maanantai 3. marraskuuta 2014

Parrilla Española


Tämä ravintokäyntihän on jäänyt unohduksiin! Johtuu ehkä siitä, että olin voinut samaisena päivänä vähän huonosti eikä oloni siis ollut mitenkään paras ravintolakäyntiin. Mutta kun iskän kanssa oli sovittu ja kyseessä ruokailua, niin jos ei ihan laatta lennä niin pakko on raahautua paikalle. Tällä kertaa vuorossa Eerikinkadun espanjalainen, Parrilla Española.


Ravintola aloitti toimintansa Hotelli Tornin yhteydessä vuonna 1960 ja Erikinkadulle se siirtyi vuonna 1973. Yli 50 vuotta saman perheen pitämänä toiminut ravintola ei voi olla huono, eihän? Mutta kallis se kyllä voi olla, ja onkin. Toivottavasti myös hintansa väärti.

Ruokalista on jaettu alku-, pää- ja jälkiruokiin ja tarjolla on espanjalaisia klassikoita, tietenkin. Sellaisia kuten valkosipulietanat (taattu iskän alkupalavalinta), friteeratut mustekalarenkaat, perunamunakas, paellaa, meriravunpyrstöjä, paljon härkää sekä crema catalanaa ja paahtovanukasta. Alkuruuat haitarilla 9-13 euroa/henkilö, pääruuat ovat vähintään 23 euroa ja jälkiruuat 4-12 euroa.


Koska kävimme Parrillassa toukokuussa täytyy vain toivoa, että annokset ovat niitä, mitä luulen niiden edelleen menussa olevan. Eli sillä logiikalla otin alkuruuaksi erittäin kuumaa sipulikeittoa. Menussa on tällä hetkellä pelkästään valkosipulikeittoa, mutta minä muistan melko varmasti, että tilasin kuitenkin sipulikeittoa. Mukana myös paahdettu leipäpalanen. ERITTÄIN kuumaa ja melko tulistakin, mutta hyvää. Kylmiin syysiltoihin aivan loistava keitto. Sitä oli myös melkoinen määrä olotilaani nähden. Normioloissa olisin kyllä ryystänyt sen loppuun. 

Grillattuja meriravunpyrstöjä, 24 €

Tässä on selvästi ravunpyrstöjä vartaassa sekä monenlaisia kasviksia. Hyvä annos, mutta hintaansa nähden tässä ei mielestäni ole tarpeeksi asioita, jotka tekisivät annoksesta yli kahdenkympin. Eivätkai nuo ravutkaan nyt ihan noin paljon maksa, ja kasvikset nyt vain murto-osan... Hyvää, mutta ei tuohon hintaan. Ehkä menen sinne vain syömään sitä sipulikeittoa, jos ne vielä ottavat sen uudestaan listalle. Veikkaan, että mieluummin syön espanjalaista ruokaa Helsingissä jossain rennommassa paikassa.

Parrilla Española
Erikinkatu 4

www.parrillaespanola.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti