tiistai 19. maaliskuuta 2013

Gradun 1. palautuksen juhlintaan marjablondies


Kevättä rinnassa! Enemmän kuin ehkä yleensä, koska gradu on palautettu!! Tai siis ainakin ensimmäinen versio siitä on laitettu myös toiselle ohjaajalle luettavaksi, joten suurimmalla todennäköisyydellä vielä jotain korjauksia tulee tehtäväksi. Mutta silti. Almost done!! Nyt vihdoinkin voi alkaa tehdä asioita, joita oikeasti haluaa tehdä sen sijaan, että nyhjäisi koneella. Nimittäin liikuntaa! :D Siis enemmän kuin aikaisemmin, aina on varaa parantaa... Ja koska sääkin on, mikä on, ja luvassa on vielä pari-kolme viikkoa ainakin kylmää säätä, niin on onneksi hyvää aikaa kiristää kuntoilua kesää varten. Että sitten jos ehkä jo heinäkuussa voi kävellä pelkässä topissa ja hameessa sekä kesäkengissä, niin tässähän on ihan hyvin vielä kolmisen kuukautta aikaa. ;)

Tuntuu muuten tosi ihmeelliseltä, kun se G ei koko ajan jyskytä tuolla pääkopassa, että "Nytkin voisit olla kotona kirjoittamassa etkä roikkumassa tangolla..." Kyllähän sitä oli pakko vähän harkoista luistaa, varsinkin helmi- ja maaliskuussa, jotta sai sen pakettiin 17.3., mutta kyllähän sitä oli pakko tehdä jotain muutakin. Minä en muutenkaan ole sellainen, joka voi päivässä tehdä samaa asiaa kahdeksan tuntia, johan siinä tulee hulluksi. Ehkei ole kaikkein tehokkainta, jos kirjoittaa esim. neljä tuntia, mutta aikaa siihen menee se kahdeksan. :D Vähän Facebookia, vähän maileja, vähän Twitteriä, vähän liikuntaa... Mutta keinoista viis, lopputulos ratkaisee! Jokaisella on oma metodinsa opiskelussa (ja työnteossakin) ja vaikka jonkilaista pitkäjänteisyyttä kyllä hommiin tarvitaan, niin ettei koko ajan poukkoile aiheesta toiseen. Olkoonkin keskittymiskyky vaikka vain 15 minuuttia, mutta jos sen ajan keskittyy vain yhteen asiaan, niin on se parempi, kuin jos 15 minuutissa tekee vähän viittä eri hommaa.

Mutta lopetetaanpas graduhöpötys ja palataanpa ajassa...noh, ei sentään ihan kolme kuukautta taaksepäin (kaikki joulupostaukset taitaa olla jo takanapäin), mutta jonnekin tammikuulle homma taitaa mennä kuitenkin. En siis tehnyt näitä blondieseja juhlistaakseni gradun jättöä (jättö tapahtui sunnuntaina, kun olin eilisillan juhlinnasta sekä juuri harkoista palattuani niin väsynyt, ettei siinä olisi mitään alettu leipomaan enään) vaan tarjotakseni kaverilleni jotain teen kanssa hänen tultuaan käymään luonani. Olen tehnyt näitä blondieseja useasti aikaisemminkin, ja jo niiden alkuperäisen tekijän antama nimi kertoo niiden käyttätarkoituksen "Infinitely adapted" eli näiden koostumusta voi vaihdella maailman tappiin. Lisää marjoja, suklaata, pähkinöitä, likööriä, karkkeja, nompparelleja, kuivattuja hedelmiä, pikakahvia, rouhittuja suklaapatukoita.... Anything! Paitsi kaakaojauhetta, silloin niistä tulee kaakaobrownies, ja se on jo ihan toinen juttu... Pitänee vain tehdä joskus tupla-annos tai käyttää pienempää astiaa, koska minun blondies ovat ihan ohuita ja alkuperäisessä ohjeessa ihanan korkeita. Johtui kenties noista marjoista, joita lisäsin. Tai siis minun ei pidä käyttää pienempää astiaa vaan hankkia pienenmpi vuoka...taas. Kuinka monta eri kokoista vuokaa leipuri oikein voi tarvita? Aika monta. Onpahan valmistumislahjat selvillä. ;)

Marjablondies
Alkuperäinen ohje Smitten Kitchen -blogista.

113 grammaa sulatettua voita/margariinia
2,5 dl (213 g) kidesokeria/(238 g) tummaa sokeria
1 iso kananmuna
1 tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
2,5 dl (125 g )vehnäjauhoja

Lisäksi, oman maun mukaan yksi tai useampi combo:

1,25-2,5 dl pähkinöitä (pannulla paistaminen antaa niille hyvän maun)
1,25-2,5 dl rouhittua suklaata (tummaa, maitosuklaata, valkoista suklaata...)
1/2 tl minttu- ja mitä tahansa muuta esanssia (tai likööriä...jota mielestäni voi laittaa enemmänkin, kunhan muistaa myös jauhosuhteen ;)
1,25 dl muussattua banaania (tai miksi ei myös avocadoa)
2 tl pikakahvijauhetta
1,25 dl kuivattuja hedelmiä (nämä vasta muutoin valmiiseen taikinaan)
2,5 dl marjoja (jauhoja pitää lisätä jonkin verran, jos laitta pakkasessa olleita marjoja)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti