torstai 25. lokakuuta 2012

Skumppabrunssi!

Olen tässä nyt yrittänyt valmistua (eli kirjoittaa gradua) jo vaikka kuinka kauan, mutta ei vain näytä onnistuvan ihan helpolla ja nopeasti. Kirjoilla tässä vielä ollaan, joten mikään ei estänyt menemästä vielä (nyt IHAN oikeasti) viimeistä kertaa KY:n Sillisaamiaiselle eli Sillikselle pari viikkoa sitten sunnuntaina. Tavasta poiketen päätettiin osallistujien kanssa pitää sunnuntaiaamulla skumppabrunssi minun luonani, sillä kukaan ei ollut osallistumassa mihinkään muihin viikon juhlallisuuksiin lauantaina ja niinpä kaikki olimme skarppeina aloittamaan juomingit jo heti aamukymmenen jälkeen. :D Loistavaa.

Ananaspora käyttöön pitkästä aikaa

Iskä osti minulle jokunen vuosi sitten ananasporan, jolla koko ananaksen saa kätevästi kuorittua. Niin sanotusti "hyödyllinen turhake". Yleensä tosin tyydyn leikkaamaan ananaksesta yhden siivun kerrallaan, mutta kun tällä kertaa tarkoituksena oli viipaloida koko hedelmä tarjolle, niin pääsi tämäkin kapistus pölyttymästä tositoimiin. Koverruksen jälkeen, jos jotenkin saa tuon puisevan keskuksen irrotettua, ananaksen kuoriosasta saa loistavan drinkkikulhon. (Jos siis kuori ei ole saanu porasta osumaa.) Eikun vaan Pina Coladoja tehtailemaan. :D Tällä kertaa tosin tyydyimme vain Mimosoihin eli skumppaan ja appelsiinimehuun. Toimivat nekin.

Kahvikermabrownies

Päätin tehdä brunssille brownieseja kahvikermatäytteellä ja suklaakuorrutteella sekin. Kahvia ja suklaata! <3 Pelkäsin kahvikermasta tulevan liian kahvista, kun totta kai lorautin sekaan aika reilulla kädellä pikakahvijauhetta, mutta onneksi huoli oli turha, sillä itse brownien maku peitti kahvitäytteen juuri sopivasti. Mums.



Kahvkermabrownies

Brownies
1,25 dl rasvaa
85 g tummaa suklaata
2 munaa
2,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1,8 dl vehnjauhoja
1/4 tl soodaa

Kahvikermatäyte
1 rkl vispikermaa
1 tl pikakahvijauhetta (maun mukaan voi myös laittaa enemmän)
2 rkl rasvaa
2,5 dl tomusokeria

Suklaakuorrute
170 g tummaa suklaata
0,8 dl vispikermaa

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja voitele n. 20 x 20 cm kokoinen vuoka. Vaihtoehtoisesti voit laittaa vuoan pohjalle leivinpaperiarkin. (Helpottaa valmiin leivoksen nostamista.) Sulata suklaa ja  rasva joko vesihauteessa hellalla tai varovasti mikrossa 30 sekunnin välein sekoittaen. Anna jäähtyä hetken. Vatkaa isossa kulhossa munat, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää sula suklaaseos joukkoon. Lisää jauhot ja leivinjauhe ja sekoita juuri sen verran, että seos on tasaista. Paista uunin alatasolla 25-30 minuuttia tai kunnes leivonnaisen keskelle työnnettyyn tikkuun ei enää tartu taikinaa. Jäähdytä ritilän päällä.

Kahvikermatäytettä varten sekoita yhteen pikakahvijauhe ja kerma pienessä kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa voi ja tomusokeri tasaiseksi ja kevyeksi seokseksi. Lisää kahviseos ja annostele jäähtyneiden browniesien päälle.

Suklaakuorrute valmistuu joko kuumentamalla kermaa ja suklaata hellalla pienessä kattilassa tai varovasti kuumentamalla mikrossa välillä sekottaen. Sivele varovasti kahvitäytteen päälle. Anna suklaakuorrutteen kovettua täysin ennen paloittelua.

Tarjottavat

Minä siis tein brownieseja, feta-parsakaali-kirsikkatomaattipiirakkaa sekä vielä kaurakeksejä mansikan makuisella tomusokerikuorrutteella (kuvassa sydämen muotoisella lautasella browniesien takana), yksi kaveri toi ananaksen, viinirypäleitä ja hunajamelonin, toinen oli tehnyt ihania tuorejuusto-savulohitäytteisiä rieskarullia sekä lihapullia (niiden ihanuudesta en oikein voi sanoa mitään :D ), kolmas mustikkamuffineita ja vielä lopuksi eräs miespuolinen kaveri saapui paikalle ja paistoi lettuja. Huh huh.

Olipahan kemut! Tästä oli hyvä jatkaa juhlintaa. Pitää syödä hyvin, jotta jaksaa. ;) Puheeksi tuli myös, että tällaisia brunsseja pitää järjestää useamminkin, eikä aina tietenkään alkoholin kanssa. Tässä eilen kaverin kanssa ulkona ollessamme päätimmekin jo seuraavan brunssikerran, ja se kyllä saattaa siltikin sisältää hiukan ilolientä... Mutta skumppa nyt ei ole paha juttu. Pitäähän sitä sunnuntaina olla jotain kivaa alkavaa työviikkoa odotellessa. ;) Ja eipähän sitten tule lauantaina lähdettyä mihinkään kun tietää, että seuraavana aamuna pitää olla skarppina. Muutenkin loistava tapa tavata kavereita ilman, että menee minnekään kuppilaan ja tai maksaa itsensä kipeäksi ruuasta, kun pääsee halvemmallakin ja voi tehdä ja ostaa just sitä, mitä mieli tekee. Eikä tarvitse miettiä, että saako pöytää. :D

2 kommenttia:

  1. Ai että, brunssit ovat niin parhaita! En olekaan koskaan nähnyt tuollaista ananasporaa, kätevä, mutta silti turhake :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä! Seuraava brunssiaika on onneksi jo kalenterissa. :) Hih, tuo pora on vään sama, kuin iskälle ostamani viinilasin puhdistaja (sellainen kankainen, väärinpäin olevalta U-kirjaimelta näyttävä juttu), jolla siis pitäisi hoitua tiskiharjaa kätevämmin viinilasien pesu. Iskä pesee kaikki lasit koneessa... :D

    VastaaPoista