keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Punajuuri-vuohenjuustokeittoa Hakaniemen Soppakeittiössä

Punajuuri-vuohenjuustokeitto

Huh, kiirettä pukkaa! Valmistun ensi perjantaina eli 26.4. ja pidän tietysti valmistujaiset seuraavana lauantaina eli 27.4. Sitä varten täytyy leipoa kakut töihin ja itse juhlaan (tulevat samasta ohjeesta),  täyttää ja koristella ne (kokeilen yhtä upeaa koristeluideaa, jonka ohje on uusimmassa Unelmakakut-lehdessä), täyttää kaksi leipää suolaiseksi palaksi, siivota koko kämppä, pestä pyykkiä, käydä harkoissa niin paljon, kuin voi ja tietysti töissä. Plus ensi perjantaina mennä syömään Elite-ravintolaan sekä sen jälkeen synttäribileisiin (jonne tein nyyttärihengessä über-makean herkun eilen). Huh! Onpahan taas viikolle ohjelmaa... Ja ensi viikolla on vappu ja siihenkin pitää valmistautua munkkien sun muiden mussutusten merkeissä... Onpahan blogimateriaalia tulossa!

Blogista tulikin mieleeni, että olin melkein unohtanut, että kävin tiimin kanssa syömässä Hakaniemen hallin Soppakeittiössä...ohm, kaksi kuukautta sitten. :D Wanha Kauppahallihan on nyt remontissa pari-kolme vuotta ja hallin toiminta on siis siirtynyt Hakaniemen halliin. Käyn yleensä aina syömässä työpaikan alakerrassa olevassa (hipsterien) sisustuskauppa-kahvila-lounaspaikassa, koska työpaikkani kustantaa harkkareiden lounaat mm. siellä, mutta tosiaan tammikuussa päätin, että kyllä tässä nyt voi tiimin kanssa käydä omalla rahallakin syömässä. :D 

Suuntasimme siis Hakaniemen halliin, jossa Wanhasta Kauppahallista Soppakeittiö on evakossa. Paikka on nimensä mukainen eli tarjoaa soppaa. Ja jotain pieniä kippoja, joista löytyy vähän tuhdimpaa tavaraa, kuten esim...ööh, mitäs niissä sitten olikaan, kun siellä kävin? Jotain lihaisaa+lisuketta (esim. riisiä). Kolme keittovaihtoehtoa on muistaakseni aina tarjolla ja siis tietysti aina yksi kasvisversio. Meidän testikerrallamme oli muistaakseni bouillabaissea (eli kala-äyriäiskeittoa), kanakeittoa ja punajuuri-vuohenjuustokeittoa. Mietin, että vuohenjuuston kanssa jopa punajuuri maistuu hyvältä, joten sitä oli ottamani.

Ravintola oli ihan täynnä, yläkertaa myöten, mutta jotenkin saimme kaikille meille kuudelle pöydän. Leipäkorin kävimme  hakemassa kahdesti pöytään, sillä ruuan saamisessa kesti todella pitkään, yli puoli tuntia. Hmm, jonkinlainen logistiikkaongelma/resurssipula kenties? Tuo minun soppani oli kyllä odottamisen arvoista, sillä se oli tarpeeksi kuumaa, hyvää ja sitä oli todellakin riittävästi. Huh! Taisin lusikoida melkein puoli litraa soppaa sisuksiini ja kieltämättä olisi voinut vähän jättää lautaselle... Mutta toisaalta, soppa on kevyttä ja sitä kyllä mahtuukin. (Hmm, minua n. 30 kiloa painavampi miespuolinen työkaveri ei kyllä saanut kaikkea alas... o_O) Vuohenjuusto oli kermarenkaana keiton päällä, joten maku ei ollut niin voimakas, kuin olisin halunnut. (Sellainen on varmaan melko mahdoton suoritus ravintolaolosuhteissa.)

Soppakeittiö on siis hyvä valinta, jos haluaa keittoa (eli varsinkin kylmällä talvi-syys- ja kevätsäällä), mutten suosittele sitä kiireisimpään lounasaikaan, koska ruuan saannissa voi todellakin kestää. Ei mitään pikaruokaa, mutta ehkei se olekaan nyt tarkoitus.

Soppakeittiö
Hakaniemen halli
Lönnrotinkatu 34
Helsinki

Ma-pe 11-16
La 12-16
Kesälauantaisin ja kesällä heinäkuun suljettu

2 kommenttia:

  1. eikä! mä just yritin taas tutustuttaa itseäni juustoon, tällä kertaa vuohenjuuston muodossa ja juurikin tein punajuuriomenakeittoa johon laitoin sitä vuohenjuustoa juurikin noin! ei siitä toki noin nättiä tullut... :-)

    VastaaPoista
  2. Oh, punajuuriOMENAkeittoa? Eipäs ole koskaan tullut mieleen tuollainen! Hmm, ensi syksynä voisi ehdottomasti kokeilla moista. Tosin enemmän niitä omenoita kuin punajuuria :)

    VastaaPoista