perjantai 25. marraskuuta 2011

Kaakaobrowniet ja mansikkablondiet


Done! Tai ainakin yksi kolmasosa. Jaa mikä? Kurssi nimeltä Special Topic in International Business, johon kuuluu viikon intensiivikurssi, jonka luennot (maanantaista maanantaihin) on iltaisin klo 17-n. 20.15. Jokaiselle luennolle on luettava kolme artikkelia ja valmistauduttava keskustelemaan niistä. Siis ihan oikeasti kannattaa osata sanoa jotakin, koska kurssilla ei ole tenttiä, vaan loput arvosanasta muodostuu klusteri-analyysiryhmätyöstä (50 % muistaakseni) ja loput tuosta analyysistä tehtävästä esityksestä. Jotka siis pidetään ensi viikon maanantaina. Mutta tänään siis oli vika luento. Huh! Olipahan kurssi!

Opin varmaan enemmän kuin kaikilla muilla Kauppiksen luennoilla yhteensä! Opettajana on/oli vieraileva proffa Shangaista, joka on ihan suomalainen, mutta asunut viimeiset 25 vuotta ulkomailla, mm. Jenkeissä. Ja kyllä huomaa opetustavasta! Vaikka olin tosi väsynyt vähäisten unien takia, kurssi oli tosi mielenkiintoinen eikä tullut tarvetta pilkkiä! Proffan tietotaito on ihan uskomaton enkä tiedä, onko olemassa mitään maailman maata, jonka kehityksestä hänellä ei olisi mitään sanottavaa! En nyt ala sen tarkemmin kurssia analysoimaan, koska siihen menee liian kauan aikaa (ja kello on jo paljon), mutta sen sanon, että kannattaa vakavasti harkita sen ottamista, jos lukee IB:tä tai johtamista ja sen voi valinnaisena ottaa. Toisena vaihtoehtona on Capstone, eikä kyllä ole huono vaihtoehto sekään. Mutta STIB... Vaativa kurssi (lue ja pureksi 15 artikkelia parissa viikossa kaiken muun seassa), mutta on se kyllä sen arvoinen.Miksi aloitin hehkuttamaan jostain koulukurssista? Koska en ole sitä vielä koskaan tehnyt ja nyt tämän kurssin kohdalla aika tuntui sopivalta. :) Ja koska en ihan tarkkaan muista, miksi tein nämä seuraavat leivonnaiset. :D Sen näistä ylläolevista kaakaobrowniesta tiedän, on että kaveripariskunta toi minulle kylppäribileiden kunniaksi purkillisen vihreitä cocktail-kirsikoita ja minä sitten päätin aikani pähkäiltyäni leipoa niistä kaakaobrownieta. En nyt tietenkään muista, että miksi... Olisinko halunnut tarjota jotain äidille, kun mentiin Taitaiden yönä maatilatoritapahtumaan Rautatientorille? Noh, ei voi mitään. Kirsikat oli kyllä aika...jänniä, etten sanoisi. Sopivat paremmin kakunkoristeiksi, kuin brownien täytteeksi. :)


Mansikkablondies. :D En oikein muuta niistä keksi sanoa, kuin että ne onnistuivat. Tuli halu leipoa, ja halusin tehdä juuri blondieseja. Johonkin minä näitäkin tein, mutta mutta... Pitäisi ehkä kuitenkin vähän skarpata taas. Jos kokeilisi nukkumista välillä, olen kuullut senkin toimivan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti