lauantai 21. huhtikuuta 2012

Kulttuuri kannattaa! Lilla Teaternista Ravintola Torniin

Yritän aina epäsäännöllisen säännöllisesti harrastaa vähän kulttuuria eli käydä erinäisissä teatteri- yms. esityksissä. Edelleen on tarkoituksenani käydä katsomassa kaikki klassiset balettiesitykset eli mm. Pähkinänsärkijä, Prinsessa Ruusunen ja Giselle. Olen nähnyt ainoastaan Romeon & Julian Venäjällä, epic fail... Ei vaan saa aikaiseksi, vaikka opiskelijakortilla ja City Shopperillakin saisi samalle päivälle lippuja... Noh, ehkä tässä joskus, kun lakkaa...kiirehtimästä? Eli eläkkeellä... No ei, pakko pistää vähän vauhtia silmään jossain vaiheessa. On hyvä olla tavoitteita elämässä.

Anyhoo, käytiin tässä...ohos, tammikuun loppussa kaverin kanssa Lilla Teaternissa katsomassa suomenruotsalaista komiikka à la André Wickström ja Stan Saanila eli "De Tio Budorden." (Eli siis Kymmenen käskyä." Sanoinkin ennen esitystä, että katsotaan, miten hyvin sitä ruotsia oikein ymmärränkään eli että nauraako kaikki muut jossain kohdassa ja itse ei tajunnut yhtään mistään mitään. Ja kieltämättä vähän sellainen fiilis välillä tuli, tosin herrat heittivät myös jotain inside-läppää, joka saattoi aueta vain suomenruotsalaisille. Toisaalta, joskus kyllä tajusin vitsin, mutta minusta se ei vaan ollut mitenkään erityisen hauska. :D Ehkä se tosiaan aukeaa paremmin suroille. 

Onpas pitkä intro! Koko pointti siis on se, että saimme kaverini kanssa molemmat 10 euron alennuskupongit Ravintola Torniin ja sen tasoisessa paikassahan pitää käydä, jos kerran saa halvemmalla. Joten suuntasimme sitten tässä joku päivä ehkä maaliskuussa(?) Ravintola Torniin ja siitä siis koko tämä postaus. Mutta piti vähän ehkä selventää, että miksi kaksi opiskelijaa nyt yhtäkkiä päätyy syömään Torniin eikä esim. kattoterassille (jossa kyllä voisi käydä tänä kesänä).


 Herkkutattivoilla kuorrutettu häränfilépihvi 36 €

Kaverini tilasi oheisen häränfilépihvin. En nyt kysynyt häneltä mitään tarkempia kommentteja, muita kuin "Onko hyvää?" johon kaveri vastasi "Joo, on!" Joten sillä mennään. :) En nyt edes muista, jaksoiko hän syödä ihan kaiken, mutta toisaalta, eihän tuo annos nyt niin suurelta näytä, jos tuohon hintaan vertaa... Mutta Tornin kaltaisissa paikoissa nyt taitaa olla tarkoituksena syödä alku-, pää- ja jälkiruoka...ja tietysti maksaa ihan kunnolla. Mutta sehän nyt on Ravintola Torni, joten hintatason tietää kaikki. Mutta laadukasta ruoka on, siitä ei ole epäilystä. 

Halloumijuustoa ja latva-artisokkaa sekä munakoisokaviaari 19 €  

Minä valitsin menusta sen ainoan kasvissyöjälle sopivan eli halloumijuustoannoksen. Kyytipojaksi tilasin kreikkalaista Petrus-valkoviiniä, joka osoittautui oikein mainioksi! Joten ei kannata väheksyä kaikkia uusia viinimaita... Viinin tiedot: Petra Roditis 55 € (pullo), Kir-Yianni, Naoussa.

Myös minun annokseni oli hyvä, joskin makuuni melko suolainen. Noh, halloumijuusto on tosi suolaista ja minä en ole kovin suolaiseen ruokaan tottunut, joten go figure... Joka tapauksessa, ei mitenkään ällönsuolainen, juusto oli grillattu herkulliseksi ja munakoisokaviaari oli ihanan samettisen pehmeää... :) Melko kevyt annos, joten ei ainakaan tullut ähky. 

Jahas, tässä oli niin pitkä intro, että joudun vähän tapojeni vastaisesti esittelemään itse ravintolan vasta tässä lopussa. Tai itse asiassa, ei ole järkeä esitellä à la carte -menua, koska se oli voimassa 30.3. asti, mutta uutta menua ei ole vielä päivitetty. Hmm. Nyt siellä on jotain Amor-menuja ja vappulounaita ja muuta kivaa. Tunnelmaltaan ravintola on mukava (ainakin talven hämärässä), palvelu ystävällistä (olin ottamassa talon viiniä, mutta tarjoilija ehdotti tuota kreikkalaista, koska se kuulemma sopisi paremmin annokseeni) ja ruoka hyvää (noh, noilla hinnoilla pakko ollakin). Ja ravintolasta saa myös lounasta! Ma-pe 11.30-14.30. Ja S-etukortti mukaan, jos haluaa keräillä bonuksia.

Ravintola Torni: check. Ja itse asiassa siellä pitää käydä vielä uudestaan, koska minulla on vielä yksi 10 euron etuseteli käytettävänä ensi kuun loppuun mennessä. Ja kuten alussa totesin, tavoitteita on aina hyvä olla ja minun tavoitteenani on olla kiertää kaikki Helsingin tasokkaat ravintolat elämäni aikana. Toivottavasti elämästäni tulee pitkä ja palkastani iso. ;)

Sokos Hotel Torni
Yrjönkatu 26
020 1234 604 
torni.helsinki (a) sokoshotels.fi

Lounas arkisin ma-pe 11.30-14.30
Iltaisin ma-la 17.00-23.00 (keittiö 22 asti)
Su suljettu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti