tiistai 16. huhtikuuta 2013

Juustopiirakka


Huh hellettä! Onpas kesä aikaisessa tänä vuonna... No ei, huono vitsi. :( Kesä ei nyt ihan heti ole tässä näköpiirissä, kun tuossa keväässäkin näyttää kestävän ihan tuhottoman kauan. Viime viikollahan tuli vielä luntakin. Epic. Ilmaston lämpiäminen, anyone? Itse asiassa kyllä, koska tutkimusten mukaan ilmastonmuutoksesta johtuvan napajäiden sulaminen aiheuttaa muutoksia merivirroissa niin, että kylmää ilma virtaa tänne pohjoiseen eli siis täällä kylmenee. Ilmastonmuutos vois siis kuivuttaa tai jäähdyttää. Kumpi sitten on pahempaa, tiedä häntä... Mutta kuten tässä olen viime aikoina  todennut, kevät on asenne. (Tosin yritin tänään liikaa asenteella, kun laitoin töihin päälle lyhythihaisen paidan ja irtohihat...)

Toisaalta, itsellä on kyllä niin hyvä fiilis nyt erinäisten asioiden johdosta, ettei kyllä periaatteessa ole väliä, vaikka koko kesän olisi tällainen sää! ^^ (No okei, kyllä se nyt vähän haittaisi...) Mutta siis valmistuminen on ihan puolentoista viikon päässä, töissä menee kivasti, harkoissa valmistaudutaan keväjuhliin ja...muutenkin on kevättä rinnassa, if you know what I mean. <3

Avaudun kyllä tässä välissä hiukan. Viime viikonloppuna heräsin sunnuntaiaamuna kello seitsemän siihen, kun hana tippuu kylppärissä. Hyppäsin sängystä ylös ja ryntäsin kylppäriin todetakseni ettei vesi tipu hanasta...vaan suihkun yläpuolella olevasta venttiilistä ja vielä aika reippaasti. Asunnon ulkopuolella taas tippui vesi yläkerran portaiden yläpäästä minun kerroksen portaiden yläpäähän. Samoin vettä virtasi suoraan minun asuntoni yläpuolella olevan asunnon oven alta. Kun ovikelloon ei vastattu, soitin huoltomiehelle, joka oli onneksi lähistöllä ja pääsi siis paikalle nopeasti. Tässä vaiheessa vettä alkoi jo tihkua kylppärin lampun takaa ja valua pitkin seiniä. Syy: yläkerrassa oli pariskunnan nainen sammunut avoimen suihkun alle. Epic. Minulta pitää repiä kylppärin katto auki, mutta sen ei pitäisi onneksi olla pitkä operaatio. Great. Hemmetin känniääliö! Nyt jo naurattaa, mutta viikonloppuna oli vähän toinen ääni kellossa. Note to self: ei koskaan kännissä suihkuun.

Mutta antaa olla, blogataanpas vähän tässä välissä. Tein tässä jokunen aika sitten (eli tyyliin tammikuussa...) juustopiirakan. Minulla ei ole aavistustakaan, että mistä tämän ohjeen kaivoin. o_O Epic. En siis muista, että mitä tähän tuli tai missä suhteessa. Great. Kannattaako tätä edes laittaa tänne? Joka tapauksessa, ostin siis valmiin pohjan, sitten...hmm, noh, tähän tuli juustoa...savujuustoa? Taisin myös raastaa mukaan vegaanijuustoa, jotain 2 x 150 grammaa. Ja pari munaa? Maitoa pari desiä? Kaadetaan esipaistetun pohjan päälle? (Mausteita unohtamatta.) 225 asteessa 30-40 minuuttia? Vai tuliko siihen myös ruokakermaa? Joka tapauksessa tulos oli sen verran suolainen, että homma toimii parhaiten krapularuokana tai makean hillon kera. Kokeilin syödä tuon herkun kanssa viikunahilloa ja oli muuten ihan sairaan hyvää! Täytyy kokeilla joskus uudestaan, tosin jotenkin täytyy tehdä vähemmän suolaista. Ja ehkä myös löytää se ohje.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti