lauantai 22. helmikuuta 2014

Työpaikan joululahja: paistettua lohta, perunoita ja kasviksia


Lohta ja kasviksia

Työpaikan joululahja oli mahdollisuus tilata kotiin neljän hengen annos ruokaa Keittiökaverilta. (www.keittiokaveri.fi) Eli siis netistä sai tilata kotiinsa ainekset ja lisukket joko peuranjauhelihapulliin, paistettuun kirjoloheen ja kasvispaistokseen, sitruunakanaan tai pastakeittoon. Öljyt ja mausteet piti löytä kotoa, mutta muuten aineksen eli pääruoka sekä lisukkeet (esim. perunat ja kasvikset) tuli mukana. Ruokalista vaihtui viikottain eli viikolle 3 pystyi tilaamaan jauhelihapullat ja viikoksi 6 pastakeiton. Haluamansa ruuan piti tilata viimeistään edellisen viikon maanantaina, jos halusi ruuat itselleen, esim. lohen, torstaina. 

Päätin herkutella kaveripariskunnan kanssa, koska itselle on tylsää kokata neljän hengen edestä, joten tilasin lohipaketin kaverille tulemaan lohiviikon torstaina. Nettisivulla sanottiin, että ruuat tulisivat klo 17-21 välillä ja tulisi ilmoitus sitten kun kellonaika vahvistuisi. Kaverini sai ruuat ilman ilmoitusta joskus kuuden aikaan, mutta esim. työkaverillani ilmoitus oli mennyt roskapostiin, ja lisäksi hän sai ruokansa vasta kymmeneltä illalla. Hmm...

Noh, joka tapauksessa, kun saavuin koulupäivän jälkeen kaverille perjantaina, meitä odotti 600 gramman (pakasteesta sulantu) lohifilée, kasa perunoita, punasipuli, kesäkurpitsa ja rasia kirsikkatomaatteja. Eikun skumppapullo auki ja kokkaamaan!

Värikkäät pannukasvikset

Ihanan värikkäitä kasviksia! ^^ Ensin siis laitoimme sipulit paistumaan pannulle tilkassa öljyä, sitten mukaan kesäkurpitsapalat ja lopuksi halkaistut kirsikkatomaatit. Perunat olivat jo hyvän tovin aikaa pulputtaneet vedessä.

Lohi paistuu

Lohi meni pannuun loppuvaiheessa, koska sitä ei tarvitse paistaa kuin muutama minuutti per puoli ettei lohi kuivahda. Lämmön voi ottaa levyltä pois kun lohi on vielä hieman pinkkiä sisältä: eipähän ainakaan kuivu. Kun kyseessä ei ole kana niin hienoinen pinkki vivahde ei haittaa.


Lohta ja hyviä kasviksia. Maistuvaa ja erittäin ravitsevaa ja terveellistä.


Jälkkäriksi vielä kirsikkakakkua. Ohje edellisestä postauksestani

Jos vetää todella pitkää päivää töissä ja/tai ei vain jaksa käydä kaupassa, niin Keittiökaveri on ihan kätevä joskus käyttää. Tietysti jos ei tule ilmoitusta, koska ruuat toimitetaan, voi joutua vähän odottelemaan turhaan kotona... Jos ei ole muutakaan tekemistä, niin why not, mutta itse kyllä mieluummin ostan ruuat ihan vain kaupasta. :D Vaikka olisikin neljän hengen bileet tulossa.

PS. loppukakulle meinasi käydä hupsusti kun lähdin sitä viemään kaverilta kotiinpäin. En nyt kehtaa sitä enemmän avata tässä muuta kuin se, että loppujen lopuksi iskäkin sai sitä syödä seuraavana sunnuntaina synttärilounaallaan (mistö postaankin seuraavaksi) ja kaveri sai kiitoksen puolikkaan skumppapullon muodossa... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti