sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Kitzens

Helsinkiin syntyy uusia ravintoloita kuin sieniä sateella joskus mitä eriskummallisimmilla konsepteilla. Niitä myös poistuu markkinoilta nopeaa vauhtia, uusinpana esimerkkinä studioravintola Paksu, joka ehti toimia vain neljä kuukautta. Luettuani ravintolan arvosteluja ja kuultuani työkaverin kommentteja en kyllä ole yhtään yllättynyt, että kävi, kuten kävi... Jos koko konsepti on levällään, niin eihän siitä mitään tule.

Kävin tässä vuoden alussa ja peräti viime vuoden lopussa (kuka näistä nyt niin kirjaa pitää...) Kitzens-ravintolassa, joka on kohtuu-uusi paikka Vilhonkadun ja Mikonkadun kulmassa, Radisson SAS -hotellin syleilyssä. Paikan ideana on tarjota "jokaiselle jotakin" eli mummon lihapullista aasialaisiin kevätkääryleisiin. Jahas. Vaikka laaja valikoima onkin ihan jees, kun varmasti jokaiselle syöjälle pitäisi jotakin löytyä, niin olen kuitenkin enemmän yhden teeman kannattaja. Jos tarjotaa kotiruokaa, niin sitten tarjotaan vain sitä. Tai italialaista. Tai fuusio-aasialaista (johon ei siis kuulu mummon muusi). Mutta pääasiassa on myös palvelun laatu sekä ehdottomasti hyvä ruoka, joten ehkä ruokalistan sekavuuden aiheuttama päänsärky lievittyy annoksen (ja viinilasin) äärellä.

Kitzensin menu on rakentunut eri kokonaisuuksiin, joiden nimet paljastavat tarjonnan melko kattavasti. On Meat Warehouse (lehmää siellä, possua tuolla ja yksittäinen lammas, hirvi ja härkäkin vielä siinä keskellä), Old Fashioned Cooking (jos on äidin kotikokkauksia ikävä), Street food (kevätkääryleet ja muut sormiruuat tapaa sandwichit kadunkulmassa), Gourmet Pizza & Pasta (tarvitseeko sanoa enempää?), South Pacific (itäiseltä Tyyneltämereltä lautasellesi ui enimmäkseen erilaisia merieläviä) ja Sweet Moments (jälkkärit myötäilevät "jotakin vähän kaikkialta" -linjaa). 

Se, mikä Kitzenista tekee erikoisen (en ainakaan omasta mielestäni ole asiaan vielä Suomessa törmännyt) on se, että ruokalista on tabletti. Tarjoilija tuo sinulle tabletin ja sinä naputtelet itsellesi alku- pää- ja jälkiruuat sekä juomat (laseittain tai pullottain) ja lähetät tilauksesi nappia painamalla keittiöön. Annokset löytyvät kätevästi menu-kokonaisuuksien alta ja ne voi siis todellakin tilata alkuun tai jälkeen. Heh, onnistuu vaikka suklaamoussen tilaaminen alkuruuaksi. :D Kannattaa tietysti olla koko pöytäseurueen kanssa yhtä aikaa painamassa nappia, jotta annokset myös saapuvat pöytään yhtä aikaa. Tabletilla voi myös kutsua tarjoilijan paikalle, mutta joko tablettini oli rikki juuri kyseisen napin kohdalla tai sitten homma ei vain muuten toimi, sillä kyllä se tarjoilija piti viittoa paikalle, jos häneltä halusi jotain kysyä. Jos on teknologiafriikki, saattaa innostua, mutta jos haluaa asiakaspalvelua oikealta ihmisiltä, voi laite vaikuttaa epämukavalta. Minulle ns. "tusinapaikoissa" on ihan sama, kuinka ruokani tilaan. Hienommissa paikoissa asiakaspalvelu onkin sitten eri asia.

Vuohenjuusto-viikuna spring roll 4,5 €, Portobello spring roll 4,5 € ja savulohi-tuorejuusto spring roll, 5,5 €

En oikein löytänyt listalta mitään kovin kivaa enkä edes ollut kovin nälkäinen, joten päädyin tilaamaan kolme kevätrullaa. En oikeastaan ole mikään kevätrullafani johtuen siitä, etten ole mikään uppopaistetun ruuankaan ystävä. Friteeraustaikina saa kaiken maistumaan siltä samalta.... Tosin tässä tapauksessa taikina ei ollut hallitseva vaan kaikkien kääryleiden omat maut tulivat ihanasti esiin. Vuohenjuusto-viikuna oli suussasulava, kun suolainen juusto yhdistyi makeaan viikunaan... Nom! Entäs savulohi-tuorejuusto? Suolaista ja rasvaista lohta yhdistettynä raikkaaseen pehmeään tuorejuustoon... Oh! Portobello-sientä sisältänyt kevätkääryle ei ollut kovin hyvä, sillä siinä ei mielestäni ollut mitenkään erityisesti makua. Noh, sienten on hankala kilpailla vuohenjuusto-viikuna- ja lohi-tuorejuusto-tyyppisten klassisten makuparien kanssa. Ensi kerralla (jos sellainen tulee), aion tilata kolmanneksi jokirapu-tuorejuustokevätkääryleen. 

Aglio e olio, 14,96 €: valkosipulia, oliiviöljyä, spagettia, rukolaa ja parmesania

En muista ollenkaan, mitä pastaa kaverini otti, mutta ulkonäöstä päätellen se oli tuota Agio e olio -pastaa. Tuossa on ihan selvästi nimittäin spagettia, rukolaa ja parmesania, joten enköhän ole oikeassa. :D Kaveri tykkäsi annoksestaan, joten ei siitä sen enempää. :D 

Kokemus oli "ihan jees", ei mitenkään sykähdyttävä, mutta ruoka oli hyvää ja palvelu, noh, ainakin ennenkokematon kokemus leikkiä tabletilla ravintolassa. :D Annosten hinnat pyörivät siinä kahdenkympin hujakoilla, joten hintatasoon nähden ruuilta sopii odottaa laatua ja makua. Tämän käynnin perusteella ainakin kevätkääryleet ja yksi pasta osataan tehdä.

Kitzens

Mikonkatu 23
Helsinki

Ma-pe 11.30-24
La 13-24
Su 15-23

www.kitzens.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti