sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Suklainen mustikkakahvikakku...vai mustikkainen suklaakahvikakku?


Olen muru- jakahvikakkufani. Minkä tahansa kakun tai tortun saa 100% paremmaksi, kun sen päälle tekee voista, sokerista ja jauhoista/kaurahiutaleista muruseoksen. Vielä ihanampaa tulee, jos tuohon muruseokseen lisää suklaahippuja tai kookoshiutaleita. Murupäällysteisissä leivonnaisissa on vaan se paha puoli, että tekee vain mieli syödä vain sitä päällystä... Tai ainakin jättää se ihan pohjimmainen osa lautaselle. Niitä kaloreitahan ei siis lasketa, jos syö vaan jonkin osan leivonnaisesta. Ja onneksi murukakut on, no, murenevaisia. ;) Ja yleensä tuollainen erikoisempi päällys tulee juuri kahvikakkuihin ja siksi ne on lemppareita. Juustokakkujen ja browniesien ohella.

Nämä suklaiset mustikkamurupalat tein mökille viimeiseksi lomaviikoksi. Äiti pyysi jotain leivonnaista ja koska hän ei tykkää suklaisista kesähelteillä vaan marjaisista sesongin mukaan, niin päätin tehdä suklaahippukahvikakun vähän modattuna versiona eli siis korvata puolet suklaamuruista mustikoilla. Win-win tilanne. ;) Vaikken minäkään nyrpistä nenääni mustikoille, tietenkään en ja onhan se totta, että suklaa on raskaampaa näin kesähelteellä. Tai "näin" kesähelteellä, tätä kirjoittaessani ulkona on jo ihan pilkkopimeää ja pimeämmäksi sekä kylmemmäksi vain muuttuu. Joten ihan hyvin tässä voi taas alkaa pian leipomaan pelkkiä suklaajuttuja. ;)


Tästä ohjeesta tuli tosi ihana, omnomnom! Tää ei ole pelkästään nam vaan vaaditaan omnom! :D Ja itse asiassa ollakseni tarkkana (ja lukiessani ohjetta uudestaan) tähän ei tule mitään muruseosta as such vaan ensin vuokaan laitetaan puolet taikinasta, sitten suklaahippuja ja kanelisokeriseosta (ja minun tapauksessani siis mustikoita suklaan sijasta), sitten taas loput taikinasta ja suklaahiput sokerikanelin kera. Mutta lähes kuitenkin! Joo... 

Oli miten oli, tästä tuli ihanan kosteaa ja mehevää, kiitos marjojen. Seuraavaksi voisin kokeilla tehdä samanlaisen vadelmista ja valkosuklaasta. Tämä oli samantyylinen kuin se, jonka tein vanhemmille evääksi, kun he olivat siivoamassa kämppääni rempan jäljiltä. (Itsehän olin lukemassa tenttiin samaan aikaan, öhm...) En ottanut tuosta tuotoksesta kuvaa, mutta hyvää sekin oli! Karpaloita pohjalla ja päällä ihan oikea virallinen murukerros. Siitä siis olisi voinut puhua murukakkuna! Ja sitä päällystä minä vaan pelkästään söin., krhm... ;)

Mustikkaisen kahvikakun ohje täältä ja sen aikaisemmin karpalo-murukakun ohje täältä. Tosin alkuperäinen ohje vaati raparperia, mutta happamat karpalot toimivat yhtä hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti