maanantai 4. maaliskuuta 2013

Leonardo

Sanonnan mukaan "Maaliskuu se maita näyttää" tai jotain vastaavaa. Vaikka eilen tuuli pohjoisesta niin, että meinasi pää paleltua (olin juuri pessyt tukan, niin eihän sitä voi laittaa hattua, kun kampaus lässähtää heti), niin kyllä se nyt on kevättä ilmassa! Jo parin viikon ajan on voinut ihmetellä, kun töihin lähtiessä (n. klo 8 aikaan) on valoisaa JA myös töistä lähtiessä (n. klo 17 aikaan) on edelleen valoisaa, ja pitkälle puoli kuuden aikoihinkin vielä. Vaikka eilen kaverille sanoinkin, että pidän kyllä syksyn ja talven pimeyden turvasta ja että kevään valo saa minut aina vähän levottomaksi, niin onhan se aina mukavaa, kun luonto muuttuu, suuntaan jos toiseen. Kevät tietää myös sitä, että talvivaatteet voi laittaa talviteloille ja ottaa esiin kevätkengät (tai minun tapauksessani ostaa uudet) sekä ihanat kevättakit. ^^

Mutta tietysti jatkaessani tätä kirjoitusta on tullut lunta jo kaksi päivää niin, että ne kevätkengät saa kyllä vielä odottaa hetken aikaa... Mikä onkaan siis parempaa, kuin palata takaisin sydäntalveen eli 21. päivään joulukuuta, jolloin kävin äitini kanssa katsomassa Forkin uuden show'n 'ElectroVocal Circus' Aleksanterin teatterissa. Olen hehkuttanut heitä aikaisemminkin ja hehkutan taas! Jos mielestäsi a cappella on tylsää, mutta pop ja rock musiikki viihdyttää, niin mene ihmeessä katsomaan heitä! Coldplaytä, Musea, Lady Gagaa, Rihanna, Queeniä... Välispiikit ovat myös hauskoja eikä siinäkään ole mitään pahaa, että se komea, pitkä ja hoikka blondi mieslaulaja taiteilee tuolien selkämyksiä pitkin puoleen väliin permantoa laulaen Modern Talkingin 'You're my heart, you're my soul' -biisiä. Ei ollenkaan...Insalata di Caprino alla Griglia (G), 13,90 €. 
Salaattia, marinoituja kasviksia ja grillattua vuohenjuustoa.

Ennen sielun ravintoa piti meidän ravita itsemme myös tavallisella tavalla ja niinpä kävimme syömässä Leonardossa vastapäätä Rautatieasemaa. Ravintola tarjoaa perusmeiningillä erilaisia italialaisia ruokia ja tietysit myös juomia (ei kaikki italialaisia). On antipasti, zuppe, insalate, paste e risotti, vegetariano, secondi piatti, pizza e dolci. Tuskin mitään mind blowing, mutta sellaista peruskamaa, mitä nyt jokaisesta S-ryhmän italialaisestakin löytyy. (Ei, tämä ei tosin ole sellainen paikka.) En ala sen tarkemmin selostamaan, koska...noh, kaikki varmaan ymmärtävät, ettei suurempia selostuksia tarvita. Tosin ihan kiva sisustus paikassa on, sellainen tummanpuhuva ja tunnelmallinen joulukuun illassa. 

Tilasimme äidin kanssa molemmat vuohenjuustosalaatit ja lasit viiniä. Ihan hyvä oli salaatti! Tosin yli kaksi kuukatta myöhrmmin on hiukan hankala muistaa yksityiskohtia, mutta sanomattakin on selvää, että Helsingin paras vuohenjuustosalaatti löytyy edelleen Don Corleonesta. :)

Kuten siis toitotin, illan esitys oli loistava! En ole ennen edes välittänyt Musesta, mutta koko show'n aloitus huikaisevasti 'Madness'-kappaleella vei kyllä jalat alta. (Siis jos en olisi ollut istumassa.) Loistavasti coveroituna huonokin biisi voi muuttua hyväksi! Eikun vain uutta ohjelmistoa odottamaan! Tai noh, Fork kyllä kestää, jos useammankin kerran käy saman ohjelmiston katsomassa. Itse asiassa, tuo ElectroVocal Circus pyörähtää jälleen lokakuussa käyntiin "Allussa", joten ei sitä tiedä, jos vaikka kävisi uudestaan sen katsastamassa.

Ovat muuten kuumaa valuuttaa ulkomailla ja taas pian lähdössä kiertueelle, joten turha on surra sitä, etteikö suomalaiset artistit menestyisi ulkomailla. Se menestys ei vaan aina tule sellaisesta tyylistä, joka on "in", niin se helposti jää suurelta yleisöltä huomaamatta.

Check it out: www.fork.fi 

Leonardo
Kaivokatu 6 (City Center)
(09) 640 025
Ma-La 10-23.30
Su: 11-23.30

www.leonardobarristorante.fi

2 kommenttia:

 1. Missasin jostain syystä Musen vaikka kaverit sinne menivätkin, harmi!
  Vuohenjuusto on mun suurta herkkua, nam!

  ps. meillä oli tällainen ruokaviikko http://www.shoptravelfood.blogspot.com/2013/03/meal-deal.html

  VastaaPoista
 2. Ooh, johan oli teilläkin herkkuja! Itse satsaan vaan ravintolakäynteihin aina sillon joskus kun meen, niin arkiruokailu on melkoisen tylsää. :D Otan sitten pisteet kotiin leivonnassa.

  Musehan tulee Helsinkiin nyt heinäkuussa!

  VastaaPoista