maanantai 5. syyskuuta 2011

Feta-kirsikkatomaatti-parsakaalipiiras ja ananaskeikauskakku


Itse asiassa mun pitäisi nyt kirjoittaa ravintolasta, jossa kävin syömässä wappuna...tai itseasiassa mun pitäisi nyt olla lukemassa artikkeleita, harjoittelemassa koreografioita huomista varten ja päivittämässä yhtä nettisivua, mutta eksyn asiasta ja bloggaankin sen sijaan. Ei tässä ny kauaa mee... :D

Tämänkertainen postaus sijoittuu heinäkuun eli lomani alkuun, kun kaverini oli tulossa porukalla Jyväskylästä Helsinkiin keikkaa katsomaan. Suunnitelmassa oli, että hän/he piipahtaisivat luonani, mutta sitten matka tänne kämpilleni vaikutti sen verran pitkältä, että se olinkin minä, joka otin ratikan keskustaan. No, sainpahan sitten koko kasvispiiraan itselleni, hähää! :D

En ollutkaan piiiiiitkään aikaan tehnyt kasvispiiraita, tai varmaankaan minkäänlaisia piiraita. Kasvispiiraat kyllä ovat hyviä ja ravitsevia, varsinkin kun pohjana käyttää esim. pakasteruistaikinaa tai tekee oman täysjyväjauhoista, kuten minä tein nyt. Ja taisi siihen tulla myös kaurahiutaleita. Nams! Kuituja! Ikävä kyllä nyt en löydä millään sitä ruokalehteä, jossa pohjan ohje oli, joten teidän pitää nyt vaan luottaa sanaani. :) Päälle laitoin sulatettuja pakasteparsakaalinkukintoja, halkaistuja kirsikkatomaatteja ja fetakuutioita. Sitten pari munaa sekoitettuna kolmiseen desiä maitoa, yrttejä ja mausteita mukaan, paistetaan uunissa 200 asteessa ja voilà! (Itse asiassa pohjaa pidettiin puoli tuntia jääkaapissa ja sitten sitä esipaistettiin.) Lopputulos: maukas! 


Muut söivät Zetorissa lihapullia ja muita herkkuja, mutta meikälainen oli tankannut etukäteen kasvispiirasta. Kyllä näitä täytyy taas harrastaa useamminkin. :)


Tämän piiraan ohje löytyi myös samasta ruokalehdestä, joten sitäkään minulla ei nyt tässä ole, mutta siis kyseessä on ananaskeikauskakku. Moni on varmaan kuullut tarte tatinista eli käännetystä omenapiirakasta? Siinä siis omenalohkoja paistetaan pannulla rasvassa ja sokerissa, sitten tehdään muropohjamainen taikina. Omenat laitetaan vuoan pohjalle ja taikina kaadetaan päälle. Ja omenoiden sijaan voi käyttää persikoita, kirsikoita...tai ananasta, kuten minä tein. Ja tuoretta ananasta tietenkin, älkööt kukaan edes kuvitelko tämän toimivan purkkikaman kanssa, nope!

Kakku otetaan uunista ja sen jäähdyttyä se kumotaan tarjoilulautaselle. Siinä pitää olla nopea. :) Minulla itse asiassa ei ole kovin sopivaa keikauskakkuvuokaa, koska irtopohjavuoasta herkullinen voi-sokerineste saattaa valua ulos (ja uuniin!) ja sitten pitkulaiset kakkuvuoat ei oikein toimi... Onneksi äiti osti minulle taannoin silikonisen tähtivuoan. 

Ai niin, miksi tein sen? Toinen kaveri piti samaisena viikonloppuna grillibileet vanhempiensa luona ja nyyttärimeiningillähän sitä piti jotain tuoda. Enkä ollut varmaan koskaan tehnyt keikauskakkua. Sääli, etten voinut kuljettaa kakkua pyörällä kokonaisena juhliin, mutta onneksi sentään otin siitä kuvan kokonaisena. Ja keikauskakkua voi muunnella vaikka minkälaiseksi. Omena-pähkinä-kookos olisi varmaan ihana! Tai kirsikka-suklaa. Tai...tai...tai! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti