perjantai 30. syyskuuta 2011

Wapun välilasku: Grande Grill


Vappuaattona kävin...No niin niin, vappuna! On siitä joo viisi kuukautta, mutta minkäs teet. :) Tuolloin olin siis ollut juhlistamassa KY:n ja AYY:n hallitusten yhteistä lakinlaskentaa Mantalla ihan eturivissä ja sen jälkeen lähdin kolmen kaverin kanssa syömään. He nimittäin olivat varanneet pöydän neljälle, mutta neljäs olikin estynyt...ja minut kutsuttiin mukaan, how awesome was that! Varsinkin kun pöytä oli Grande Grillistä, jossa en edes koskaan ollut käynyt. Uskoin (ja toivoin), että kyllä sieltä nyt edes yksi salaatti löytyy... ja löytyihän sieltä! Mutta ensin vähän taustatietoa ravintolasta niille, jotka eivät ole siellä käyneet. (Ja muut voivat joko sitten olla kanssani samaa tai eri mieltä.)

"Herkkuja laavakivigrillistä!" mainostaa nettisivujen etusivu. No, jos raflan nimi on Grande Grill niin grilliruokaa on tosiaan tarjolla eli pihvejä ja muita lihaisia herkkuja, mutta ruokaa kevyempäänkin nälkään löytyy. Ruokalista on jaettu alkuruokiin, salaatteihin, sandwicheihin, kanaan, grilliruokiin ja jälkiruokiin. Plus sitten on lastenlista ja lounaslista arkisin. Ja jälkkäreitä tietenkin. Kannattaa joko olla isoruokainen tai sitten syödä kevyt annos, jotta jaksaa esimerkiksi valkosuklaajuustokakkua tai suklaabrownieta...
Pahoittelen punaista kuvaa, mutta valaistus ei ollut optimaalinen. Eikä kamerankikaan ole niin pro... Tilasin siis sen ainoan kasvisannoksen, joka listalta löytyi. Ja onneksi oli sentään se, ja onneksi se oli hyvä! (Tai no, tuossa vaiheessa nyt en varmasti olisi osannut erottaa hyvää ja huonoa vuohenjuustosalaattia keskeään..) Suolainen vuohenjuusto yhdistettynä makeaan kastikkeeseen... Oi nam. Juusto oli jonkilaisen paahdetun leivän päällä. Se oli paahdettua leipää. Olisi voinut olla olemattakin.

Sitten miinukset, joita riittääkin. Salaatti oli kyllä melko mielikuvitukseton eli siis pelkkiä salaatinlehtiä, kurkkua, tomaattia ja paprikaa. Melonisiivut (peräti kaksi!) olivat pieni ilonpilkahdus. Huoh. Hyvä juusto ei pelasta tylsää salaattia. Tuossa vaiheessa vapputunnelmia ei nyt ollut niin väliä, mitä sitä suuhunsa pistää (siis omien ruokarajoitteideni sisällä tietenkin), mutta selvin päin en kyllä aio astua Grande Grilliin. Ellei nyt tule ihan pakko. Ei ole edelleenkään Don Corleonen vuohenjuustosalaatin voittanutta! Siellä käynnistä onkin jo melko pitkä aika. Hmmm...

Siis: Grande Grilliin ei kannata tulla ainakaan vuohenjuustosalaatin vuoksi. Muista annoksista en tiedä, mutta toisaalta, kukaan pöytävieraistani ei valittanut annoksestaan. (No, enhän minäkään sitä silloin tehnyt...)

Ravintola Grande Grill
Aleksanterinkatu 15
00100 Helsinki
Sisäänkäynti sisäpihalta ja Aikatalosta

ma-to 11-23
pe 11-24
la 11-24
su 13-22

(09) 4242 6020
www.rafla.fi/grandegrill

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti