sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Kakkuja! Läksiäisiin, valmistujaisiin ja 2-vuotiaan synttäreille

Loppukesän mittaan tuli tehtyä muutamia kakkuja ja tuntuu siis sopivalta ympätä ne yhteen postaukseen. Ei reseptejä, pelkkää kakkukuvien ilotulitusta.


Työsuhteeni Activeark JWT:llä päättyi kesäkuun lopussa ja niinpä leivoin tiimilleni läksiäiskakun. Olin tehnyt tämän saman myös kaksi vuotta sitten, sillä periaatteeni on, ettei töistä lähtiessäni minulle osteta kakkuja vaan teen ne itse! 

Otters-tiimille tekemäni kakku oli perus-vaalea sokerikakku, jonka sisällä olin muistaakseni mustikkatahnaa (mutta voin myös olla väärässä...) sekä mustaa sokeritahnaa, sillä firman look on musta. Sana "A good team" tulee firman logosta "A good idea." Kätsyä, eikös? Muina koristeina löytyy niin kynää kuin tietokonetta sekä tietysti rahasymboleita. 

Työkaverit kiittelivät ja antoivat läksärilahjaksi samppanjaa. Eivät he tosin minusta eroon päässeet, sillä jäin vielä taloon kokopäiväiseksi freelanceriksi, kunnes graafiset opinnot alkoivat 20.8. Eli siis läksiäiset, mutta näemme silti vielä ensi viikolla! Ja sitä seuraavallakin...

Se tästä täytyy sanoa, että ostin X:n mustaa sokerikuorrutetta ja se ei maistu miltään. Ei sokerikuorrutteen ole hyvä olla ällönmakeaa, mutta tulisi sen nyt maistua joltain muulta, kuin pahvilta. Iigh. Täytyy välttää sitä aina, kun voi, tai vähintään käyttää sitä jonkin toisen brändin mustan kuorrutteen kanssa. 

Tässä kakussa olin mukana oikeastaan vain koristeluissa. Poikaystäväni valmistui yliopistosta keväällä ja sitä, sekä hänen siskonsa kahden vuoden takaisia valmistujaisia juhlittiin heinäkuussa Janakkalassa. Ja juhliin tietysti tarvitaan kakku. Luulin, että minun piti tehdä kääretorttupohja, mutta bf:n äiti olikin jo ehtinyt tehdä sen. Niinpä minulle jäi pelkästään koristelijan rooli. Mansikkakermaa (myönnän, ihan hirveää esanssilitkua, mutta nyt oli pakko ostaa, kun äänet käski) ja mansikoita. Ja tietysti perusteellinen kostutus. Kermavaahto meinasi loppua kesken, mutta kukaan ei ainakaan kehdannut sanoa, että kakku olisi ollut liian kuivaa. :D Ja se oli kesäinen! Mansikoita, noms. Pistelin omaan mahaan varmaan saman verran kuin mitä kakun päällä on koristeina.


Heinäkuussa sain myös tehtäväkseni tehdä kaksi kakkua kaksivuotiaan synttäreille. Teemana oli prinsessa ja/tai muumi. Tehdään siis prinsessa- ja muumikakut! Pinkkiä kuorrutetta prinsesaan sekä ihania söpöjä koristeita, kuten sammakko, kukka, perhonen ja kruunu. Sekä tietysti ihanaa glitter-kuorrutetta! Onkohan se vielä hengissä...

Muumi-kakkuun piirsin Muumipeikon sinisellä glitter-kuorrutteella. Kuvan vasemmassa ylälulmassa näkyykin mallina käyttämäni Muumin kuva. :D Näissä taisi olla täytteenä mustikka- ja sitruunatahnaa. Ja jos vielä muistan oikein, niin sitruunaa prinsessassa ja mustikkaa muumissa. 

Tässä alkaa jo aika hyvin olla kehittynyt noiden sokerikuorrutteiden työstämisessä. Pitää vielä päästä eroon niistä typeristä vekeistä, joita ilmestyy kuorrutteen reunoille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti