perjantai 18. toukokuuta 2012

Ravintola Töölönranta

Jahas, tästäkin ravintolakäynnistä on aika vierähtänyt... Tai jos minulta kysytään, niin vähän enemmänkin aikaa on vierähtänyt. Ollaan jo toukokuun puolen välin ohi! Koulu on loppu! (For good, sillä jäljellä on enää gradu...jossa nyt kyllä vielä hetki menee.) Kohtahan on juhannuskin! Sitäkin pitää alkaa pian suunnittelemaan. Ja lätkän MM-kisat kestää enää kaksi päivää! (Toiv. Suomi kestää loppuun asti.) Ja kohta on euroviisutkin! (Joissa nyt lähinnä kiinnostaa euroviisukisastudio.)

Mutta palataanpas vähän taaksepäin, tai itseasiassa ihan kunnolla, nimittäin maaliskuun 29. päivään, jolloin kävin iskän kanssa katsomassa Kuninkaan puhe -näytelmän Helsingin Kaupunginteatterissa. (Tuokin piti tarkistaa netistä, sillä vaikka kuinka yritän keksiä kaikenlaisia muistisääntöjä, en ikinä muista, kumpi on Rautatieasemalla, Kansallis- vai Kaupunginteatteri. Ja siis Kansallisteatteri on.) Ja sitä ennen piti käydä syömässä ja koska yksi Stockan maaliskuun kanta-asiakaseduista oli alennus kolmen ruokalajin menusta ravintola Töölönrannassa, eikä meistä kumpikaan ollut ennen käynyt siellä, niin sinnehän sitten tehtiin treffit klo 16 eli juuri, kun ravintola aukaisi ovensa.

Töölönranta on siis nimensä mukaisesta Töölönrannan kupeessa ja ikkunoista avautuukin ihana näkymä lahdelle. (Samalla voi myös bongailla juoksulenkillä olevia ihmisiä, ja iskä bongasikin kansanedustaja Sampsa Katajan eli sen, joka piti eduskunnassa puheen pienessä laitamyötäisessä... :) Ravintolasali on avara ja valoisa, todella hieno ja rauhallinen tunnelma, ja suuresta osasta pöydistä näkee sisään keittiöön, joten voi vaikka seurata kokkien työskentelyä. (Ei nyt ihan tarkasti, mutta ainakin voi bongailla hyvännäköisiä kokkeja...)

Ravintola tarjoilee à la cartea (alkuruoat n. 14 €, salaatit ja burgerit n. 18 €, makuja 3 kpl/15,30 €, pääruuat n. 24 € ja jälkiruoat n. 9,40 €, sekä myös Chef's Menu 48 €), lounasta (kaksi ruokalajia 25,50 €, kolme ruokalajia 31,50 € tai parsakeitto 7,10 €) sekä sunnuntaibrunssin (29,50 €, kuohuviinin kera 33 €). Hieman isomman rahan paikka siis, mutta ruoalta sopiikin sitten odottaa loistavaa laatua ja palvelulta erinomaisuutta.


Arvatkaa vaan, muistanko enää yhtään, mitä tuo ylläoleva on? Muistan! :D Tai ainakin melkein. Muistaakseni se oli rapukeittoa. Siihen sitten muistot loppuukin, huoh. Olisi. Pitänyt. Ottaa. Kuva. Siitä. Hemmetin. Menusta! Grr. Eikä ole eka kerta (eikä varmasti viimeinenkään). Joka tapauksessa, keitto oli hyvää ja rapuja oli ihan riittävästi. 


Pääruoaksi oli nähtävästi paistettua lohta (ei yhtään kuivaa vaan todella pehmeää ja maukasta), melko suolaista risottoa ja sitten...olisiko ollut rapuvaahtoa? Koska mielestäni tässäkin annoksessa oli jotain rapua. Samettisen pehmeää vaahtoa. Nams! En muista yhtään, mitä kastiketta tuossa risotossa oli, mutta vähään suolaan tottuneelle se oli aika suolaista.


Jälkkäriksi tarjoiltiin tuulahdus tulevasta keväästä (joka siis oli vasta orastavalla tasolla maaliskuun lopulla): mansikkajäätelö, suklaamoussea sekä marjoja ja hedelmiä. Ja olisiko tuo vihreä muruseos ollut murskattuja pistaasipähkinöitä? Nams joka tapauksessa.

Juotiin vielä viiniä ruuan kanssa, mutten nyt muista kuollakseenikaan, mitä se oli. Kuninkaan puhe oli kuitenkin hyvä näytelmä! Vaikka sitä on kritisoitu, että se hukkuu teatterin Isolle näyttämölle, niin minua se ei kyllä häirinnyt. Historiallinen tarina änkyttävästä Iso-Britannian kuninkaasta Yrjö VI:sta oli mielenkiintoinen (rakastan historiallisia juttuja) ja näyttelysuoritukset hyviä. Linkki Kaupunnginteatterin Kuninkaan puhe -sivulla tässä

Nyt pitää kyllä ruveta hommiin ja lähteä kohti Viikin kirjastoa. Se on gradupäivä kirjastossa kaverin kanssa! Pitää nyt ihan oikeasti skarpata tämän homman kanssa, jos ikinä meinaan päästä koulusta ulos.

Ravintola Töölönranta
Helsinginkatu 56
09 6128 5700

Ma-pe 11.30-24 (keittiö 22:30 asti)
La 13-24 (keittiö 22:30 asti)
Su 12-17.30 brunssi
www.toolonranta.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti