lauantai 5. tammikuuta 2013

Don Corleone Helsinki

Tämä aikainen illallinen syötiin 14.11.2012

Kävimme kaverin kanssa marraskuun puolessa välissä katsomassa Svenska Teaternin syksyn uuden esityksen, yhdessä brittiproduktio Told By an Idiotin kanssa toteutetun Midsommarnatt's Dröm. Esityksestä ei sen enempää, kuin että ihan hyvästä syystä katsojia ei riittänyt ja näytökset lopetettiin ennen aikojaan... Kaikki tulkinnat eivät aina ole onnistuneita.

Ruokailu sentään sujui paremmin, sillä menimme ehdotuksestani Kampin keskuksessa sijaitsevaan pienen pieneen italialaiseen Don Corleoneen. Olen käynyt ravintolassa vaikka kuinka monta kertaa ja viime vuosina, yllätys yllätys, vakioannoksekseni on vakiintunut vuohenjuustosalaatti. Mielestäni se on edelleen kaupungin paras, sillä annos sisältää myös kaikkia lempikasviksiani ja muutenkin on erittäin runsas ja riittoisa. Noms.

Don Corleonessa käydessä tuntuu, kuin istuisi akvaariossa, sillä lasisista seinistä voi seurata Kampin vilinää. Tai noh, oikeastaan vain yksi puoli vilisee, sillä se on vastapäätä Memphis-ravintolaa ja toinen puoli on "kujalla", joka johtaa viereisiin muihin kauppakeskuksen ravintoloihin ja WC-tiloihin. Sinänsä keskellä, mutta kuitenkin rauhassa ja vähän syrjässä.

Pöytää saattaa joutua odottamaan ja ravintola tuntuu aina olevan täynnä (suosituimpiin lounasaikoihin kannattaa varata pöytä). Kahden henget seurueet saaattavat myös "joutua" jakamaan neljän hengen pöydän, joka on itse asiassa kaksi erillistä pöytää vierekkäin. Suomalaisesta istuminen näin lähellä ventovieraita voi tuntua kiusalliselta, mutta ravintolan tila ei anna muuta ratkaisua myöten, ja toisaalta, olo on enemmän italialainen tällä tavoin. :)

Lista on perinteisen italialainen. On antipastit, pari keittoa, viittä eri salaattia (jokaiseen makuun), toistakymmentä pastaa, grilliruokia, kaloja sekä tietysti ihania italialaisia jälkiruokia (tiramisùt ja gelatot tietysti mukana). Vuosien ajan listalla oli myös yksi kasvisannos, jonka kerran myös nautin, mutta nyt se on listalta poistunut. Sääli, sillä se oli muistaakseni erittäin hyvä ja olisin halunnut syödä sen uudestaan. Ravintola tarjoaa myös lounasta. Hintataso on keskitasoa eli keitot, salaatit ja pastat näyttävät sopivan 15-17 euron haarukkaan, grilli- ja kalaruuat noin 26 euroa keskimäärin ja antipastot sekä jälkkärit siinä 7-8 euroa keskimäärin. Tuskinpa ainakaan nälkä jää. :)

Insalata Caprina (15,40 €): 
Salaattia, gratinoitua vuohenjuustoa, grillattuja ja marinoituja kasviksia, tomaattia, kurkkua, siemeniä ja talon kastiketta

Noms! Nälkä tulee, kun vain katsookin tuota annosta. :) Siinä on kaikkea, mistä pidän. Marinoituja sipuleita, munakoisoa, kesäkurpitsaa, kurkkua, tomaattia, porkkanaa, pinjan- ja kurpitsansiemeniä sekä rucolaa. Tarvitseeko vuohenjuustoa edes erikseen mainita? Jopa punajuuret menevät sen kanssa sutjakasti alas. Mukana tulee myös rapeaa leipää. Vuohenjuusto on paistettu juuri sopivasti niin, että se on keskeltä vielä pehmeää. Simply the best.

Olen syönyt myös kanasalaattia silloin, kuin siipikarja vielä upposi (vasta kanasta luopumisen jälkeen aloin syödä vuohenjuustosalaatteja) ja myös katkarapusalaatin, jolloin annokseen sai olikos se nyt kaksi vai kolme pitkää kokonaista katkarapua, siis sellaisia isoja. Annosta ei enää ole listalla ja sen ymmärtää, sillä rapujen kuoriminen oli tosi sottaista hommaa eikä niissä nyt paljon syömistä ollut. Listalla on myös grillattu merilohi -salaatti, joten ehkä seuraavaksi pitäisi kokeilla sitä. 

Don Corleone
Kampin kauppakeskus, pohjakerros
Ma-To 10.30-21.30
Pe: 10.30-22
La: 11-22
Su: 12-21

www.doncorleone.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti