torstai 25. elokuuta 2011

Sekalaista: tuorejuustokeksit, kaakao-hillomuffinit ja maailman helpoimmat tryffelit




TGIT! Ja se siis tarkoittaa Thank Gosh It's Thursday! Minulla on nimittäin perjantaisin töistä vapaata, joten viikonloppu alkaa jo torstaisin. Istun kuitenkin tässä kotosalla tätä kirjoittamassa enkä esim. kuntiksessa hillumassa, sillä olen jo monta päivää kerännyt sellaisia univelkoja, että ne on vaan nyt maksettava pois. Huh! Paljon hommia, joita hoitaa ja treenejä joka ilta ja kuitenkin kohtuullisen aikainen herätys. Mutta huomenna nukun niiin pitkään kuin nukuttaa! Että jaksaa sitten Taiteiden yössä.

Hmm, mitä olinkaan tekemässä? Joo, siis bloggaamassa! :D Noh, nämä tuorejuustokeksti nyt ovat toisintoa niistä monista monista, joita olen tehnyt ylijääneestä tuorejuustosta. Erona vain se, että käytin näihin appelsiinituorejuustoa. Näiden koostumuksesta tuli ihana! Ei yhtään rapeita vaan tosi sitkeitä ja pehmeitä! Mmm! Ja ihan sama ohje kuin viimeksikin eli 1,25 dl tuorejuustoa sekoitetaan saman määrän voita kanssa, ja joukkoon sekoitetaan 2,5 dl sokeria, kunnes seos on ilmavaa. Mukaan vatkataan yksi muna ja 1/4 tl suolaa. 1/4 tl leivinjauhetta sekoitetaan 2,5 desiin jauhoja, jotka sekoitetaan muuhun massaan. Tasaisesta taikinasta otetaan ruokalusikalla nokareita leivinpaperoidulle pellille ja paistetaan 175 asteessa 12-14 minuuttia, kunnes pinta alkaa rusehtaa.



Nyt siirrytään toukokuusta suoraan kesäkuuhun, koska nämä muffinit tein töihin jonkinlaisiksi lomanaloittajiksi. Ah, kesä... Kyseessä on ihan tavalliset kaakomuffinit, joiden keskelle kuitenkin tuli nokare...voi kääk, mitä se hillo nyt oli? Karviais-jotakin. Karviais-luumuhilloa? Hyvin mahdollista. Joka tapauksessa, muffinit sisälsivät pienen yllärin, ja vieläpä maukkaan sellaisen! Ainakin työkaverit tykkäsi ja pääsivät lomille makeasti. :) Muutoin en nyt ollut niin innoissani näistä muffineista, koska jotenkin...blah. Kaakao on aina kaakao eikä se korvaa suklaata, vaikka leivosten voi sitä kautta ajatella olevan vähemmän epäterveellisiä...

Veikkaan, että lähes kaikkiin muffiniohjeisiin voi lisätä keskelle hillonokareen. Ja meillä sitä vadelmahilloa kyllä nyt riittää! Taidanpa tehdä jouluksikin jotain vadelmaista! (Tai ainakin juon sitä likööriä... ;)


Tiedättekö, mitkä ovat maailman helpoimmat tryffelit? Niihin tulee voita, kaurahiutaleita, sokeria ja kaakaojauhetta. (Pahoittelen 70-lukulaista kuvalaatua...) Noista sekoitetaan taikina, joka ei ole liian löysää, liian murenevaa, liian rasvaista, liian sokerista tai liian vahvan kaakaoista. Eli siis oikeasti tosi helppo! Annetaan olla puolisen tuntia jääkaapissa ja pyöritellään palloiksi. Anna olla jääkaapissa tarjoiluun asti eikä pakkasessakaan käyttö varmaankaan hallaa tee. (Heh heh.) 

Tapasin kaveria ja vein näitä sitten hänellekin, mutta muuten vain sain päähäni tehdä tryffeleitä. Näin niiden ohjeen joskus keväämmällä ja tein näitä Korsossakin. Tosi nopeita tehdä ja yleensä aineksia löytyy kaapista. Helppoja juttuja, jos nopeasti pitää saada jotain vieraille. Hei, toimii hyvin mökkiolosuhteissa, jos jääkaappi löytyy mutta uunia ei.

Hmm, tähän voi tietty käyttää myös maapähkinävoita tai Nutellaa tai mitä tahansa pähkinävoita (kookosrasvaa, mmm!) eri makujen aikaansaamiseksi. Tuorejuustokin saattaa käydä. Ensi juustokakun jälkeen teenkin sitten kaurahiutale-tuorejuustotryffeleita. Noms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti