maanantai 28. toukokuuta 2012

Kokomo

Vietimme n. kuukausi sitten erään koulumme kerhon päättäjäisiä, sillä emme olleet onnistuneet löytämään kerhon toiminnalle jatkajia. Päätimme siis vuoden 2011 hallituksen kanssa purkaa yhdistyksemme. Kerhollemme oli jäänyt ihan mukavasti rahaa jäljelle, joten mikä olisikaan parasta, kuin kutsua yhdistyksen jäseniä lopettajaisiin. Vaikka kerhon purkaminen onkin haikeaa (olen ollut toiminnassa mukana vuodesta 2007!), niin sanonnan mukaan "Let's go down with style!" Vai onko se edes sanonta? No anyhoo...

Aloitimme illan KY:llä skumpan ja pienen naposteltavan merkeissä ja siirryimme sitten ravintolaan jatkamaan iltaa. Nyt koko rahalla, koska kerhon viimeiset rahat tulee kuluttaa! ;) Jos nimittäin yhdistyksen purkaa, tulee mahdolliset jäljellä olevat rahat käyttää kerhon mukaiseen toimintaan. Meidän tapauksessamme piti siis edistää naisten verkostoitumista, ja mikä olisikaan parempi keino sen tekemiseen, kuin yhdessä syöminen ja juominen?

Paikaksi valikoitui Kokomo, jossa olen käynyt pari kertaa sekä drinkeillä että syönyt buffassa. Ja nyt pääsin sitten tsekkaamaan ihan virallisen ruokalistan! Kokomo on melko uusi ravintola/cocktailbaari/klubi Uudenmaankadulla. Se on tiki tiki -meininkiä eli polyneesialaista tunnelmaa. Ihanat drinkit! (Sellaista peruskallista, kuin nyt drinkit ovat Helsingissä.) Sisustus on juuri sellainen, kuin TIKI-baarissa jossain kaukaisella lämpimällä saarella. Tässä baarissa tuntuu kesä ympäri vuoden.

Ravintola tarjoaa lounasta, à la cartea sekä sunnuntaisin brunssin (joka allekirjoittaneen täytyy myös käydä kokeilemassa, sillä CityShopparilla saa sinne edun kahdelle). Menusta voi valita polynesialaisia tapaksia eli "Mini Tikejä" (3-5 €kpl), joita suositellaan tilattavaksi 2-3 kpl. Sitten on alkuruokia (9 tai 10 €), salaatteja (14 €), pääruokia (12-28 €), 30 €:n menu (voi valita alku- pää- ja jälkiruoan neljästä, kolmesta ja kahdesta vaihtoehdosta), jälkiruokia (5,5-8 €) ja vielä oikein jälkiruokacocktaileja (8,5-9,5 €)! Vihanneksia ja muitakin kasvisannoksia (tofua ja vuohenjuustoa) on mukavasti, muutoin paljon katkarapuja, kanaa ja possua. Varmasti jokainen löytää mieleisensä.

Rommimariointuja siitakesieniä (3 €) ja vihreä salaatti (3,5 €)

Alkuun vähän kasviksia ja sieniä. Salaatissa oli passionvinegrettiä, mmm! En nyt pysty enää muistamaan, kuinka rommilta nuo sienet maistuivat, mutteivät ainakaan liikaa. (En niin pidä rommista muualla kuin juuri cocktaileissa.)

Tiki Cheese (14 €) grillattua vuohenjuustoa, halloumia, appelsiinia, passionhedelmää, wasabipähkinöitä, marinoitua punasipulia ja appelsiinisalaattia

Pääruoaksi toimin, kuten yleensä vuohenjuustosalaatin nähdessäni eli tilasin sen. Ah, mikä makuelämys! (Tai ainakin muutaman skumppalasin, yhden drinkin ja viinilasillisen jälkeen. :D ) Wasabia en muistaakseni hirveäsi cashew-pähkinöissä maistanut, mutta se nyt on ihan hyvä, koska wasabi on niin tulista anyway. Halloumikin oli hyvää eikä liian kumimaista tai suolaista. Thumbs up!

Kokomon suklaakakkua, kookosjäätelöä ja mansikka-chilikastiketta (8 €)

En ottanut jälkkäriä, mutta oli pakko ottaa kuva annoksesta, jonka niin moni tilasi. Ja jep, kameran salama ei temppuillut vaan tuo on oikeasti vihreä tuo lautasen pohja. Nyt en kyllä pysty enää muistamaan, oliko se jotain ihme kastiketta vai vain maalattu pohja. Varmaankin maalattu. :D

Spicy & Sweet (8,5 €): tummaa suklaata, kookosta, chiliä ja vodkaa

Tai noh, otin minä jälkkärin tavallaan...nimittäin jälkiruokadrinkin! Ihanan paksua ja samettista ja makeaa...ja tulista! Huh huh! Ja minä kun olen tottunut tuliseen ruokaan! Muut maut ja vodka varmaan vielä vahvistivat chilin poltetta. Kannattaa siis varautua tätä tilatessa, sillä se ON tulista! Vähän sellainen epämielyttävän rajalla flirttaileva... Spicy & Sweet, just like me. :) Taisin löytää nimikkodrinkkini. Tosin minun drinkissäni se chilin polte voisi ehkä olla vielä vähän viipyilevämpi eikä noin äkkipikainen. Tulisuuden pitää yllättää... ;)

Koskas sitä pääsis uudestaan Kokomoon? Pala trooppista saarta keskellä Helsinkiä. Täällä voi käydä keskellä marraskuun loskaa ja ajatella olevansa jossain eksoottisessa paikassa. Ei puutu kuin tulikärpäset. Kiva, ettei ole ihan perus-seduloita kaikki paikat! Täällä voi käydä useammankin kerran, koska listalla on vielä kokeilemattomia kasvisannoksia (tempehiä ja kikherne-pihvejä). Ja veikkaan, että aion sortua tuohon Spicy & Sweet -drinkkiin joka kerta. Siinä yhdistyy kaikki ne maut, joista pidän ja tietysti alkoholi tekemään siitä aikuisen naisen juoman. Ah. Tulipahan ihana päätös kerhotaipaleelle! (Tai no, vielä tässä on ylihuomenna keskiviikkona kerhokaapin tyhjentäjäiset ja sieltä kyllä löytyy kaikenlaista kivaa... Myös nestemäisessä muodossa.)

Kokomo Tikibar & Room
Uudenmaankatu 16-20
www.kokomo.fi

Avoinna
Ma-Ti 11-23
Ke-To 11-24
Pe 11-04
La 13-04
Su 11-16

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti