torstai 11. elokuuta 2011

Suklaa-arviointeja: Fazerin maitosuklaa suolatuilla cashew-pähkinöillä, tumma suklaa päärynän paloilla ja mantelirouheella sekä Maraboun kookos-banaanilastu

Maraboun kookos-banaani ja Fazerin tummasuklaa päärynällä ja manterirouheella

Suklaa-arvioista onkin vierähtänyt tovi! Tämä ei sentään tarkoita sitä, ettenkö olisi syönyt suklaata (hei, olinhan sentään Belgiassa koko viime syksyn), mutta jotenkin en vain ole saanut aikaiseksi siitä bloggaamista. Lähinnä siksi, etten jaksa/muista tehdä muistiinpanoja ja sitten aikojen päästä on kiva kaivella muistilokeroita. Kuten juuri nyt, mutta ei se ota eikä anna, jos yrittää! 

Ostin nuo edellämainitut suklaat, kun päätin tehdä tosi suklaisia brownieta ja olin aina halunnut myös maistaa noita uutuussuklaita. Browniet bloggaan sitten myöhemmin enkä enää edes muista, mihin tilanteeseen ne tein. :D


Kookosta ja banaania

OMD, tää oli tosi hyvää! :D Siinäpä syvällinen analyysi. Noh, maitosuklaa oli tosi makeaa, olisiko kaakaoprosentti siinä 30:ssä, kuten yleensä. (Nettisivut eivät auta tässä, koska tätä suklaata ei ole vielä päivitetty sivuille.) Mutta banaanin ja erityisesti kookoksen maistaa selvästi, joten jos et tykkää kummastakaan, älä osta tätä. Tulee vaan paha mieli (ja olo). Kuten kuvasta näkyy, kookos on ihan oikeina hiutaleina eikä esim. vain esanssina. Minulla tietysti tässä pitäisi olla vähän lisää teknillistä tietoa, että kuinka monta prosenttia on kookosta ja banaania (villi veikkaus: ei montaa), mutta nyt pitää vaan luottaa ihan mutu-tuntumaani. Joka siis on, että jos olet makean ystävä ja tykkäät kookoksesta, niin tämä on suklaa sinulle. Itsellä alkoi sydän tykyttää liikaakin, vaikken edes montaa palaa syönyt. (Olenhan enemmän tumman ystävä.) Sopii hyvin Karibia-teemaisiin juhliin.

Tummaa suklaata, päärynänpaloja ja mantelirouhetta

Ensin: uu, päärynää! Jälkeen: mitä päärynää? Kuten arvata saattoi, Fazerin päärynä-mantelirouhe tummasuklaa maistui lähinnä mantelilta ja tummalta suklaalta. Oma makuaistini (joka tosin ei ole kovin kehittynyt tällaisiin juttuihin) ei kyllä huomannut mitään päärynämäistä. Pöh. Hyvää tummaa suklaata, ei siinä mitään, mutta kun näitä pähkinärouheita on jo nähty, enkä edes oikein välitä niistä. Tumma suklaa (jonka kaakaoprosentti on varmaan sama, kuin au-naturel-tumman eli 47) on varmasti liian voimakasta hennolle päärynälle. En ottanut ylös, mikä on päärynän osuus, mutta yhden käden sormilla sen prosenttiosuuden voi varmaan laskea ole varma, onko kyseessä oikea päärynä. Joten arvelen, että edes vähän oikeaa päärynää on mukana, mutta ehkä olisi kannattanut käyttää esanssia, jotta sen edes maistaisi. Huoh. Päärynän takia ei siis kannata tätä ostaa, mutta tämä käy ihan hyvin sulatettuna ja valutettuna oikean päärynän päälle. :)

Maitosuklaata ja cashew-pähkinöitä

Olinpas minä nyt ihan pähkinöinä, kun näitä ostelin. :) No ei, olen utelias kaikelle uudelle. Tykkään pähkinöistä, mutta jotenkin suklaaseen kastettuna ne menettävät hohteensa ja tulevat vain se olennaisen, eli suklaan, tielle. Olen sen verran harjaantumaton suklaansyöjä, että kaikki pähkinärouhesuklaat maistuvat samalta. Kuten tämäkin. En huomannut kyllä yhtään mitään eroa muihin pähkinäsuklaisiin, joita olen syönyt. Tosin en edes usein niitä syö, joten... Vaikka pähkinöiden mainostetaan olevan suolaisia, niin minusta suklaa maistunut suolaiseltakaan. (Tai sitten maistamisestani on vain kulunut ihan liian kauan.) Jos tämä olisi kunnolla maistunut sekä makealta, että vähän suolaiselta...varmasti olisi todella addiktoivaa! (Siis vielä enemmän, koska suklaahan ON addiktoivaa ihan sinällään.) 

Hyvää tämäkin suklaa oli, taattua Fazerin maitosuklaata ja "kiinnostavampaa" kuin pelkkä maitosuklaa. Mutta pystyisinkö erottamaan tämän siitä hasselpähkinärouhesuklaasta? Nope. Joten jos rakastat cashew-pähkinöitä, niin osta mielummin niitä irtomyynnissä olevia, suklaaseen kastettuja pähkinöitä. Niissä sentään on kunnolla pähkinää! ;)

Tarinamme opetus: suhtaudu varauksella kaikkiin uutuuksia, jotka tulevat massavalmistajilta ja joissa jotakin kääreessä mainostettua ainesosaa on alle 5%. Ja leivonnaisiin ei siis kannata kauheasti toivoa uutta makua, paitsi tuo kookos-banaani oli kyllä toimiva. (Nyt tosin Marabou on tuonut uutuutena mangon makuisen maitosuklaan. Hmmm...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti