tiistai 7. toukokuuta 2013

Prinsessakakku 30+30-synttäreille



Kolmisen kuukautta sitten tanssiryhmäni Cheer UP Team heitti keikan Tikkurilassa ja pari kaveriani saapui myös paikalle. Yksi heistä oli sitten pitämässä kolmikymppisiään ja lupasi laittaa minullekin kutsun. Toinen kaveri sitten tokaisi, että mitäs ajattelin juhliin leipoa. :D Minut tunnetaan jo melkein liiankin hyvin tässä... Synttärisankari sanoi pitävänsä makeista jutuista ja erityisesti prinsessakakku olisi mieleen. Ja siis synttärisankari on mies. Tai itse asiassa synttärisankareita on kaksi, sillä hän piti juhlansa erään kaverinsa kanssa. Mutta ei sovi harrastaa syrjintää, kyllä miehetkin voi tykätä prinsessakuista. :D Joten prinsessakakku it shall be.

En ole koskaan edes tehnyt prinsessakakkua, mutta sinänsä konsepti on erittäin yksinkertainen. Tavallinen sokerikakku, jonka väliin tulee vadelmahilloa, ympärille kerma-tuorejuustokuorrute (tai vastaava), joka vielä asetellaan niin, että kakusta tulee kupolin muotinen ja vielä päälle vihreää marsipaanikuorrutetta. Jos se ei ole makeaa, niin mikäs sitten? :D



En ollutkaan ennen mokomaa tehnyt, joten mielelläni tartuin haasteeseen. Prinsessakakkuhan on erittäin helppo tehdä. Kakkuna on perus-valkoinen kakku, välissä hilloa, päällä kermainen kuorrute niin, että kakku on kupolin muotoinen ja sitten vielä koko komeus kuorrutettuna vihreällä marsipaanilla. Tulipahan taas harjoiteltua sillä marsipaanilla leikkimistä.

Ohjeen mukaan kakkuun olisi tarvinnut ostaa vain 250 grammaa marsipaania, mutta tiesin, ettei se tod. tulisi riittämään kuin ehkä juuri ja juuri puoleen kakkuun. Ostin siis tuplamäärän ja täytyy myöntää, että olisi pitänyt ostaa 750 grammaa, sillä päällysestä tuli rahkusen verran liian ohut ja täytettä tihkui vähän ulos. Note to self: less is not more if you bake.



Olin myös ostanut vaaleanpunaista marsipaania, josta sitten taiteilin koristeet. Alaosa näytti melkoisen reikäiseltä, joten oli pakko paikata ja tehdä nauha koko komeuden ympäri. :D Aika kotikutoisen näköinen laitos tuli, mutta hyvää se oli! En tehnyt ohjeen mukaista kermatäytettä vaan vatkasin vähän kermaa ja tuorejuustoa sekasin sekä lisäsin sokeria. Siitä tuli todella hyvää! Vähän hapan täyte toimii aina paremmin, kuin äklönmakea. Vaati vähän taiturointia, että kakusta sai kupolin muotoisen (eli siis päälle hitosti täytettä ja sivuille vain ohut kerros), koska täyte meinasi loppua kesken. :D Ei näin. Täytyy nyt muistaa tosissaan, että more is so much more. ;)

Prinsessakakku
Ohje Mauste Sallisen "Ryhdy itse marsipaanitaiteilijaksi" -vihkosesta

Pohja
6 kananmunaa
3 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
mehua kostutukseen (voi käyttää myös likööriä...)

Vaniljakiisseli
3 dl kylmää vettä
1 dl vaniljakreemijauhetta

Täyte
3 dl vaniljakiisseliä
2 dl kermaa
vadelmahilloa
(Koska kaikki sopivat kaupan kreemijauheet sisältävät liivatetta, tein oman täytteen tuorejuustosta, vatkatusta kermasta ja sokerista. Käytin lisäksi paistonkestävää marmeladia.)

Koristeluun
500 g, mieluten jopa 750 g (alkup. ohjeen 250 g ei olisi riittänyt mihinkään)
marsipaaniruusuja (tai vaaleanpunaista marsipania)
tomusokeria

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Lämmitä munat ja sokeri vesihauteessa noin 35 asteeseen ja vatkaa ne vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää massaan käsin sekoittaen. Annostele vuokaan ja paista uunissa noin 25 minuuttia, kunnes kakku on kypsä eli keskelle pistettiin tikkuun ei tartu taikinaa.

Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan (minä jätin kahteen) ja kostuta ensimmäinen pohja. Levitä sille hilloa ja laita toinen pohja päälle.

Sekoita vaniljakiisseli ja 1 dl kermavaahtoa keskenään. (Tai sekoita yhteen vatkattu kermapurkki, 500-600 g tuorejuustoa ja sokeria maun mukaan.) Kostuta toinen pohja ja levitä sille kermatäytettä niin, että saat kakusta kupolin muotoisen. Laita kolmas pohja päälle ja kostuta se. Laita loppu kermavaahto kakun päälle.

Laita reilusti tomusokeria alustalle ja tee marsipaanista mahdollisimman pyöreä levy, joka mahtuu kakun ympärille. Nosta se kaulimen avulla kakun päälle ja tasoita reunoista. Koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti