keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Vltavan hauskaa Vltavassa

Tyttöjen illat. What's not to like? Parantaa maailmaa ja juoruilla hyvän ystävän kanssa. :) Ja rentoutua työ-, treeni- ja/tai opiskeluviikon jälkeen parin (tai muutaman) alkoholiannoksen äärellä. Minä ja nti S ollaan tunnettu ihan perhepäivähoidosta asti ja sitten ala- ja yläasteen sekä saman lukion kautta ollaan vielä samassa korkeakoulussakin! Tosin viiden opiskeluvuoden erolla. :D Mukaan mahtuu erinäisiä sattumuksia ja tempauksia sekä yhteisiä fanittamisen kohteita, joista useat ovat säilyneet myös tähän päivään. Ah, kultaisia nuoruusmuistoja! (Onneksi ne eivät enää tule takaisin! :D )

N. kuukausi sitten sovittiin, että nähdään taas ja päätettiin mennä Vltavaan. Ravintola sijaitsee keskellä Elielin aukiota ja olenkin käynyt siellä joskus äidin kanssa syömässä ja muutaman muun kerran ihan vaan juomassa (muussakin seurassa :). Ravintola on tsekkiläinen, mikä ei ole mitenkään yllättävää, sillä Vltava on joki, joka virtaa Tsekin läpi. Jos siis miettii, että mitä tsekkiläisessä ravintolassa olisi tarjolla, niin olut sekä liha ovat ihan hyviä veikkauksia. :D Keittiö on hyvin samankaltainen saksalaisen keittiön kanssa, eli rasvaisia lihoja (makkaraa, härkää, possua) ja niihin soviteltuja oluita. Noh, on siellä sentään tarjolla vähän muutakin, kuten valkosipulikeittoa sekä salaatteja (mm. kanaa ja vuohenjuustoa). Vuohenjuustosalaatti on hyvä, olen sen kerran syönyt, mutta tällä kertaa suunnitelmissa oli jotain muuta, nimittäin listan ainoa kasvisannos.

Alkupalat kahdelle, 18 €
Olutjuustoa, marinoituja herkkusieniä, yrttimarinoituja oliiveja, tsekkiläistä perunasalaattia, marinoitua Vltavan makkaraa ja kylmäsavustettua porsaan ulkofilettä

Alkuun kuitenkin alkupalat kahdelle, Kaverin ehdotus, jota ei suositella toteutettavaksi, jos kummatkin osapuolet eivät ole TOSI nälkäisiä (tai vaan isoruokaisia) tai jompikumpi osapuoli ei pidä tai ei syö suurinta osaa tarjottavista (you're talking to me?). Muuten voi tulla toiselle liikaa syötävää/ruokaa jäädä liikaa hukkaan, mutta se nyt on kait ihan no brainer, ettei kannata tilata alkupaloja kahdelle, jos toinen joutuu vetään ne yksin. :D Minä herkuttelin sienillä ja muutamalla oliivilla sekä isommalla juustonkannikalla (heehee!). Onneksi en ole kaikkiruokainen enkä siis joutunut kiusaukseen herkutella jo alkuun, sillä oma pääruokani oli melkoisen iso! (Kuka on yllättynyt, että tsekkiläinen ruoka, edes kasvis-sellainen, on tuhtia?) Pöytään tulee myös leipäkori, jossa muistaakseni vaaleaa leipää, ruisleipää sekä saaristolaisleipää. Sekä yrittivoita. Jälkimainittu leipä on erityisen hyvää yrttilevitteen kanssa. Varoituksen sana: ei kannata täyttää itseään jo heti kättelyssä.

Vuohenjuusto-sienikasvispaistos, 16 €
Punajuuripannukakku ja pinaattimuhennosta

Melkoinen kasa tavaraa! Mutta hyvää, jeez, söin kaiken, vaikka ehkä hiukan aikaisemmin olisi voinut lopettaa haarukoimisen. Annos vaan oli niin loistava! Sienipiiras (tehty filotaikinaan), jonka päällä iso kiekko vuohenjuustoa, pehmeää pinattimuhennosta sekä vielä suussasulava punajuuripannari. Huh! Tuhtia tavaraa enkä edes yritä huijata itseäni ajattelemalla, että "kasvikset on terveellisiä"! Just. Mutta ei sitä aina tartte elää niin überterveellisesti. Jopa minä olen ns. höllentänyt otetta näin vanhemmiten, ehkä vähän liikaakin välillä. :D Mut joo. Loistava annos. Koska pääsee syömään uudestaan?

Kaveri tilasi jonkinlaisen makkaralautasen, mutta alkupalat tekivät tepposensa ja aika lailla jäi ruokaa jäljelle. Plus hänen tilaamansa olutkin täytti. Heh, S tilasi pienen oluen, jota suositeltiin makkaralautasen kanssa, mutta tarjoilija muisti väärin ja toi hänelle ison. :D Sanoi, että menee sitten pienen hinnalla. Noh, ei me sitä kahdestaankaan saatu ihan kunnolla hupenemaan. Joten Vltava on tosiaan isojen ruokahalujen ja vatsojen paikka. Lenkki kannattaa heittää ennen raflaan menoa. (Ja mahdollisesti myös sen jälkeen.) 

Ravintola ei ota vastaan pöytävarauksia ja viikonloppuisin ja perjantaisin pöytää joutunee odottamaan, jos tulee illastamaan. Mutta kahdelle pöytä saattaa järjestyä melkoisen nopeasti; meille sanottiin, että edellämme on kaksi seuruetta, mutta saatiin pöytä varmaan ekana, koska meitä oli vain kaksi. Ja siis myös lounasta tarjoillaan. Ja juomapuoli on myös hyvä, joten ei tartte pelkän ruuan takia mennä. Pöytää odotellessa ei ainakaan pääse suu kuivumaan. (Ja S-kortit mukaan, sillä saa kaikista ruuista paitsi jäätelöistä, sorbeteista ja lounasannoksista peräti euron alennusta!)

Vltava
Elielinaukio 2
00100 HKI
010 76 63650 (Eivät siis ota vastaan pöytävarauksia)
www.vltava.fi


Ma 11-24
Ti-To 11-03
Pe-La 10-04

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti