lauantai 30. maaliskuuta 2013

Mustikkamuffinit


Heti alkuun tiedoitus: graduni on palautettu!! Palautin sen 17.3. ohjaajalle sekä toiselle ohjaajalle ja se tuli viikkoa myöhemmin takaisin ilman korjausehdotuksia ja parhaalla mahdollisella arvosanalla eli vitosella. Iiih! *Insert a Gangnam style -inspired victory dance here* Huh! Enpä olisi uskonut, että saan kasaan viitosen arvoisen gradun, kun suurin osa ajasta kului siihen, ettei minulla ollut oikein kunnolla hajua, että mitä olin tekemässä; kunhan nyt jotain räpelsin. Osaan siis selvästi räpeltää aika hyvin. :D Kypsäri on siis ohjelmassa 5.4. ja jos kaikki menee hyvin eli saan kaikki suoritukset gradusta ja kypsäristä 12.4. mennessä rekisteriin, niin sitten valmistun 26.4. Jee! ^^ Happy face, happy face! *Tiedoitus päättyy.*

Mmm, mustikkamuffineita... Tästäkin bloggauksesta on kaksi ja puoli kuukautta... Mutta ei se mitään, näillä mennään. Minä ja kaverini olimme joskus 13-10 vuotta sitten melkoisia Taru Sormusten Herrasta -faneja eli siihen aikaan, kun ne leffat ilmestyivät. Ostin sitten siinä vaiheessa kaikkien kolmen leffan extended edition -dvd:t kaikkine ekstramateriaaleineen. Voi veljet, kuinka niitä onkaan joskus tapitettu! :D 

Nykyään into on laimentunut, mutta aina silloin tällöin ollaan kaverin kanssa verestetty Taru-muistoja ja  katottu kaikki leffat putkeen maratonina. En nyt muista, koska edellisen kerran ollaan mokoma tehty, mutta siis tänä vuonna juhlistettiin loppiaista juomalla skumppaa, syömällä hyvin ja katsomalla läpi kaikki ne leffat. Siis n. 10 tuntia Taru Sormusten Herraa. Huh! Ei sitä selvin päin jaksaisikaan. :D


Täytyy myöntää, että kiitos skumpan, juoruilu sun muu keskustelu alkoi saavuttaa sellaisia sfäärejä, että noista n. 10 tunnista aktiivisesti katottiin ehkä puolet, jos sitäkään. :D Mut ei se haittaa, hauskaa oli! Kuka muka sanoi, ettei sunnuntaisin voi muka juoda skumppaa? Ainakaan tällainen entinen Sillis-kävijä on aina valmiina bilettämään myös sunnuntaisin! (Ellei takana ole jo perjantaina alkanut kupin nosto...)

Ruokatarjoilu oli tulista porkkanasalaattia, jota olen syönyt aikaisemminkin. Siitä ei siis sen enempää, se  ei ollut ihan onnistunein juttu tällä kertaa (liian kuivaa eli ensi kerralla lisää öljyä), mutta tekemäni mustikkamuffinit onnistuivat sitten mainiosti. Korvasin tavallisia jauhoja hieman soijajauhoilla, mistä isäni tietysti minua kritisoi. :D (Tein nämä siis iskällä.) Soijajauhoista tulee taikinoihin sellainen sitkeämpi rakenne (ei nyt tartu kitalakeen, mutta melkein) eli taikina ei ole murenevaa. Itse tykkään, mutta tottumattomampi voi nyrpistellä. Noh, täytyy vaan välttää muille tarjotessa. Eli siis aina, koska en nyt hirveästi pelkästään itselleni tee muffineita. :D


Nämä muffinit ovat erittäin meheviä, koska niissä on, sanoisinko, "kunnolla" rasvaa ja sokeria. Bloggaaja Eat me, delicious (nyt jo ikävä kyllä bloggaamisen lopettanut) nimesi nämä Leipomo-tyylisiksi muffineiksi, ja sitä ne ovat. Valkeita jauhoja, kunnolla öljyä ja sokeria, naminami. :) Mutta on näissä sentään marjoja. Soijajauhoilla ja esim. tummalla sokerilla saa näihin vähän erilaisia vivahteita, kuten myös eri öljyillä. (Kookosöljyä, anyone?)

"Leipomo-tyyliset" mustikkamuffinit

12 muffinia

5 dl vehnäjauhoja
1,8 dl sokeria
1 rkl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1,25 dl jogurttia (soijajogurttia tai vaikka hedelmäjogurttia. Paksusta turkkilaisesta jogurtista voisi kans tulla hyvää!
1,25 dl maitoa (soija-, kaura- tai tavallista. Miksei voisi laitta myös kookosmaitoa, jos tykkää siitä! Ensi kerralla. *making a mental note*)
1,25 oliiviöljyä (muutkin öljyt käy, mutta siis kannattaa suosia mahdollisimman neutraalin/hyvän makuista öljyä, esim. rypsiöljyssä on aika voimakas maku)
2 tl vaniljasokeria
6,25 dl (pakaste)marjoja

Kuumenna uuni 180 asteeseen ja voitele muffinivuoat. Sekoita isossa kulhossa sekaisin jauhot, leivinjauhe, sokeri ja suola. Tee keskellä kuoppa ja kaada siihen jogurtti, maito, öljy ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi ja nostele marjat joukkoon. Lusikoi taikina muffinivuokiin (kohoamisvaraa ei tarvitse jättää kuin hiukan.) Paista 26-30 minuuttia tai kunnes muffinin keskelle työnnettyyn tikkuun ei enää tartu taikinaa. Anna jäähtyä hetki vuoissaan ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään. 

Vink: muffinien päälle sopisi varmasti myös loistavasti sitruunanmehu-tomusokerikuorrutus...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti