torstai 13. maaliskuuta 2014

Saukkojen joululounas Mange Sudissa

Kevättä ilmassa! Hiukan ajoissa esim. viime vuoteen verrattuna, jolloin oli vielä lunta maassa tähän aikaan. Onneksi ensi viikonloppuna on ennustusten mukaan tulossa pieni takatalvi tänne eteläänkin niin ei haittaa, että bloggaan nyt vasta tiimini joululounaan. Tämä postaus oli jäänyt välistä ja nyt vasta muistin, että kas, kuvat onkin vielä kännykässä... Mutta ei se mitään! Palataan siis ajassa taaksenpäin joulukuulle (kukapa ei tykkää muistella menneitä), jolloin kävin duunitiimin kanssa läheisessä Mange Sud -ravintolassa joululounaalla.


Mange Sud tarjoilee välimerellistä ruokaa Punavuoren sydämessä. (Mange Sud: syö/syökää etelä, jos oikein käänsin tuon ranskantaidoillani.) Senkään takia ei oikeastaan haittaa, että laitan tämän ulos vasta nyt, sillä emme syöneet jouluruokia. Välimerellinenhän on jokavuotista...

Ylhäällä siis joulumenu. Nettisivujen mukaan raflalla on suositus sekä Michelin-oppaassa että ranskalaisessa Petit Futé -oppaassa, mutta uudet Michelinithan tulivat juuri eikä Mange Sudia taidettu mainita... Noh, oppaathan antavat vain osviittaa, maistamallahan se selviää.

Kastanjakeittoa ja sherrykermaa

Valitsin alkuun kastanjakeittoa, koska kastanjoita tai mitään niistä valmistettua tulee syötyä aniharvoin. Olen vain kerran ostanut niitä paahdettuna siltä Stockmannin edessä niitä myyvältä ulkomaalaiselta herralta. Eivät oikein innostaneet.... Mutta keitto oli hyvää! Koska en yleensä kastanjoita syö niin mausta o hankala sanoa muuta, kuin että se oli pehmeää ja maukasta. (Varsinkin näin pitkän ajan jälkeen on erittäin hankala edes muistaa, mitä söin ilman näitä kuvia...)

Kasvistagine
Kasvisruokalija sai eteensä kasvistaginea eli sipuli-, porkkana- ja perunalohkoja sekä kukkakaalinkukintoja. Sekä ihana viipale halloum-juustoa! Mmm...

Kuskus

Annoksen kanssa tarjottiin myös kasviskuskusia. Taisin hiukan sitä maistaa, mutten ole niin kova kuskusfani, että olisin sitä syönyt sen enempää. Kuskuksen rakenne on kyllä aina mukavan tuntuinen. Halusin jättää vielä tilaa jälkkärille, mikä olikin hyvä idea...

Suklaa-viikunakakkua, vaniljajäätelöä ja appelsiinia

Onneksi jätin tilaa jälkkärille, sillä suklaa-viikunakakku oli tuhti! Huh. Pidän kyllä tuhdeista suklaajutuista, mutta lounaalla, jonka jälkeen pitäisi vielä tehdä toinen puoli työpäivästä, se oli vähän liikaa... Todella tuhtia ja tahmaista. Vaniljäjäätelö oli ihan must tässä kohtaa; ilman sitä olisi ollut hankala saada tuota herkkua alas.

Olin siis tyytyväinen Mange Sudin joululounaaseen. Siinä oli mielestäni ranskalaista(?) kastanjakeittoa, itämaista taginea ja sitten yhdistelmana viikunoita ja suklaata. Kollegoilta kuuli vähän nurinaa, että se oli hinta-laatusuhde ei ihan ollut kohdallaan eikä nyt minunkaan mielestä ravintola tarjonnut mitään "Wau"-efektejä. Mutta tarvitseeko niitä aina ollakaan? Tietysti kun en itse ole maksumies, niin osaa valittaa hinta-laadusta hyvin huonosti... :D 

Kun katson ravintolan à la carte -listaa niin kyllähän ravintola tyyriimmän puolelle kallistuu. Menu näyttää ihan ok:lta, ei mitään "pakko mennä syömään tuota!" -meininkiä, mutta varmaan jokainen löytäisi jotain syötävää, kasvissyöjäkin sen yhden annoksen ainakin. Noilla hinnoilla tosiaan ruualta sopii odottaa jo ihan kunnolla jotain. Mutta en tiedä, palaanko. On niin paljon muitakin paikkoja, joissa käydä ja myös kivempia paikkoja, joihin mennä aina uudestaan.

Mange Sud
Tehtaankatu 34 D
Avoinna ma-pe klo 16 alkaen, la klo 13 alkaen

Ps. jos ihmettelitte miksi tämä on "saukkojen joululounas", niin se johtuu tietysti siitä, että tiimini nimi on "Otters" eli suomeksi saukot. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti