keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Wappuherkuista ja walmistumisesta


Ei, yläpuolella ei ole lähikuvassa kukkalaatikon pinta vaan vegaanibrowniet uunista tulleina! (Huomatkaa vasemmassa yläkulmassa "testikolo". :) ) Wappu oli ja meni jo kuukausi sitten, mutta palataan siihen vielä hetkeksi. Kyseessä oli nimittäin viimeinen *koputtaa puuta* opiskelijawappu minun kohdallani. Vaikka syksyksi vielä kouluun ilmoittaudunkin gradun takia, niin kyllä tänä vuonna aion ravistaa opinahjon pölyt jaloistani lopullisesti. 

Valmistuminen on tässä nyt vähän venynyt, tai siis gradun teko on venynyt, koska minulla kesti tosi kauan päättää, mistä sen teen ja miten ja gradusemmaohjaus oli vähän sinne päin (myös omasta asenteestani johtuen), joten pääsin rytmiin vasta tämän vuoden alussa vaikka kävin semman jo viime syksynä. Jep jep. Luulin, että minulle annettaisi professori ohjaajaksi, mutta sain itse kysyä sitä laitokseltani, jolloin minulle vinkattiin professoria...toiselta laitokselta. Pitäisi taas ottaa häneen yhteyttä ja kysyä, voiko hänen kanssaan jutella vielä ennen kuin hän lähtee tutkijavaihtoon. Sekin vielä. 

Valmistuminen on venynyt siis aiheen päätöksen, muiden kurssien ja Speksin takia (ja tietty cheerleading-hommien ja kaikkien muiden treenien vuoksi), mutta en ole pitänyt kiirettä myöskään siksi, ettei minulla ollut vielä keväämmällä mitään vakinaista työtä näköpiirissä. Pitäähän sitä nyt olla ihan varteenotettava työ, johon sitten valmistua. Olen siis osa-aikainen assistentti ja vaikka omalla alalla olenkin, niin tästä duunista en olisi saanut uraa. Joten uutta kehiin. Onneksi sain ihan unelmapaikan, jossa aloitan juhannuksen jälkeen täyspäiväsesti! Vaikka duuni nyt vie yhä enemmän aikaa gradulta (assistenttina olisi heinäkuu ollut lomaa eli aikaa gradulle), niin onpahan nyt syy, miksi valmistua. Olen neljän kuukauden sopparilla, joka on sitten katkolla lokakuussa, mutta aion kyllä yrittää tehdä työni hyvin niin, että voisin jäädä. Valmistuminen on siis ajoitettava lokakuulle ja sen olin takarajaksi aikaisemmin asettanutkin.

Vegaanibrowniet

Jahas, olipas pitkä selostus. :D Tein siis wapuksi vegaaniherkkuja, koska wappupiknikille oli osallistumassa myös vegaani. Vegaaneille sopivia maapähkinävoibrownieta, ollos hyvä! 'Nuff said, addiktoivaa kamaa. Maistuivat loistavilta wappujuhlinnan jälkeisenä aamuna. Kävi paremmin kuin vuosi sitten, sillä selvisin piknikille ongelmitta. Viime vuonna melkein, mutten ihan... ;)

En ole nyt YHTÄÄN varma, mitä ohjetta käytin, mutta se saattoi olla tämä. Muistaakseni käytin tuota munankorvikejauhetta. Sen voi korvata esim. perunajauhoilla tai ohratärkkelyksellä, joka sekoitetaan veteen. 

Juustomuffinit

Tein myös juustomuffineja, nekin vegaanisia. Innostuin ja tein myös kesäkurpitsamuffineita, jotka olivat parempia, sillä ne olivat mehukkaampia. Juustomuffinit jäivät vähän kuiviksi, grr... Muffinit on hyviä! Juustosconssit on mun pravuuri suolaisista pikaleivonnaisista ja hiivaleivonnaisista tykkään eniten yksistä pullista, joiden väliin tulee fetaa, aurinkokuivattua tomaattia ja pestoa. OMG, niin hyviä! Hitto, pitäiskö sittenkin tehdä? Olisi varmasti syöjiäkin tulossa tänä viikonloppuna, one way or another. Hmmm... Olisikohan sitä aikaakin? Noh, vaikka sitten keskellä yötä. :D

En muista kuollaksenikaan, mistä otin näiden ohjeet, huoh. Pitänee pärjätä ilman. Googlettamalla sitä aina jotain löytyy.

I <3 KY

Vielä loppuun kuva KY-wappupallosta. Ah, oi niitä aikoja, oi KY-aikoja. Kyllä ne nyt on takanapäin, koska kuusi vuotta palvellut KY-kalenterikin otti ja hajosi! :( Tai noh, kauppiskaveri kyllä sanoi, että "Tuut sitten ensi syksynä III-kierrokselle!" eli siis koulun baarikierrokselle. Sinnehän voi tulla kuka vaan, joten toisaalta, miksikäs ei. Nyt kun ei ole mitään "pitäisi juoda 8/9/10 juomaa" -juttuja, niin hyvinhän sitä voi kiertää. Saatan vielä juuri ja juuri olla valmistumattakin, joten voisin myös vielä vetää haalarit niskaan, one last time. :D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti