lauantai 7. toukokuuta 2011

Marjamisu: suomalaista tiramisua kiinalaisille vieraille

Marjamisu

Iskä oli töissä samassa työpaikassa 40 vuoden ajan (!!) ja siinä ajassa ehti myös hoidella yhtiön pisnesten levittäytymistä Kiinaan. Tai tavarantoimittajia ne taisivat sinne mennä hakemaan... Joka tapauksessa, iskä rekrytoi yhden kiinalaisen hoitamaan näitä uusia aluevaltauksia ja ystävystyi sitten hänen kanssaan. Ennen kuin lähdin ensimmäiseen vaihtooni Kanadaan kävin heidän luonaan Espoossa ja nyt sitten päätimme tehdä "vuoroin vieraissa"-temput eli kutsuimme heidät meille. Tai iskälle.

Alku- ja pääruuista ei sen enempää, mutta jälkkäri on hyvää! :) Mitä tarjota kiinalaiselle vieraalle, vaikka he ovatkin asuneet jo monta vuotta Suomessa? No jotain marjaista tietenkin. Sain idean tuunata perinteisen italialaisen herkun tiramisun Suomi-versioksi eli käyttämällä savoiardi-keksien sijaan piparkakkuja ja suklaan asemesta vadelmia. Mascarpone nyt sentään oli mascarponea, mutta olisihan sekin voinut olla vaikka Valion maitorahkaa ja vaniljakastiketta tai vastaavaa, jos haluaa 100 % suomalaiset fibat.

Mainitsinko jo, että marjamisusta tuli tosi hyvää? Varsinkin, kun kostutin piparkakkuja puolukkamehu-vadelmavodkaseoksella. Mmm! Tulee vähän mieleen englantilainen trifle, johon tulee marjoja ja hedelmiä ja iso kasa kermaa päälle isossa kulhossa. Tässä on aika kiva kesäinen jälkkäri. Mukavan kevyt, kun on juuri vetänyt pari pihviä ja makkaraa grillillä...not. Kannattaa siis syödä kevyesti, jotta jaksaa vähän jälkkäriäkin. Koska tätä herkkua on pakko maistaa vaikka väkisin. You have been warned. (Ja note to self: tee tätä ens kesänä!) 

Ja herkustahan saa tietysti laktoosittoman ja vegaaninkin, joten maistuis ihan kelle vaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti