torstai 8. joulukuuta 2011

Rex-kakku Seireenien synttäreille ja infoiltaan


Joskus 70-luvulla (tai ainakin jos muistan kuulleeni oikein se oli silloin) oli suosiossa Rex-kakku. Eikä sinänsä ihme jos oli, sillä kakku on todella yksinkertainen tehdä. Ainoa ainesosa, jota ei välttämättä ihan jokaisen kaapista löydy, on kookosrasva. Minäkin sitten ostin paketillisen sitä ihmeainetta ja edelleen puolikas kykkii jääkaapissa. Onneksi se säilyy hyvin ja sillä voi korvata muun rasvan leivonnassa. Mutta koska kookosrasvasta tulee jääkaapissa kivikovaa (kovempaa kuin oikea voi), niin en ole uskaltanut vielä kokeilla sitä leivonnassa. Jäähtyessään vielä jämäyttää kakut tai jotain...


Tein tämän Seireenien synttäreille/info-iltaan...hmm, joskus lokakuun alussa? Ennen kv-viikkoa se kuitenkin taisi olla. :D Hyvä muistimerkki... Aika addiktoivaa kamaa. Tähän voi käyttää millaisia neliskanttisia keksejä haluaa...tai siis sellaisia neliskulmaisia. Ohjeen mukaan tosin keksejä tulisi 300 grammaa, mutta minä sain varmaan vähän alle puolet siitä käytettyä. Joko vuokani oli liian matala tai keksit liian paksuja. Tai jotain. Joka tapauksessa, ei mennyt ihan niinkuin Strömsössä. Ja sitäpaitsi käytin silikonista vuokaa, joka tietysti antoi vähän periksi. Not good. Mutta anyhoo, tässä se ohje nyt kuitenkin tulee alkuperäisessä asussaan:

Rex-kakku
Kirjasta: Lademannin uudet keittokirjat, Kakkuja ja torttuja

250 g kookosrasvaa
2 munaa
100 g sokeria
1 rkl vaniljasokeria
50 g kaakaojuomajauhetta (käytin kaakaojauhetta, kannattaa siis tarkkailla makeutta jos sitä käyttää)
4 rkl maitoa
50 g mantelirouhetta
300 g nelikulmaisia keksejä

Sulata kookosrasva miedolla lämmöllä ja vatkaa munat. Lisää munavaahtoon sokeri, kaakaojuomajauhe ja maito. Sekoita joukkoon jäähtynyt rasva sekä mantelirouhe. Vuoraa 28 cm:n pituinen vuoka foliolla tai leivinpaperilla. Kaada vuoan pohjalle kerros kaakaoseosta ja lado sen päälle kerros keksejä. Toista, kunnes aineet on käytetty (kuitenkin niin, että viimeinen kerros on kaakaoseosta). Laita vuoan päälle jokin paino ja laita jääkaappiin väh. 4 tunniksi. Viipaloi ja tarjoile. Säilyy jääkaapissa n. viikon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti