tiistai 9. joulukuuta 2014

Kasvislasagne ja kasvisvuoat

Kasvislasagne
Olen tässä syksyn mittaan harrastanut melkoisia kokkausmaratoneja sunnuntaisin, jolloin olen tehnyt vähintään kahta, joskus jopa kolmea lajia samaan aikaan. Hei, jos kerran aloittaa ja on kunnolla aikaa, niin better go all the way. Varsinkin, kun on ollut yksin kotona. Olen käynyt välissä harkoissa ja taas jatkanut tai missannut harkat illalla, koska uunissa on vielä ollut jotain!

Olen ottanut paljon ohjeita ruokalehdistä; joskus esimerkiksi Glorian Ruoka & Viini -lehdessä on ollut kolme loistavaa ohjetta, jotka on pitänyt tehdä. Kun tekee pariakin isoa juttua, niin siitä saa ruokaa viikoiksi pakkaseen. Kuten tämä ylläoleva kasvislasagne.

Soijarouhetta keitettynä jauhelihan sijaan, täysjyvälasagnelevyjä, kaupan tomaattikastiketta & tuoreita tomaatteja, porkkana-kesäkurpitsa-sipulipaistosta. Päälle ja väliin juustoraastetta. Eikä kukaan maistaisi eroa jauhelihan ja soijarouheen välillä; tai ei ainakaan motkottaisi. Ja tästä riittää pakkaseenkin niin, ettei tarvitsisi joka ilta kokata. (Vaikka en kyllä tee sitä muutenkaan vaikkei pakkasessa mitään olisikaan. :D )

Melanzane kahdella tapaa

Toinen kokeilusatsi oli mozzarellaa kahdella tavalla Glorian Ruoka & Viini -lehdestä: munakoiso-mozzarellavuokaa sekä vuohenjuusto-munakoisovuokaa. Tai siis sain idean näihin em. lehdestä, mutta en sitten jaksanut alkaa kikkailemaan ja ostamaan ihan kaikkia aineita. Joka tapauksessa molempiin tuli tomaattikastiketta, juustoa sekä munakoisoviipaleita. Eli aivain kuin lasagnea, mutta lasagnelevyjen sijaan munakoisolevyjä ja valkokastikkeen (ja ehkä vähän jauhelihankin) sijaan juustoviipaleita. Munakoisojen paistamisessa meni ikä ja terveys vaikka päällä oli kaikki levyt, mutta oli se sen arvoista!

Mitä tästä opimme: maailma on pullollaan herkullisia kasvisruokia, joista riittää viikoiksi & jotka ovat parhaimmillaan lasagnen tapaan valmistettuina. :D

En laita tähän ohjeita, mutta siis kasvislasagnen saa käyttämällä keitettyjä soijarouhetta jauhelihan sijaan ja lisäämällä tomaattikastikkeeseen esim. kypsennettyjä porkkanoita ja kesäkurpitsaa, ja munakoisovuoka kootaan kuten lasagne: tomaatti-kasviskastiketta pohjalle, paistettuja munakoisoviipaleita päälle ja juustoviipaleita niiden päälle, sitten kastiketta... Pitäisi taas tehdä uudestaan, kunhan saa tämän lopputyön alta pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti