keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Banaani-suklaajuustokakku

Banaaninen suklaajuustokakku
Juustokakku. Ah, leivosten kuningas. Uunissa paistettua, hyydytettynä, jäädytettynä... Suklaata, marjoja, hedelmiä, likööriä, lakritsia... Tuhtia tai raikasta. Rahkaista tai kermaista. Edellisestä juustokakusta onkin jo aikaa, joten olipahan taas mukavaa, että pääsin sellaisen tässä keväällä tekemään. Varsinkin, kun säät ovat vielä viileitä, voi ihan hyvin tehdä tuhteja ja suklaisia herkkuja. Kesämmällä sitten tehdään kevyempiä marjaisia ja jäädytettyjä makeita juttuja.

Tämän leivoksen tarina alkaa siitä, kun juttelin tässä erään henkilön kanssa jälkiruuista ja hän totesi, ettei tykkää "rahkahässäköistä", mutta että suklaasta hän pitää. Oikea asenne! ^^ Olin siis tapaamassa tätä kaveriani ja halusin tehdä hänelle juustokakun, koska hänellä ei ollut niistä niin kokemusta. Ah, mikä aukko ihmisen makurepertuaarissa! Pakkohan tilanne on korjata. Etsin yhdestä 365 erilaista suklaista leivos- ja jälkkäriohjetta sisältävästä kirjasta suklaisen juustokakun ohjeita ja päädyin sellaiseen, johon tuli banaania ja rommia. Vähän siis sellaista karibialaista tunnelmaa. Tai sitten ei. Tuosta tulikin mieleen, että kesällä pitäisi tehdä pina colada -juustokakku ananasta, kookoskermasta ja rommista... Hmmm...

Banaanista saa juustokakkuun rakennetta ja makua eli ei tarvitse niin paljoa sokeria ja pysyy kuosissa myös vähemmällä tuorejuustolla. Vegaanisen juustokakun voisi hyvin kehitellä banaanista ja vegaanisesta tuorejuustosta sekä soijakermasta.  Kieltämättä tosin banaanista tulee sellainen...noh, jännä sivumaku (eli siis banaaninen sivumaku), josta joko pitää tai ei. En ole ihan varma, tykkäänkö banaanista juustokakussani... Mutta kaveri ainakin tykkäsi. :) 

Ja kyllähän minäkin sitä nyt söin. Alla olevasta kuvasta näkee sen, kuinka paljon ehdin kakkua ahtaa itseeni niinä parina päivänä, kun kakku ehti olla jääkaapissani ennen kuin vein sitä kaverilleni. Niin sitä vaan aina jääkaapilla käydessä aamulla ja illalla leikkasi kakusta pienen siivun. Ja iltapäivällä myös... Ei koskaan kannata tehdä herkkuja liian ajoissa jääkaappiin. :P Loput tuhottiin sitten toisen kaverin kanssa seuraavana tiistai-iltana. Olipahan ainakin tarpeeksi energiaa rengastrapetsitunnille. Eikä tartte heti tehdä mokomaa uudestaan. :D 

Tein tästä vain puolikkaan ohjeen, mutta olisi voinut tehdä vain 1/3 ohjeella. Sen verran tuhtia tavaraa eikä se banaanin kalium ole enää niin ratkaisevaa... :P

Pitäähän sitä maistaa ennen kuin vie tarjolle...
Suklainen banaani-juustokakku
Kirjasta Suklaa -365 vastustamatonta makuelämystä

Pohja
250 g digestivekeksejä
2 rkl kaakaojauhetta
(tai 250 g suklaakeksejä)
75 g voisulaa

Täyten
250 g mascarponea (tai muuta tuorejuustoa notkistettuna)
100 g (1 dl) fariinisokeria
3 munaa kevyesti vatkattun
100 g tummaa suklaata sulatettuna ja jäähdytettynä
2 suurta banaania muussattuna
2 rkl maissitärkkelystä (käytin ohratärkkelystä joka toimi kans)
1 1/4 dl kuohukermaa
1 rkl rommia
1 tl vaniljasokeria -tai esanssia

Kuumenna uuni 170 asteeseen ja voitele n. 23 sentin irtopohjavuoka. Sekoita pohjan ainekset tehosekoittimessa ja painele seos vuoan pohjalle. Paista 10 minuuttia uunin alatasolla.

Vatkaa mascarponea ja fariinisokeria suuressa kulhossa kunnes seos on tasaista. Lisää munat ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita joukkoon suklaa, banaanit, maissitärkkelys, kerma, rommi ja vaniljasokeri puulusikalle. Kaada vuokaan ja paista 45-50 minuuttia kunnes juustokakku on reunoilta kiinteä, mutta keskeltä vielä hyytelömäinen. Jäähdytä täysin ja laita sitten jääkaappiin kahdeksi tunniksi tai yön yli ja ota sitten vuoasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti