En muista, mistä nappasin näiden reseptin". Pitäisi varmaan tehdä uusi tagi, "Ei reseptiä" tai vastaavaa... Ei siis MITÄÄN muistikuvaa, oliko se netti vai kirja vai joku ruokalehtinen. Huoh. Tein nämä itse asiassa samaan aikaan kuin noita juttuja tädin tullessa kylään, mutten laittanut näitä tarjolle. Curry-maustetta mä näihin laitoin ja tietty ruisjauhoja... Ja loput iskän parmesanjuustoköntistä, jottei se menis homeeseen. Waste not. :) No, ehkä mä tänkin ohjeen joskus löydän jostain. Mielessä siintää myös, että joskus pitää kokeilla tehdä sellaista hapatettua ruisleipää, jonka tekoon menee neljä päivää. Mmm...

Gluteenittomat browniet

Näihin mulla on resepti, wo-hoo! Nää on gluteenittomia brownieta, joihin käytetty jauho on mantelijauhoa. (Vaikka ohjeessa lukeekin hasselpähkinäjauho). Kaapissa oli pussi mantelijauhoa ja tilaisuushan tekee leipurin, hih hih. Iskä vaan hermostu, koska taas käytin näihin niitä kalliihkoja Fazerin mansikka- ja sitruunajogurttikonvehteja. Oops. ;) Ohjeen mukaan näihin siis tulee murskattuja hasselpähkinöitä ja suklaata, mutta näitähän nyt voi vaihdella. Tuloksena oli tosi suklaiset browniet, koska taikinaan tuli myös kaakaojauhoa. Namsmums! Iskäkin söi hyvillä mielin, mutta täytyy kyllä lopettaa sen suklaiden pöllimin omiin juttuihin... Niin, ja tuli näihin kans laitettua Baileysiä! Ikuinen missioni käyttää se hemskatin pullo loppuun.

Resepti by Doughmesstic.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti