torstai 16. kesäkuuta 2011

Herkuttelua Levillä 25.-29.3. 2/3: Árran

Árran

Tämä bloginpito on nyt tosi poukkoilevaa... Mutta souwwat, koska helteet ovat ohi, niin tähän saumaan sopii hyvin palata takaisin Leville. Laskettelumatka siis jatkukoon! Hyvän hotelliaamiaisen jälkeen jaksoi laskea mäkeä hyvin viitisen tuntia (okei, välissä käytiin tankkaamassa ja selvisi, että 8-hissin (?) alaosan ravintolasta sai tilattua kasvishampurilaisen ilman hampparia ja sooseja, score! :D ) ja varsinkin, kun tiesi, että illalla mentäisiin raflaan jee. Muualla olossa parasta on se, että on PAKKO olla aina ulkoruokinnassa, heh. Vaihtelua edellisiin Lapin lomiin, jolloin käytiin siis raflassa vain kerran koko viikon aikana.

Varasimme jo torstaina paikat perjantaille Árran-nimisestä ravintolasta läheltä kylpylähotellia. Sisällä meidät otti vastaan oikein kunnon portsari, joka laittoi takit naulakkoon. Mikä palvelu!


Ikäväkseni minun täytyy kuitenkin nyt ilmoittaa, että kun aloitin kirjoittaa tätä postia viikkoja ja sitten ja kävin, tai siis yritin käydä, ravintolan nettisivuilla www.arran.fi tarkastamassa, mitä söimme ja niinpäinpois, niin kuulemma ravintolan kiinteistö on myyty, vuokrasopimus päättynyt ja samalla ravintolan toiminta! :( Voi ei! Vaikken nyt välttämättä heti ole Leville menossa ja raflaan uudestaan, niin oli se silti sen verran hyvä, että harmittaa sen toiminnan loppuminen! No, tehdään siis tässä kunniaa seitsemän vuoden ajan toimineelle Árranille! 

Kattaus

Sisustus oli todella tunnelmallinen ja salissa oli myös iso takka. Meidän lisäksemme paikalla oli nuori aasialaispariskunta, pari muuta paria sekä venäläinen miesporukka, joka tilasi tietysti snapseja heti alkuun. :) Pöytäliinat oli kivasti taiteltu ja muutenkin paikka henki sellaista...kotoista hienostuneisuutta.

Savustettu tomaattikeitto ja vuohenjuustokerma

En ole useasti syönyt tomaattikeittoa, mutta nähtyäni sen listalla, ja vielä vuohenjuustokerman kera, oli minun pakko kokeilla. Tai no, ei listalla nyt alkupaloiksi tainut olla mitään muuta yhtä kiinnostavaa... Mutta joka tapauksessa. Ja onneksi kokeilin! Savustettuna mikä tahansa nousee aivan uusiin sfääreihin: tofu, kala, vihannekset... Mmm! Savun maun pystyi hyvin erottamaan ja vuohenjuustokerma oli juuri sopivan miedon makuista niin, että keiton oma maku pääsi esiin. Oli niin hyvä annos, että muistan vieläkin näin tarkkaan. :)

Etanoita valkosipuliöljyssä ja valkosipulileipää

Iskä tilasi etanoita, joita hän tilailee melko usein. Itse en tainnut niitä maistaa, mutta tuota leipää maistoin... ja huh, että siihen sivelty voi oli valkosipulista! Siis hyvällä tavalla! Nams! Yritän välttää leivän syöntiä (varsinkin vaalean leivän), mutta tätä oli pakko syödä useampikin haukku! :) Ihanan tuhti valkosipulin maku, tosin henki saattoi haista vielä seuraavanakin päivänä, kenties...Vuonan(?)kaalikääryleet ja ohratto

Mistäköhän minä tuon vuonankaalin keksin? Heitin hatusta, vai muistan sen olleen juuri tuota kaalia? Öhm... No, joka tapauksessa, tilaisin listan ainoan kasvisannoksen, eikä tarvinnut pettyä. Kääryleiden sisällä taisi olla pelkkiä kasviksia eikä yhtään riisiä, koska lisukkeena oli jo ohraa, mutten nyt ole ihan varma.. Enkä muista edes miltä kastike maistui, muuten kuin että se oli hyvää! Ohrattokin (eli siis sama juttu kuin risotto, mutta ohrasta) oli hyvää, erityisesti kastikkeen kanssa! Tietysti olisin toivonut, että annoksessa olisi ollut jotain proteiinia, koska muistaakseni mitään sellaista ei kääryleiden sisällä ollut, mutta muuten annos oli todella hyvä ja sopivan kevyt. 

Jälkkärilista ei oikein innostanut, joten niiden sijaan nautiittiin iltamyssyt hotellin Robert's Coffeessa.

Harmi juttu, että Árran joutui lopettamaan! :( Mutta olen tyytyväinen, että ehdittiin käydä siellä. Toivottavasti sen tilalle tulee jotain samankaltaista, koska varmasti nyt joskus palaan Leville vielä uudestaan. Toivottavasti vaikka vaihtareiden kanssa ensi keväänä, mutta silloin tuskin käydään ihan ravintoloissa asti. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti